Auttakaa tekemään kastike reisikoivista!
broilerin reisikoivista kastiketta pitäisi tehdä.. ideoita? En ole ikinä tehnyt mitään kanakastiketta.. Itse tykkään viillokista (en ole sitäkään ikinä kyllä tehnyt), mies taa ei niin välitä siitä. Olisiko ideoita johonkin "tuunattuun" viillokkiin? Reisikoivet on jo keitetty ja "perattu". Kiitos vinkeistä!
Kommentit (3)
ostat maustetun creme fraichen ja heität kananpalpjen sekaan.
Riisin kanssa teen usein tällaista: reilusti currya, sipulia ja valkosipulia freesataan öljyssä, paistellaan kananpalat, lisätään yksi tai kaksi tomaattia silputtuna ihan pieneksi, purkki kermaa, maustetaan. (suola, mustapippuri nyt ainakin). Lisätään kirpakka omena paloiteltuna ja lämmitetään vielä.
freesaa vähän juureksia mitä sattuu olemaan, vähintään sipulia (siinä koulun aikanaan syöttämässä kanaviillokissa vihanneksia ei ollut, mutta tule parempaa kun laittaa) ja hauduta sitten sekä niitä että kananpaloja puolisen tuntia liemessä, jossa on kaksi osaa vettä (tai jos sulla on, kanalientä) ja yksi osa valkoviiniä ja mausteita (Valkopippuria, muskottia, lipstikkaa, rosmariinia, persiljaa, timjamia). Ja suolaa. Jos kanat ei olisi olleet valmiiksi kypsiä, olisi haudutusaikaa kannattanut pidentää tuntiin.
Kun kanat ovat hautuneet pehmeiksi, suurusta liemi vatkaamalla sekaan pari kananmunan keltuaista ja purkki kuohukermaa sekoitettuna. Anna pulpahtaa, mutta älä keitä enää.
Tarjoa riisin tai ohran ja mustaherukkahyytelön kanssa.
pistä kattilaan rasvaa ja currya ja freesaa lisää vettä+kanaliemikuutio(ta) kiehauta, suurusta Maizena maissitärkkelyksellä/vaalealla kastikesuuruksella/vehnäjauholla
lisää kypsät broilerinlihat ja kiehauta
lopuksi paranna kermalla kermalla
tarkista maku lisää suolaa tarvittaessa ja mustapippuria myllystä