Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko hotellien aamiaisvihanneksissa säilöntäainetta?

Vierailija
15.04.2012 |

Lastasin tänä aamuna hotellin aamiaishuoneessa lautaselle kunnon lastin kurkku- ja tomaattiviipaleita sekä paprikasuikaleita. Ne olivat jotenkin oudon nahistuneita, silti kosteita. Ja maistuivat tunkkaiselle. Söin ne silti, vaikka tomaattia syödessäkin ajattelin, että eipä edes maistu tomaatilla.



15 min aamiaisen jälkeen tuli todella paha olo. Sitä kesti pari tuntia. En oksentanut, mutta lähellä oli. Tuntui, että suuhun tuli koko ajan naftaliinin maku.



Ystäväni sanoi, että vihanneksia ei varmaan pilkota hotellin keittiössä. Vaan ne saattaa olla jotain ulkolaisia vihanneksia, jotka pilkottu jossain muualla kuin Suomessa, isketty säilöntäainetta päälle ja lähetetty tänne.



Voiko pitää paikkansa? Mikä säilöntäaine maistuu naftaliinille?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta ovat pilkottu edellispäivänä ja laitettu kelmun alle jääkaappiin, siksi mahdollisesti nahistuneita. kannattaa valittaa suoraan hotelliin, varmaan ottavat kantaa asiaan.



veikkaan että sun huono olo ei johtunut just niistä eilen pilkotuista kasviksista, vaan jostain muusta. hotellilla otetaan varmaan silti tosissaan sut kun valitat, jos siis asiallinen paikka kyseessä.

Vierailija
2/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuten palvelu ystävällistä ja mukava hotelli.



Mikäköhän siihen olisi sitten muu voinut vaikuttaa... Söin karjalanpiirakan, pari lihapullaa ja nakkia, juustoa ja tuoremehua. Mikään muu ei maistunut oudolta kuin nuo vihannekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ota ihmeessä yhteyttä hotellille ja kerro epäilystäsi, heidän tulee ottaa asiasi vakavasti ja suhtautua siihen asiallisesti.



lisäksi heillä on takuulla tieto siitä, jos kyseisen päivän ruoista jokin on ollut pilalla (mitä omavalvonta ei edes antaisi tapahtua ellei kyseessä valmistuote muualta).



nahistuneet vihannekset maistuu toisinaan hieman jääkaapille, pakko myöntää. itse tosiaan usein syön hotelliaamiaista alalla kun olen, ja skippaan usein vihannekset juuri siksi että kylmäsäilytys on ollut liian kylmä ja vihannekset on nahistuneita ja mauttomia.

Vierailija
4/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

samat vihannekset.

Vierailija
5/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ota ihmeessä yhteyttä hotellille ja kerro epäilystäsi, heidän tulee ottaa asiasi vakavasti ja suhtautua siihen asiallisesti.

lisäksi heillä on takuulla tieto siitä, jos kyseisen päivän ruoista jokin on ollut pilalla (mitä omavalvonta ei edes antaisi tapahtua ellei kyseessä valmistuote muualta).

nahistuneet vihannekset maistuu toisinaan hieman jääkaapille, pakko myöntää. itse tosiaan usein syön hotelliaamiaista alalla kun olen, ja skippaan usein vihannekset juuri siksi että kylmäsäilytys on ollut liian kylmä ja vihannekset on nahistuneita ja mauttomia.

Osaisi varoa, jos tietäisi.

Vierailija
6/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

joka ketjussa tulisi toimia samoin, suomessa valvontaviranomainen tarkistaa jokaisen ravintolan toiminnat ja säilytystilat.



alalla olija

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olemme viime vuosina yöpyneet sekä Rantasipi- että Sokos-hotelleissa ja minusta molemmissa nuo vihannekset ovat olleet samanlaisia iljettäviä nuljakkeita. Parempi olisi jättää ne kokonaan pois pöydästä, jos ei kyetä laittamaan syömäkelpoisia tarjolle. Ruokamyrkytystä en ole saanut, kun en ole niitä koskaan voinut syödä.

Vierailija
8/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun näette tuollaista, ihan totta se on ainoa tapa vaikuttaa siihen mitä tarjolla pidetään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

välillä niitä ei-niin-priimaa oleviakin kurkkuja ja tomaatteja, jotka vielä kaupassa käsikopelolla tuntuivat ok:lta.

Vierailija
10/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei osteta puolalaisia tomaatteja, jotka sitten toimitetaan Kiinaan pilkottavaksi ja sieltä säilöntäliemessä Suomeen hotelliaamiaiseksi?



Itse en ainakaan enää ikinä syö hotellissa vihanneksia... Miksi ne pitää pilkkoa valmiiksi? Eikö tarjolla voisi olla kokonaisia tomaatteja ja päkiksi paloiteltua kurkkua, jotka voisi itse pöydässä viipaloida?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
15.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyytäkää AINA tuoretta jos havaitsee hajulla tai silmillä olevan muutakuin sinä aamuna leikeltyjä, ainakin itse teen nykyään niin. Juuri vihanneksista ne edellisaamun asiakkaiden pöpöt muhivat ja sieltä ne kulkeutuvat, kun niitä ei kuumenneta. Kerran meni viikonlopun loma pilalle, kun loppuiltapäivästä alkoi vatsatauti. Ja siis Suomessa. Meitä oli vissiin kolme, lääkärin mukaan.

Vierailija
12/19 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos mennään perushygieniamääräysten mukaan!



edellisenä päivänä pilkotaan valmiiksi seuraavan aamun tuotteita ja laitetaan säilöön, sitten aamulla anivarhain ne vain asetellaan esille. näin useimmiten, mutta jos kylmätilat on liian tyhjät tai väännetty liian kylmälle, ne ehtii yön aikana nahistua.



ei kukaan ammattilainen tarjoile edellispäivän aamiaisjämiä enää seuraavana päivänä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei kukaan ammattilainen tarjoile edellispäivän aamiaisjämiä enää seuraavana päivänä!

"Ei kukaan ammattilainen ..." fraasi taitaa olla liiankin hyvä ollakseen totta. Monikohan on tuollaista väittänyt juuri ennen kuin jotain on paljastettu eri aloilla tai joku ammattilainen jäänyt kiinni.

Vierailija
14/19 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

olen hotellialalla töissä ja vietän erittäin paljon aikaani tutkien juuri hotellien keittiöiden toimintoja. yhtäkään kertaa en ole saanut ketään kiinni moisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensi kerralla huomautan, jos vihannekset maistuu oudolle. Mietin tässä, että onhan ne nakit tai lihapullatkin voineet seistä vesihauteessa jo ties kuinka monena aamuna...



Mutta ehkä jatkossa uskaltaa sit kuitenkin aika rauhassa syödä hotellissa aamiaisvihanneksia jatkossa.



ap

Vierailija
16/19 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kommenttia ei tarvitse miettiä sen pidemmälle kuin Stockmann herkun päiväys korjauksiin ja samoihin aikoihin paljastuneisiin muihin ruokakaupan kysymyksiin.



Juu ei. Eihän hotelleissa sellaista tehdä. Ei tietenkään, kun ei tarvitse päiväyksiä muuttaa.



Miettikää hotelliaamiaisilla miten paljon siellä kokit ja työntekijät valvovat. Monet tulevat ilta/käytännön yövuorosta suoraan laittamaan aamupalaa. Ihmiset väsyneinä tekevät vähän mitä sattuu, vaikka ammattietiikka pirteänä olisikin kunnossa. Lisäksi on niitä, jotka tekevät väsyneenä vähän vähemmän, jos ei ole kiinnijäämisen vaaraa.



Katsokaa mitä pistätte suuhunne ja VAATIKAA laatua. Kuivettunut kurkku voi olla väärästä lämpötilasta johtuvaa, mutta ei se silti ole se tuore aamiainen. Aina on riski, että se tuoretuote, joka ei näytä tuoreelta ei ole tuore.

Vierailija
17/19 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset


ei kukaan ammattilainen tarjoile edellispäivän aamiaisjämiä enää seuraavana päivänä!

Ei siellä näkyisi edellisenä päivänä pilkotut vihannekset nahistuneina.

Vierailija
18/19 |
16.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuorevihanneksiakin pilkottuna. Ne ei kyllä kauaa silloin säily. Jää sellainen hotellikäynti viimeiseksi käynniksi siellä hotellissa. Mieluummin tomaatit ja kurkut kokonaisina ja leikkuulauta esille.

Vierailija
19/19 |
27.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naftaliinin maku paprikassa on valitettavasti tullut tutuksi myös kaupan vihanneksissa. Erityisesti punaisissa niissä herkullisimman näköisissä. Valvookohan Evira näitä enää missä määrin? Pääsevät seulasta läpi, kun ovat "kotimaisia", EU:sta siis?