Ostin keittolihaa
Eli nyt pitäisi keittää siitä kai soppa?
Miten tulis hyvä? Vai onko siihen nyt muuta vaihtoehtoa kuin potut ja muut kiehumaan?
Miten siitä maustaa herkullisen? Vai perus suola ja pippuri?
Kommentit (10)
Siis ihan hallussa tuo maustamispuoli ja muistelen että keittolihaa keitellään, mutta eikös siitä tule vaahtoakin joka pitäis kuoria? On jokunen vuosi mennyt kun viimeksi tein!
Tomaattipyre on muuten hyvä vinkki, saa värinkin erilaiseksi sopalle.
Muuta?
ap
mutta eikös siitä tule vaahtoakin joka pitäis kuoria? On jokunen vuosi mennyt kun viimeksi tein!
käytännössä en itse ole viitsinyt kuoria. Kuoriminen vaikuttaa keiton väriin eli liemen kirkkauteen, mutta ei makuun.
Tapaatko leikata lihan ensin kuutioiksi vai vasta keittämisen jälkeen?
Tapaatko leikata lihan ensin kuutioiksi vai vasta keittämisen jälkeen?
Se on paljon helpompaa leikata siinä vaiheessa.
Maku on siinä keitinvedessä. Jokkut kuulemma kippaa keitinveden kokonaan pois, siis vaihtaa kokonaan veden. Veteen saisi lisää makua kärventämällä kasviksia ja keittämällä niistä keiton pohjaksi. Noukkii kasvikset pois ennenkö laittaa tuoreet!
Itse tykkään vähän kirkkaammasta keitosta mutta tuo pyreen käyttäminen tulee testiin! ;)
Ja mies tahtoo paljon sipulia, lapset kiittää..
ap
Pitäisköhän kokeilla vähän muunnellen nyt?
Kiitos. Hyvä soppa varmaan tästä saadaan!
ap
persilja lihakeittoon, näin meillä. Tietysti aina voipi kokeilla uutta.
Kuutioin lihan ja pyöräytän pannulla, laitan tässä vaiheessa jo hiukan suolaa ja paprikamaustetta (tulee parempi maku).
Laitan veteen lihaliemikuution, laakerinlehden, pippureita ja hieman ruskistetut lihat. keittelen niin, että ovat melkein kypsiä ja lisään keittojuurekset ja potut.
Kun potut kypsiä niin keittokin valmista.
Joten menen roiskauttamaan sitä sekaan!
Miten ihmeessä ei ole tullut mieleen sitä laittaa vaikka lempimausteeni? Outoa.
ap
se liha ja vasta kun se on kypsää, pane joukkoon peruna ja juurekset. Muuten kasvikset menee ylikypsäksi mauttomaksi mössöksi.
Mausteeksi sopii laakerinlehti, rosmariini, timjami, parsilja ja tilli. SUolan ja pippurin lisäksi. Tiedät varmaan, missä vaiheessa mikin kannattaa lisätö. Lisäksi turaus tomaattipyrettä liemeen on ihan hyvää.