Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ostin keittolihaa

Vierailija
25.01.2012 |

Eli nyt pitäisi keittää siitä kai soppa?



Miten tulis hyvä? Vai onko siihen nyt muuta vaihtoehtoa kuin potut ja muut kiehumaan?



Miten siitä maustaa herkullisen? Vai perus suola ja pippuri?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
25.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

se liha ja vasta kun se on kypsää, pane joukkoon peruna ja juurekset. Muuten kasvikset menee ylikypsäksi mauttomaksi mössöksi.



Mausteeksi sopii laakerinlehti, rosmariini, timjami, parsilja ja tilli. SUolan ja pippurin lisäksi. Tiedät varmaan, missä vaiheessa mikin kannattaa lisätö. Lisäksi turaus tomaattipyrettä liemeen on ihan hyvää.

Vierailija
2/10 |
25.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis ihan hallussa tuo maustamispuoli ja muistelen että keittolihaa keitellään, mutta eikös siitä tule vaahtoakin joka pitäis kuoria? On jokunen vuosi mennyt kun viimeksi tein!



Tomaattipyre on muuten hyvä vinkki, saa värinkin erilaiseksi sopalle.



Muuta?



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
25.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta eikös siitä tule vaahtoakin joka pitäis kuoria? On jokunen vuosi mennyt kun viimeksi tein!

käytännössä en itse ole viitsinyt kuoria. Kuoriminen vaikuttaa keiton väriin eli liemen kirkkauteen, mutta ei makuun.

Vierailija
4/10 |
25.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tapaatko leikata lihan ensin kuutioiksi vai vasta keittämisen jälkeen?

Vierailija
5/10 |
25.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tapaatko leikata lihan ensin kuutioiksi vai vasta keittämisen jälkeen?


Se on paljon helpompaa leikata siinä vaiheessa.

Vierailija
6/10 |
25.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maku on siinä keitinvedessä. Jokkut kuulemma kippaa keitinveden kokonaan pois, siis vaihtaa kokonaan veden. Veteen saisi lisää makua kärventämällä kasviksia ja keittämällä niistä keiton pohjaksi. Noukkii kasvikset pois ennenkö laittaa tuoreet!



Itse tykkään vähän kirkkaammasta keitosta mutta tuo pyreen käyttäminen tulee testiin! ;)



Ja mies tahtoo paljon sipulia, lapset kiittää..



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
25.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitäisköhän kokeilla vähän muunnellen nyt?



Kiitos. Hyvä soppa varmaan tästä saadaan!



ap

Vierailija
8/10 |
25.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

persilja lihakeittoon, näin meillä. Tietysti aina voipi kokeilla uutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
25.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuutioin lihan ja pyöräytän pannulla, laitan tässä vaiheessa jo hiukan suolaa ja paprikamaustetta (tulee parempi maku).



Laitan veteen lihaliemikuution, laakerinlehden, pippureita ja hieman ruskistetut lihat. keittelen niin, että ovat melkein kypsiä ja lisään keittojuurekset ja potut.



Kun potut kypsiä niin keittokin valmista.

Vierailija
10/10 |
25.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joten menen roiskauttamaan sitä sekaan!



Miten ihmeessä ei ole tullut mieleen sitä laittaa vaikka lempimausteeni? Outoa.



ap