Tätä Spagetti-jauhelihavuokaa tänään ruuaksi:
Spagetti-jauhelihavuoan voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin. Näin ruoka on pöydässä 20 minuutissa.
Ainekset
250 g pätkittyä spagettia
300 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
2 rkl tomaattisosetta
1 lihaliemikuutio
¼ tl valkopippuria
1 tl oreganoa
1 dl vettä
2 suolakurkkua
2 dl juustoraastetta, esim. mozzarella
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan melkein kypsäksi. Huuhdo se kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
Kuutioi suolakurkut. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää tomaattisose, mausteet, liemikuutio ja vesi jauhelihan joukkoon. Keitä 5 minuuttia.
Sekoita spagetin joukkoon jauhelihaseos ja kurkkukuutiot. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Kuorruta + 225 C:ssa uunissa noin 15 – 20 minuuttia.
Voit koota vuoan jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa uunissa myöhemmin. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Vinkki: Voit jättää suolakurkut myös pois.
Tarkoittaako tomaattisose ketsuppia?