Tilanneviesti

Keskustelu Aihe vapaa-alueella on suljettu aikavälillä 23:00 - 07:00.

Miten omat potilastiedot saa terveyskeskuksesta?

Vierailija

Sivut

Kommentit (42)

Vierailija

mietin samaa paitsi että haluaisin vanhan työpaikan työterveysasemalta tietoni. Saanko vain kopiot vai alkuperäiset?

Vierailija

Ihan omin sanoin sen voi laittaa.

Siitä tulee ilmetä sinun osoite, nimi ja sotu.

Ja mitä pyydät, miltä ajalta, esim. pyydän ystävällisesti saada kaikki itseäni koskevat xxx terveysaseamalla olevat potilasasiakirjamerkinnät ´nimi, sotu, osoite, allekirjoitus, aika ja paikka.Kyllä ne postittaakin,e i tarvitse noutaa.

Vierailija

Siis.. soitin psykiatrian poliklinikalle, jonka potilaana olen ollut. Kanslisti kertoi, milloin saa tulla hakemaan. Ja koska olemme tutut ja sinut, hän ei edes kysellyt henkkareita.Asia selviää terveysasemalle soittamalla. Itseään koskevat asiakirjat pitää saada, kyse on vain siitä, millä käytännöillä varmistetaan, että ne tosiaan päätyvät oikeisiin käsiin.

Vierailija

Me ainaki annetaan aina epikriisit mukaan kun potilas kotiutuu. Ja kaiken saa mitä pyytää.

Toki alkuperäiset jää arkistoon. Pitää osata pyytää labrat, hoitojakson yhteenvedot yms.

Vierailija

Kaikki potilastiedot saa itselleen niin halutessaan. Siihen tarvitaan yleensä kirjallinen lomake, jonka voi täyttää vaikka siinä tiskillä. Yleensä kerta vuoteen tiedot annetaan ilmaiseksi, sen jälkeen niistä joutuu maksamaan. Käytäntö vaihtelee.Sama koskee sairaaloita, terkkareita, yksityisiä ja kaikkia muitakin laitoksia. Ja papereista saa tietenkin kopiot, alkuperäiset jäävät sinne. Tästä käytännöstä ei jousteta. Ainoastaan joissain harvoissa psykiatrisissa sairauksissa tilanne on sellainen, että sairauskertomustietoja ei anneta potilaalle itselleen, sairauden laadusta johtuen. Mutta nämä tapaukset ovat psykiatriallakin harvinaisia.T. lääkäri

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat