Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Koira söi broilerin luut

Vierailija

Tietääkö kukaan voiko asialle tehdä enää mitään? Millaisia on mahdolliset oireet, jos esim. suolisto puhkeaa?

Milloinkohan mahdolliset oireet ilmaantuu, kun nyt illalla söi luut? Onko jo aamulla mahdollisesti kuollut?

Kommentit (9)

Vierailija

Luut ovat pehmeitä. Tuskin mitään siis tapahtuu. Meillä koirat ovat syöneet broilerin luita vuosikymmeniä eikä mitään ole ikinä sattunut. Tietysti jos on luihin tottumaton, niin en tiedä voiko suuri määrä aiheuttaa jotain.

Vierailija

Kuka on noin naiivi ja luulee suoliston puhkeavan, luun sirpaleista vai? Ehei, ongelmia toki saattaa koirallesi tulla tukoksen muodossa, mutta en usko että mitään vakavaa kuitenkaan tapahtuu. Koiratkin ovat luonnostaan lihansyöjiä, joten niiden kroppa kestää luut. Meilläkin koira, vahingossa pääsi syömään kanan luita, ja mitään ei tapahtunut... relax. Jos oireita ilmaantuu, ota yhteys eläinlääkäriin.

Vierailija

Siis ei kyllä yhtään tyhmä aloitus ap:lta. Nimenomaan kypsennetyt broilerin luut voivat olla koiralle tosi pahoja, koska niistä irtoaa todella teräviä, pieniä säleitä, jotka voivat puhkoa suolia. Jotta luut tulisivat liukkaasti ulos (sananmukaisesti), kannattaa koiralle antaa paraffiiniöljyä tai sen puutteessa edes ruokaöljyä. Meidän koirat on kyllä muutamaan otteeseen myös noita luita syönyt, eikä niille ole käynyt mitään, eli kehottaisin olemaan rauhassa.

Vierailija

broikun perskeet ja luut syömässä roskiksesta, jommalla kummalla oli ollut älyä avata suljettu ovi ja luultavasti molemmat kutaleet olivat selvittäneet, kuinka bioskan saa auki. Nuorempi tuli sitten aamulla ylpeänä esittelemään pikkuruista luuntynkää isännälle, jolloin koko karmeus paljaus = KAIKKI OLI SYÖTY. Soitimme välittömästi päivystävälle eläinlääkärille (sunnuntai, tietysti) ja vastaus oli, että ensiapuna on parasta syöttää koirille säilöttyä tankoparsaa (siis niitä luikeroita purkista). Se parsa ei sula koiranelimistössä, vaan kietoutuu vaarallisten terävien luunsirujen ympärille, jolloin pötkö hyvällä tuurilla tulee tuubina ulos - jos ei, paljon mitään ei ole tehtävissä. Tankoparsa ei osoittautunut kummankaan koiran herkuksi, mutta kostomme oli ankara, koirat söivät yhteensä purkillisen parsaa. Hengissä säilyivät. En tiedä, oliko ensiavusta apua vai oliko se ylensyöttämistä, mutta näin eläinlääkäri meitä ohjeisti.

Toton "äiti"

Moi sinä tuntematon, en tiedä luetko tätä koskaan?

Jokatapauksessa...

Kuinka koirallesi kävi? Onko kunnossa? Totolle olen antanut aina kananluut, (meillä syödään paljon kanaa, koska halpaa) kun olen tehnyt ruokaa.

Toivon sydämmeni pohjasta saakka ettei sulle tule tästä kirjoituksesta suolaista vettä silmäkulmaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat