Minusta nämä iänikuiset kiusaukset ovat niin pohjanoteeraus juhlaruuaksi
Kommentit (15)
Ihan sama minkä hintaista se on, kunhan nälkä lähtee.
että ruokakulttuuri ei koskaan muutu ja että täällä väännetään samaa ruokaa vuosisadasta toiseen
että ruokakulttuuri ei koskaan muutu ja että täällä väännetään samaa ruokaa vuosisadasta toiseen
Mutta miksi halveerata sitä suomalaista. Miksi se ulkomailta apinoitu on muka hienompaa? Se on siellä ulkomailla sitä, mitä on väännetty vuosisadasta toiseen. Eikä se ole sen hienompaa :)
kiusaukset ja laatikot. Jos et sitä tiennyt niin hoh hoijaa
on tarkoitus viedä nälkä isolta vierasmäärältä, joista osa on saattanut lähteä hyvinkin aikaisin aamulla ajamaan juhlapaikalle. Sitten ne varsinaiset juhlavat tarjottavat on makeat kakut ja muut. Eli kiusaus on helppo ja edullinen tehdä isollekin porukalle.
jossain häissä on keitto tai kiusaus pohjanoteeraus. Erityisesti jos kyse on kunnon häistä, joissa menee myöhään. Itselleni on aina ollut selvää, että juhlissa on juhlien tarjoilut. Arkena syödään sitten tavallista ruokaa kuten juuri kiusausta.
Meillä oli uusia perunoita, lämminsavulohta, erilaisia sillejä ja silakkaa, rosvopaistia ja lisäksi salaatteja monen moista. Munia keitettynä jne.
Eikä kukaan kaivannut kiusauksia, päinvastoin
kiusaus tai keitto on kylla liian arkinen juhlaruoka. sehan on arkiruokaa.
mutta en arvostele jos joku juhliinsa sellaisen laittaa, mutta mielestani vahan tokeroa.
siksi kai kaikki kuvittelevat että se on juhlava ruoka
Meillä oli uusia perunoita, lämminsavulohta, erilaisia sillejä ja silakkaa, rosvopaistia ja lisäksi salaatteja monen moista. Munia keitettynä jne. Eikä kukaan kaivannut kiusauksia, päinvastoin
Paitsi salaattia, jos se olisi ollut perussalaattia ilman kastikkeita, lihoja, kaloja tai muita ylimääräisiä...
Syöt kiusausta, mutta et keitettyjä perunoita??? just joo
Ja ne on pitopöydässä sellaisia, että ne pysyy lämpimänä. Mä olen ollut monissa häissä, joissa on ollut esim. keitettyjä perunoita ja ne tahtoo olla aina kylmiä, eikä ne silloin ole hyviä. Sama on usein kastikkeissa.
Mä luulen, että tuo voi olla yksi hyvä syy noiden kiususten suosioon. Ne jos kantaa pöytään uunista, niin ovat pitkään lämpimiä. Moni ruoka jäähtyy nopeasti ja ei se silloin ole hyvää.
Mä olen kyllä muutenkin aika kaikkiruokainen, eikä tapanani ole arvostella tarjottavia. Jokainen laittaa omanlaisensa tarjottavat.
Muistapa soittaa aina etukateen juhlien jarjestajalle ja varmistaa ettei kiusauksia ole tarjolla.
Osaavat sitten tehda sulle eri sapuskat tai voit jattaa juhlat valiin!
Ihan oikeesti - ma en ymmarra tata jatkuvaa tarjoilujen kritisointia. Makuja on monia ja kaikilla ei ehka ole varaa tarjoilla mitaan "hienoa" (mita se sitten lieneekaan, kaikilla meilla lienee siita oma mielipide)
Miksi ne ei kelpaa? Miksi on muka "hienompaa" vääntää jotain muiden maiden sapuskoja ja kritisoida samalla suomalaisen pitopöydän perinteisiä herkkuja?
Mun mielestäni suomalaisten pitäisi arvostaa pikkusen enemmän oman maansa perinteitä, eikä aina kuvitella, että muualla on hienompaa tai parempaa. Onneksi on vielä niitä, jotka järjestää juhlat Suomessa ihan perinteisen suomalaisesti.
Mä en asu Suomessa - ja joskus teen jotain ihan suomalaista juhliin tai vieraille ja yleensä vieraat tykkää. Anopin herkkua on karjalanpiirakat ja suomalaisittain tehty uunilohi. Suomessa asuessamme appiukon herkkua oli hk:n sinisestä, kermasta ja peruna-sipulisekoituksesta tehty uuniruoka. Fiiniä, eikös :)
Molemmat varmaan tykkäis juhlissakin jostain kiusauksista. Ne on yleensä hyvän makuisia ja kaikki tykkää.