Tilanneviesti

Keskustelu Aihe vapaa-alueella on suljettu aikavälillä 23:00 - 07:00.

Kotihoidontuki ja äitiysraha

Vierailija

Eli mulla tilanne, et jään äitiyslomalle 17.3 ja tällä hetkellä olen kotihoidontuella koska meillä on myös alle 3-vuotias. Katkeeko kotihoidontuki tuohon 17. päivään ja saan viimeisen kotihoidontuen maaliskuun lopulla nuilta maaliskuun parilta ensimmäiseltä viikolta kun äitiysrahahan alkaa kulkemaan siitä 17 päivästä eteenpäin vaikka eka äippärahan saan vasta päivää ennen laskettua-aikaa? Kyselin tätä jo kelastakin mut en saanut selkeää vastausta, laitoin kelaan kyllä jo menemään hoitolisän tarkistus hakemukset mut sitä en luultavasti kuitenkaan saa koska tulot ovat sen verran suuret, mut kiinnostais tietää et millon tuo kotihoidontuki katkee ettei tarviis ilman rahaa olla koko maaliskuuta.

Kommentit (7)

Vierailija

Osa riippuu sun tuloistakin. Mulla itselläni oli aikoinaan se tilanne, että saimme esikoisesta hoitorahaa vaikka olimme kummatkin töissä. Saimme työaikajärjestelyillä hoidettua niin. Kun sitten jäin äitiysrahalle, niin kotihoidontuki loppui kuin seinään. Syynä oli se, että jos tulot ovat vain kelan etuuksia, niin niitä yhteensovitetaan. Ja mun äitiysraha oli sen verran iso, että kotihoidon tukea ei jäänyt maksettavaksi.Mä en ollut tajunnut tätä, koska kuvittelin että kotihoidontukea saa joka tapauksessa jos alle 3 v ei ole kunnallisessa päivähoidossa.

Vierailija

Tiedän etten saa kotihoidontukea ja äitiysrahaa päällekkäin vaikka perheessämme on myös alle 3-vuotias, mutta saankohan tuon kotihoidontuen siihen saakka kun äitiyslomani alkaa eli 17.maaliskuuta asti. Eihän se voi mennä niinkään et saisin viimeisen kotihoidontuen helmikuun lopussa ja olisin ilman rahaa huhtikuulle asti jolloin saan ensimmäisen äippärahan koska olen hoitovapaalla kuitenkin 17.3 asti.

Vierailija

Lainaus:

Eihän se voi mennä niinkään et saisin viimeisen kotihoidontuen helmikuun lopussa ja olisin ilman rahaa huhtikuulle asti jolloin saan ensimmäisen äippärahan koska olen hoitovapaalla kuitenkin 17.3 asti.
sieltä näet myös milloin sinulle on ensimmäinen äitiyspäiväraha tulossa maksatukseen. Pääset omille sivuillesi verkkopankkitunnuksilla.

Vierailija

Mä jäin äitiyslomalle 22.1. ja mulle maksettiin kotihoidontuki noista alkuvuoden päivistä nyt 30. päivä mitä niistä nyt sitten kertyi.

Vierailija

Ja se maksetaan sinä tavallisena maksupäivänä sitten minä muutenkin on maksettu. Ja äippäraha alkaa juosta tuosta äitiyslomalle jäämisestä alkaen.

Vierailija

että saat maaliskuun lopussa sen puolenkuun kotihoidontuen ja ensimmäisen erän äitiysrahaa vasta laskettuna päivänä. Eli aika vähällä joutuu yhden kk pärjäämään...

Uusimmat

Suosituimmat