Millä makua mauste-allergisen pipareihin?
Olisiko mitään hyvää reseptiä? Pelkkä tavallinen taikanako vaan vai laitetaanko suhteessa enemmän siirappia tms? tumpelo-leipuri ihmettelee
Kommentit (5)
Meillä tehtiin allergiselle tavallisia pipareita ilman mitään mausteita. Siirapista tulee makua, hyvin kelpasivat. Jos vieraasta kyse, kannattaa varmistaa eriksene käykö kaneli/inkivääri/neilikka/pomeranssinkuori. Tuo viimeisin yleensä menee vaikka muut ei kävisikään.
Ekoissa taisi olla jauhoina ruis+tattari vehnäallergian takia, ei mausteita ollenkaan, tumma siirappi + fariinisokeri tavallisen sijasta makua tuomassa.
Sitten päästiin vehnään, pikku hiljaa saatu joitain mausteita mukaan: maustepippuri, pomeranssinkuori ja nyt inkiväärikin.
Piparit ovat olleet ihan hyviä mausteettominakin tai vähämausteisina. Leipomisiloa vaan teille, ja joulumieltä! Kyllä ne piparit tekevät varmaan kauppansa vähemmilläkin aineksilla.
Siis ihanko kaikki maailman mausteet on testausti kielletty?