CRP 57 normaali 2,5 vuotiaalla??

Vierailija

Käytiin tänään lääkärissä, lapsella todettiin reilu 2 vkoa sitten virusperäinen keuhkoputkentulehdus ja viikko sen jälkeen keuhkokuume. Tällöin aloitettiin viikon mittainen antibioottikuuri. 6 päivää kuurin aloittamisesta, viime maanantaina katsottiin ekan kaerran CRP, se oli 26. Tänään CRP oli 57. Keuhkokuva on puhdas. Lääkäri sanoi, että tommonen CRP voi olla ihan normaali lapsella. Voiko oikeesti?? Onko joku törmännyt samaan? Musta kuulostaa omituiselta. Lapsella ei ole kuumetta ja muuten ok, mutta vähän normaalia kiukkuisempi..

Kommentit (12)

Vierailija

eli vaikka oikeasti lapsi olisi jo parantumassa - crp voi vielä "virheellisesti" olla korkeammalla kuin todellisesti onkaan. Eli se nousee ja laskee vähän viiveellä taudinkuvaan katsoen.MUTTA. Tuon ikäiselle piiperölle tuo cerppi on mielestäni melko korkea. Määräsikö lääkäri kontrollinäytettä? Minä kävisin labroilla päivän tai kahden päästä ihan vaan tarkistamassa että ihan tosissaan on lähtenyt laskuun.lastensh

Vierailija

sunnuntaina viimeistään. Tiedän et crp laskee hivenen jälkijunassa, mut sitä just ihmettelen et maanantaina oli 26 ja nyt kuurin loputtua kohonnut.. Maanantaina leukkarit oli 10,5 eli vähän yli. Nyt ei otettu leukkareita..ap

Vierailija

Maanantaina crp 26 mutta leukkarit näyttää tilanteen, eikö? Eikö tuo ole korkea, tai kohonnut, leukkarilukema? Aattelisin että suunta olisi ollut ma nähtävissä? Puhunko nyt ihan potaskaa?

Vierailija

omalle terveysasemalle.. Älä turhaan maksa tuollaisesta hoidosta. (Tai vaikka vakuutus maksaisikin, älä turhaan urheile lapsen terveydellä.)

Vierailija

ei tossa nyt mitään suurta hätää ole, käytte kontrollissa parin päivän kuluttua. Paitsi tietysti jos lapsen tila huononee, niin nopeammin.Meillä tyttö oli sairastanut pitkään jotain pientä virustautia, siis perusflunsssaa. Veriarvot oli alussa crp 36 ja leukkarit alle kymmenen. Ihan normaalia virustaudeissa. Kontrollissa crp nousi 68 mutta leukkarit pysytteli kymmenen pinnassa, normaalia virusta edelleen... Muutaman päivän päästä nousi korkea kuume ja lapsen kurkku oli tulessa, puhe aivan puuroa. No, ei kun kiireellä yksityiselle, ja verikokeisiin, crp 138 ja leukkarit 35. Nielunäytteestä saatiin positiivinen bakteeriviljely, eli nielutulehdus oli. Sai penisiliinit, ja parin päivän päästä kontrollissa crp 58 ja leukkarit 18 eli laskussa...

Myöhemmin tuli vielä tulokset, jotka vahvistivat lääkärin epäilyn Adenoviruksesta, se nostaa kuulemma serppiä reilustikin, ja leukkareitakin jossain tapauksessa vähän (yleensä siis vain bakteeri nostaa leukkareita). Mut tässä tapauksessa oli molemmat, virus ja bakteeritulehdus. Nyt molemmat parantuneet.Ap ei syytä kovempaan huoleen kyllä noilla luvuilla vielä, mut kannattaa otattaa parikin seurantanäytettä et vähän näkee mihin suuntaan on menossa.

Vierailija

oli viime keväänä keuhkokuume, sairaala hoidossa oltiin 4 pv, cpr oli terveyskeskuksessa 126, sairaalassa 1 1/2 h myöhemmin oli noussut arvo jo yli 300, yöllä nousi vielä 410. Seuraavana pvä lähti laskuun ja vielä kahden viikon päästä olivat 32, tämän jälkeen ei testattu, kun poika on perusterve.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat