Tilanneviesti

Keskustelu Raskaus ja synnytys-alueella on suljettu aikavälillä 23:00 - 07:00.

Liitoskivut? Mitä ne ovat?

Seuraa 
Liittynyt28.5.2009

Kun olen lukenut jo edellisissä raskauksissa muiden kauhujuttuja liitoskivuista, ja itse olen kolmesta raskaudesta selvinnyt ilman tuollaisia (tai sitten en vaan ymmärrä mitä tarkoitetaan liitoskivuilla..)

Mutta kysynkin siksi, että onkohan mulla tämän neljännen aikana nyt ekaa kertaa noita liitoskipuja, kun eilen ensimmäisen kerran alkoi sattua rajusti alavatsalle, ihan tuohon mihin kohdun reuna loppuu alhaalla, mutta aika paljon vasemmalle päin (jos joku tietää mitä tarkoitan niin tuntuu samalle kuin munasarjakipu, mutta vieläkin kovemmalle). Että onko tuo liitoskipua, vaikkakin on vain toisella puolella. Eilisilta meni tuskaisena, kun ei voinut edes puhua kun sattui niin kovin siihen. Tänäänkin arka mutta saan sentään suoraksi itseni, eilen ei voinut edes liikahtaa. Kohdusta tuo kipu ei peräisin ole, on ikäänkuin kohdun alapuolella, ja vauveli liikkuu reippaasti yms. Ja supistuksia se ei myöskään ollut, ne kyllä tunnistan:)

Mutta kertokaas mitä on nuo liitoskivut ja vaikka tää mulla oliskin vaan jotain venymiskipua, niin onko muilla ollut äkillisesti tuollaista hurjaa kipukohtausta yhdessä kohtaa alavatsalla?

Vastauksista kiittäen!Helene 26+6

Kommentit (6)

Vierailija

Sikäli mikäli itse tunnistan (!) liitoskivut, sanoisin, että ei ihan niiltä kuulosta.. Eikä välttämättä lantion löystymiseltäkään. Liitoskivut käsittääkseni tuntuvat kyllä tuolla alaosastolla, mutta ovat enemmänkin lyhytkestoista kipua, vihlontaa ja kouristamista. Mulla (nyt viikkoja 27+1) välillä tuntuu häpyluiden seudulla raastavaa kipua, niin kuin joku vääntäisi niitä väkisin eri suuntaan.En kyllä sen paremmin osaa diagnosoida, mistä sun tapauksessa on kyse.. Toivottavasti vaiva kuitenkin helpottaa!-HHVierailija

Onko se kipu siis syvällä mahassa, niinkuin ovissärky tai kuukautissärky tai joku, vai enemmän pinnassa? Mulla nimittäin on tullut ajoittain vatsan oikealle puolelle reunaan tosi kipeä kohta, joka sattuu aina liikkuessa. Se on mun päättelyiden mukaan vino vatsalihas, joka on venynyt ja siksi särkee. Pidemmän kävelyn jälkeen voi olla seuraavana päivänä ihan tajuttoman kipeä. Se tuntuu siis.. tavallaan lähtevän tuosta häpyluulta se lihas, niin luulen, mutta on kipeä vähän ylempää, enemmänkin munasarjan korkeudelta.No sitten toinen juttu mikä tuli mieleen, niin mulla on tämän ihanan vatsantäyttäjän ansiosta tullut välillä aivan tajuttoman kipeitä suolistoperäisiä vihlauksia joinain päivinä. Saattaa siis olla joku kohta suolistosta jollain solmulla, ja se kyllä särkee. Mutta se taas tuntuu enemmän mulla kyljessä tai selän puolella.pakko sanoa loppuun, että NAINEN ON HEHKEIMMILLÄÄN RASKAANA! vaikka se on niin saamarin vaikea muistaa kaikkien kipujen ja hormoonien ja ummetusten ja harmitusten keskellä! ;Dvirva, 34+2

Helene4
Seuraa 
Liittynyt28.5.2009

VIRVA, tuo saattaisi olla syy, tuo vino vatsalihas, tuntuu nimenomaan tossa vasemman munasarjan tienoilla. Tosin oli hirveän kipeä ihan paikallaan ollessakin, pienikin liikahdus sai valtavan kivun siihen. Mutta nyt siinä ei tunnu enää mitään, kovempaa painamalla vaan aristaa. Ajattelin myöskin kun vauva oli ihan pystysuorassa juuri vasemmalla puolella(selällään maatessa oikea puoli oli suorastaan littana kun vasen puoli kohdusta oli valtava möykky) niin kaipa vauva jotenkin painoi ja repi tuosta kohdasta jotain. No, mitä lienee olikaan, onneksi lähti pois:)

Vierailija

Minulla ollut myös vasemmalla puolella kovaa vihlonta kipua. Alhaalla vasemmalla puolen. En tiedä onko se liitoskipua...Minulla on ensimmäinen raskaus ja siksi vaikea sanoa mikä kipu on mitäkin. Minulla kipu on niin voimakasta välillä että en voi suorassa seisoa, kai se on jotain venymis kipua.. En kuitenkaan itse huolestu, kun niin harvoin ollu kipua ja neuvolakäynnit mennyt hyvin ja kaikki testien arvot norm. vauva jo liikkuu kovasti, itse olen rv 22+4:) menossa. Toivotaan että ei olis näitä kipuja, ei mukavia..

Vierailija

Mulla oli ekasta juuri niitä häpyluun kipuja jo raskauden puolivälistä ihan loppuun asti. Pisti niin siihen häpyluuhun, kuin olis puukolla väännetty. Aiva mieletön kipu. Valittelin tutuille, ja yllättävän moni sanoikin että oli jo ihan unohtanut ne kivut...Kauhulla odottelen alkaako tästä kakkosesta kans samat tuskat, nyt 22viikkoa ja joskus tosi raskaan päivän päätteeksi voi hiukan muistutella kipu, mut mitään vastaavia kohtauksia ei ole tullut kuin ekasta aikoinaan. Ekasta siis tosiaan iski johonkin hermoon siinä häpyluun tienoilla niin, et jalat meinas mennä alta ja kipu esti liikkumasta. Muistan et olin joskus aika loppuvaiheessa koirien kanssa läheisellä pururadalla lenkillä ja kipu iski siellä ihan yllättäen. Istuin siellä kannon nokassa kahden koiran kanssa ja itkin varmaan kaksi tuntia, ylös en päässyt, saati liikkeelle. Ohikulkijat olivat ihan hädissään kun varmaan luulivat että mä siinä metsän keskellä käyn synnyttämään, ja kun noin kymmenes tuulipukupariskunta tuli kyselemään vointia, en saanut sanottua enää nätisti "ei tässä hätää, ei tämä synnytystä ole, muuten vaan vähän vihloo.." vaan taisi suuta päästä jotain "no en synnytä, mun p*llu särkee!!"... hmm... toivottavasti oli lapsia niilläkin lenkkeilijöillä ja kipu tuttua...En kylläkään tiedä edelleenkään onko tuo kipu mitään liitoskipua/lantion löystymistä, mut sen tiedän, et mielettömästi sattui..

Vierailija

Mä en osaa muuta sanoa, kun että onneksi se ei ole oikealla puolella.. Ettei siis ole umpisuolentulehduksesta kyse! Multa on leikattu se ja silloin en voinut juuri suorassa seistä ja piti kävellä "pehmeesti" ettei sattunut.. Mutta se kipu ei kyllä lopu, päinvastoin pahenee päivä päivältä..Zemppiä ja toivotaan, että helpottaa =)

Uusimmat

Suosituimmat