Raskaana, söin eilen punikkitattikastiketta ja nyt oksettaa
Olo on hirveä. Kerättiin eilen sieniä metsästä ja tehtiin punikkitateista kastike. Samassa korissa oli myös isohaperoita ja karvarouskuja, jotka ryöpättiin ja joista tehtiin sienisalaattia.
Itse söin vain tuota kastiketta, mutta oksettaa ihan hirveästi :( Mies nukkuu vielä, mutta ei ainakaan ole yöllä herättänyt ja valittanut omaa oloaan.
Mitäs nyt?
Kommentit (11)
Ei ole vaarallista, ikävää vain. Miten kypsensit sienet?
Sanoivat samaa.
Sanoivat myös, että punikkitatit pitäisi ryöpätä, jos haluaa välttyä oireilta!! Meillä on 5 sienikirjaa, pari omaa ja loput kirjaston. Kaikissa sanottiin että kypsennettävä hyvin, yhdessäkään ei puhuttu keittämisestä/ ryöppäämisestä.
Tää olo on jotain sanoinkuvaamatonta. Hikoilen ja oksettaa. En vaan muutoinkaan oksenna kovin helposti, joten nytkään en ole saanut oksennettua, se varmaan helpottaisi jos siihen pystyisi :(
Oon miettinyt sitäkin, että entä jos sieniä erotellessa on livahtanut palanen haperoa/rouskua tattien joukkoon? Isohaperoita oli muutama ja pari karvarouskua. Rouskut oli kokonaisina astiassa ja haperotkin isoina paloina jotka oli helppo erottaa tummuvista punikkitateista. Mutta jos pieni palanen olisi mennyt kastikkeeseen?
Mies heräsi äsken ja hänellä ei mitään oireita, ei myöskään sisarellaan, joka meillä kylässä. Kaikki syötiin kastiketta ja he vielä enemmän kuin minä.
ap
Ei ole vaarallista, ikävää vain. Miten kypsensit sienet?
paistettiin pannulla hyvin ja sen jälkeen tehtiin kastikkeeksi ja annettiin muhia ainakin 20 minuuttia vielä.
jos pitäisi ryöpätä, niin sienikirjassa sanottaisiin selkeästi "esikäsiteltävä keittämällä" tms. Näin ainakin minun kirjoissani.
Pala ryöppäämätöntä rouskua ei kyllä tuollaista aiheuttaisi.
Mutta totta kai oireesi voivat johtua aivan jostain muustakin kuin sienistä.
oksensin tunti punikkitattien syömisen jälkeen ja sitten oli "krapulainen" olo seuraavat 24 tuntia. Sitten kaikki ok!
En KOSKAAN ENÄÄ SYÖ koivunpunikkitatteja!!!
Tsemppiä!
Tehtiin viikko sitten pastaa, jonka joukkoon laitettiin hiukan näitä. Silloin en oireillut, mutta toisaalta söinkin määrällisesti paljon vähemmän silloin.
Miehen sisko soitti kaverilleen joka oli illalla kylässä ja syömässä. Hän oli oksentanut yöllä pari kertaa.
Myrkytyskeskuksessa sanottiin että minullakin oireet alkaneet todennäköisesti jo yöllä, mutten ole huomannut niitä nukkuessani.
Syötiin illalla 8 jälkeen ateriaa. Juuri ennen tuon kälyn kaverin lähtöä.
Ollaan suvun mökillä pohjoisessa ja täällä tunturikoivikot täynnä koivunpunikkitatteja. Eipä enää maistu mitkään sienet hetkeen aikaan. Olo vieläkin kehno, mutta ei sentään enää niin okseta kuin aamusta. Lähinnä kuten sanoit "krapulainen".
oksensin tunti punikkitattien syömisen jälkeen ja sitten oli "krapulainen" olo seuraavat 24 tuntia. Sitten kaikki ok!
En KOSKAAN ENÄÄ SYÖ koivunpunikkitatteja!!!
Tsemppiä!
En tajunnut tarkistaa netistä kunnon kypsennysohjeita koivunpunikkitatille vaan kypsensin saman verran kuin muitakin tatteja. Nyt jätän punikit metsään...
Ei kannata syödä muuta kuin herkkusieniä jonkin verran raskaana ollessa, koska kaikissa sienissä on saasteita joitain määriä kuitenkin. Raskaana ei kannata missään nimessä syödä korvasieniä eikä mitään rohdoksia!
Joku vuosi sitten tein tateista piirakkaa, joukossa jokunen punikkitatti. Käytin sienet vain pannulla eikä niitä keitelty, piirakantäytteenä vain kuumenivat.
Itsellä olo oli joidenkin tuntien jälkeen jotain sanoinkuvaamatonta. Hikeä pukkasi ja maha tyhjeni molemmista päistä. Miehellä kiersi hieman mahassa, odotteli vain milloin menee pahemmaksi - ei mennyt. Piirakkaa syönyt kaveri (teräsmaha, juuri viettänyt Aasiassa viikkoja) ihmetteli seuraavana päivänä meidän kyselyjä oireistansa, hänellä ei ollut ollut mitään.
Ja minä söin sitä piirakkaa kaikista vähiten.
punikkitatteja pitää AINA kypsentää vähintään puoli tuntia jonka jälkeen ne eivät aiheuta vatsaoireita. Ole huoletta kyseessä ei ole myrkytys vaan huonosti sulavasta ruuasta johtuvaa pahoinvointia.
riippuu vähän viikoista. mielummin varmaan neuvolaan. soitat heti kun aukeaa eli varmaan klo 8