Montako vuotta teillä on kestänyt induktioliesi?
Taloremonttia tehdään, ja väittely miehen kanssa keittotasosta. Meillä on aina ollut ne ihan perinteiset rinkulat, mutta nyt haluan tietysti paremmat. Ei keraamisessakaan mitään vikaa varmaan ole, mutta induktiosta haaveilen. Mies ei suostu, koska siskollaan on jouduttu sellainen vaihtamaan viiden vuoden käytön jälkeen, kun se meni rikki. Kuulemma siksi kun levylle oli kiehunut jotain yli.
Kauanko teidän induktionne on pysyneet ehjänä ja miksi induktio on teidän mielestänne parempi kuin muut vaihtoehdot? Kaasuliettä ei lasketa, en tykkää ajatuksesta että meillä olisi kaasupulloja sisällä asunnossa.
Kommentit (68)
Vierailija kirjoitti:
Onko ketään, kellä olisi ollut induktio kauemmin kuin pari vuotta tai jotain ongelmia sen kanssa? Yritän tässä kartoittaa että onko ne hintansa väärtejä :)
AP
Keraamisesta vain kokemuksia, koska induktioon olisi joutunut vaihtamaan suurimman osan kattiloista ja pannuista parempiin eli kallis keikka tiedossa.
Viidettä vuotta jo pelittää ja edelleen ihan hyvin. Merkki on miele.
Tein keittiörempan noin 15 vuotta sitten tähän kämppään muuttaessani ja silloin asennutin induktiolieden, joka on edelleen kuin uusi. Induktioliedessä on mm. kaasun parhaimpia ominaisuuksia, lämmönsäädön vaikutus on välitön ja tarkka niin alas kuin ylöspäinkin säädettäessä. Induktiolla voin esim. hauduttaa kaurapuuron isoista hiutaleista aamulla laittamalla ajastimen 18 minuuttiin ja säätämällä lämpötilan sopivalle 'kuplimiselle' ilman mitään ylikiehumisen vaaraa. Puuro valmistuu aamusuihkun kuluessa.
Just halkes induktiolieden lasipinta. 3min sitten. Keskeltä oikeaa reunaa päksähti vasempaan yläkulmaan. Olin puhelimessa huoltoon, kun sen induktiolieden "pro-cook -liukutoiminto" on oireillu kaks kuukautta. Niinkun että kattila lämpiää kahdella "levyllä" siinä "pro-cook"-alueella, mutta sitten se viimenen/kolmas "levy" ei oikeen tottele eli ei tunnista kattilaa/pannua. No huolto äsken puhelimessa tarvitsi sarjanumeron, joka on tietysti tason alapinnalla. "Mitenkäs sinne pääsee?" minä kysyin, "nosta vaan sitä induktiotasoa, vaikka työnnät voiveitsen sinne alle ja nostat", sanoi huolto. Minä: "jaa, kestääkö tuo lasilevy?", huolto: "juujuu, se kestää, sitä ei saa oikeen millään rikki". Uskoin, minä hölmö... --> KRÄKS! Huolto lopetti puhelun lyhyeen, lupasi selvittää, että kuka maksaa. Pessimisti tietää ihan tasan tarkkaan katsooko täällä vessanpeilistä se maksaja.
Ihmeiden aika ei ole ohi: äskeinen halkeama meni takuuseen (2v takuu, josta jäljellä noin 2kk).
Sinänsä mun mielestä induktioliesi on vuosien kokemuksella paras (verrattuna vanhat valurautaliedet joista kokemusta 15 vuotta, ja keraamiset liedet joista kokemusta 7 vuotta). Tietty kaasu (kesäkokemusta 5 kesää) olis kaikista paras, mutta vertaan kaasuliettä puusaunaan: jos tulenteko kaupunkikodissa on mahdottomuus (niinkun meillä), niin sitten mennään vaikka just induktioliedellä (käyttökokemusta nyt parisen vuotta) ja sähkösaunalla. Vanhasta kunnon mummon klapihellasta ei oikeastaan ole oikeita kokemuksia, heh.
Induktioliesi on nopea, eli lämpö nousee ja laskee sekunneissa (melkein kun kaasu siis). Induktiolieden tuhannenkuuma lasilevypinta myös viilenee lapsen kättä polttamattomaksi minuuteissa --> turvallisempi tai ainakin vähemmän vaarallinen kun muut.
Induktioliesi ja kiertoilmauuni samassa paketissa meillä. Nyt n. 4-5v käytön jälkeen, on induktioliesi sanonut työsopimuksensa irti. Sammuu kesken ruoanlaiton ja herjaa vikakoodia - josta ei ole hyötyä, itsehän sille ei mitään voi tehdä. Harmittaa, koska ko. liesi-uuni ei todellakaan ollut siitä halvimmasta päästä. Nyt täytyy selvitellä, voiko asian hoitaa kuntoon pelkän tason vaihdolla (tuskin) vai täytyykö uusia koko hoito, vaikka uuni toimii edelleen hyvin. Mutta sen verran mukava tuo induktio on, että en enää muuta suostu itse tilalle ottamaan. Taidettiin vaan saada se valmistuserän paska versio. Näin tyyriin pitäisi kyllä kestää pidempään.
Noiden lisäksi hyvä puoli on se, että levy ei jää hehkumaan kuumuutta huoneeseen vaikka helleaikana, koska jäähtyy niin nopeasti.
Tähän mennessä kahdeksan vuotta ja still going strong
Vierailija kirjoitti:
Onko ketään, kellä olisi ollut induktio kauemmin kuin pari vuotta tai jotain ongelmia sen kanssa? Yritän tässä kartoittaa että onko ne hintansa väärtejä :)
AP
14 vuotta ilman ongelmia. Ne induktiosilmukat on lasin alla, eli ylikiehuminen ei aiheuta mitään vaurioita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko ketään, kellä olisi ollut induktio kauemmin kuin pari vuotta tai jotain ongelmia sen kanssa? Yritän tässä kartoittaa että onko ne hintansa väärtejä :)
AP14 vuotta ilman ongelmia. Ne induktiosilmukat on lasin alla, eli ylikiehuminen ei aiheuta mitään vaurioita.
Jatkan vielä. Onhan induktio ihan ylivertainen mihinkään muuhun verrattuna. Lämmittää nopeasti, lämmön säätely on salamannopeaa, jäähtyy nopeasti ja kuumentaa vain metallia, eli esim lieden päälle jääneet paperit sun muut ovat turvassa.
Ensimmäinen kesti 2v, mutta saatiin takuusta uusi. Se kesti 5v. kunnes hajosi. Nyt on ollut 3v. keraaminen uudessa asunnossa. Sen hitaus ärsyttää kyllä ehkä eniten, mutta muuten se on ihan ok myös. Myutta älkää ostako Groenjea. Ne hajoaa hetkessä!
Meillä 6 vuotta vanha Siemensin induktioliesi, toimii hyvin edelleen. Muut Siemensin kodinkoneet on ollut melkoinen pettymys enkä tuota merkkiä varmasti ikinä enää osta, mutta induktioliesi on ilmeisesti niin simppeli laite että sitä eivät sentään ole kyenneet pilaamaan.
Olin pitkään keraamisen lieden kannattaja koska en halunnut pistää uusiksi koko kattila- ja pannuvarastoa mutta muutossa sitten oli pakko tyytyä tuohon. Vähän totuttelua se vaati mutta enää en takaisin vaihtaisi, on niin näppärä. Ja ennen kaikkea helppo siivota, keraamisessa se lika paloi kiinni paljon tiukempaan ja siitä perinteisestä mallista ei voi edes samana päivänä puhua.
Osta induktio, mutta älä sitä halvinta ja heikkolaatuisinta, köyhällähän ei tunnetusti ole varaa ostaa huonoa vai miten se nyt menikään. Vajaan tonnin laitteessa on jo lähes kaikki herkut. Meillä ollut Electroluxin lippulaiva nyt reilut viis vuotta, ja nopeudessa hyvän kaasulieden tasoa. Vastaa myös tehon säätöön kuta kuinkin heti. Kiertoilmalla voi mm. paistaa pullia kahdessa tasossa. Lisäks on grilliä, pakasteen sulatusta jne jne. Eli mahtavan monikäyttöinen.
Induktioliedessö magneettikenttä luo keittoastian magnetisoituvaan pohjaan ns. induktiovirran, jolloin molekyylien liike kuumentaa metallin (pitää siis olla magneettinen eli magneetittomat kattilat ei käy :( Pohjasta lämpö juontuu sitten keittoastian sisältöön, pöperöihin.
Induktiokeittotasot ovat jonkin verran "perinteisen tyylin" liesiä kalliimpia: ne kuluttavat vähemmän energiaa, sillä ruoka kuumenee nopeasti ja lämpöä menee hukkaan hyvin vähän.
Hyvä puoli on mm. se, että induktiotaso jäähtyy nopeasti. Lisäks virta katkeaa heti, kun astia nostetaan pois "levyltä". Tässä nyt jotain..
Vierailija kirjoitti:
Meillä on ollut induktioliesi käytössä 1.3.2009 alkaen eli lähes 7 vuotta ja edelleen sama liesi pelittää moitteetta.
Onkohan tämän itseni kirjoittama viesti, koska täsmälleen samana päivänä meillä on otettu käytään induktioliesi :D No sama liesti pelittää edelleen.
Ihan se perinteinen on käytössä, kohta 30v ja hyvin toimii.
On ihan tarpeeksi nopee, itseasiassa monasti joutuu pitää pienellä lämmöllä alkuun että keitto lämpee läpikotaisin. (Lisäksi piti hankkia slow-cookkeri että pystyy hauduttaan pitkään pienellä lämmöllä vahtimati.)
On helppo pitää puhtaana vaikka välillä joku kiehahtais yli kun kansi lipsahtaa kiinni.
Lämmönsäätökin on helppoo kun osaa jiukkasen ennakoida ja tuntee levynsä.
Ja ihan kaikki neljä levyä on ihan aktiivisessa käytössä, tosin yleensä yhdelläkertaa maks. kolme käytössä.
Lisäksi hyväksyy kaikki mahdolliset ja mahdottomat keittoastiat :)
Meillä huoltomies kävi noin 6 kk käytön jälkeen kun kaksi levyä ei enää lämmennyt. Vaihtoi takuuseen osan. Ja totesi että induktioliedet hajoilee tosi nopeasti. Ja niiden silmukoiden vaihto on niin kallista että kannattaa ostaa usein ennemmin uusi liesi.
Eli tuli kyllä mielikuva että usein niiden käyttöikä ei kyllä ole kovin monta vuotta takuuajan jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Meillä huoltomies kävi noin 6 kk käytön jälkeen kun kaksi levyä ei enää lämmennyt. Vaihtoi takuuseen osan. Ja totesi että induktioliedet hajoilee tosi nopeasti. Ja niiden silmukoiden vaihto on niin kallista että kannattaa ostaa usein ennemmin uusi liesi.
Eli tuli kyllä mielikuva että usein niiden käyttöikä ei kyllä ole kovin monta vuotta takuuajan jälkeen.
Se halvin on myös se huonoin, yleensä - valitettavasti.
5v sitten taloyhtiöön otettiin 4:ään kämppään samsungin liesitasot, yhtä korjattu kerran ja sisuskalut vaihdettu kerran, toisesta vaihdettu sisuskalut, kolmas vaihdettu heti vian ilmettyä. Yksi taso on toiminut moitteetta.
Paskoja ovat.
Meillä on kestänyt jo n. 13 vuotta. Meillä pelkkä taso, uuni erikseen. Upo on merkiltään.
Muut upon kodinkoneet jo jouduttu uusimaan..
Lidlistä hankittu halvin mahdollinen induktiokeittolevy. Se on ollut käytössä nyt jo yli 7 vuotta.