Riikka Väliahde
Kun leikkaat vaahtokarkit puoliksi, ne kelluvat nätisti kaakaon pinnalla. Kuva: Piia Arnould
Kun leikkaat vaahtokarkit puoliksi, ne kelluvat nätisti kaakaon pinnalla. Kuva: Piia Arnould

Kaakaokupista paljastuu makea yllätys: kuuman juoman keskellä pötköttelee iloinen lumiukko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lumiukkokaakao

Ainekset

2
isoa valkoista vaahtokarkkia
3
rkl
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä geelinä
keltaista elintarvikeväriä geelinä
50
g
tummaa suklaata
Lisäksi
pursotinpussi
hammastikku
Kaakao
maitoa
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Halkaise vaahtokarkit saksilla keskeltä kahtia ja asettele puolikkaat riviin.
  2. Mittaa tomusokeri pieneen kulhoon. Lisää geeliväriä pisaroina tomusokseiin ja sekoita oranssiksi kuorrutteeksi. Lisää tomusokeria, jos kuorrute tuntuu liian löysältä. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin.
  3. Pilko suklaa paloiksi mikronkestävään astiaan ja sulata muutamassa erässä välillä sekoittaen.
  4. Koristele vaahtokarkkiukot: Dippaa hammastikun pää suklaaseen ja töki sillä ukoille silmät ja suut. leikkaa pursotinpussin päähän pieni reikä ja pursota ukoille nenät. Anna suklaan ja sokerikuorrutteen kovettua hetki.
  5. Valmista kaakao pakkauksen ohjeen tai oman makusi mukaan ja koristele vaahtokarkkilumiukoilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hanna Hurtta
Limetillä slushieen saa pirteää potkua. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Limetillä slushieen saa pirteää potkua. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Vesimelonista ja mansikoista syntyy raikas juoma, joka maistuu koko perheelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Neljälle
Valmistusaika
10 min + pakastus n. 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonislushie

Ainekset

1
pieni
vesimeloni
250
g
mansikoita
1-2
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa vesimeloni neljään osaan ja leikkaa kuoret pois. Pilko vesimeloni kuutioiksi ja laita puolet kuutioista pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Voit pakastaa myös mansikat halutessasi.
  2. Laita tehosekoittimeen sekä jäiset että tuoreet vesimelonikuutiot ja mansikat. Purista joukkoon yhden limetin mehu ja aja seos sileäksi sohjoksi. Maista ja lisää tarpeen mukaan limetin mehua.
  3. Kaada slushie laseihin ja tarjoile heti.

Testaa myös näitä yhdistelmiä: vesimeloni + vadelma + minttu, hunajameloni + mustaherukka, verkkomeloni + appelsiinimehu.

Kommentit (0)

Hanna Hurtta
Hienosta astiasta booli maistuu entistä paremmalta. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Hienosta astiasta booli maistuu entistä paremmalta. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Päärynänmakuinen juoma toimii juhlien janonsammuttajana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Synttäreiden paras booli

Ainekset

1
l
päärynätuoremehua
l
sitruunalla maustettua kivennäisvettä tai sitruunalimonadia
1
karambola (eli tähtihedelmä)
2
kiiviä
1
ruukku
tuoretta minttua
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Kaada boolimaljaan päärynätuoremehu ja kivennäisvesi.
  2. Pese karambola ja kiivi huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi. Lisää hedelmät boolin joukkoon tuoreen mintun ja jääpalojen kanssa.

Kommentit (0)

Kaisa Nieminen
Ihanan tuhti kaakao lämmittää. Kuva: Panu Pälviä
Ihanan tuhti kaakao lämmittää. Kuva: Panu Pälviä

Suut kermavaahtoon! Aidosta suklaasta tehty kaakao kruunaa herkutteluhetken.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaakao oikeasta suklaasta

Ainekset

7
dl
kevyt- tai täysmaitoa
2
tl
maissitärkkelystä
2
tl
kaakaojauhetta
50
g
rouhittua maitosuklaata
50
g
rouhittua tummaa suklaata (70 %)
Koristeeksi
kermavaahtoa
keksinmuruja (esim. Domino tai Oreo)
vaahtokarkkeja
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna miedolla lämmöllä viitisen minuuttia samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja juoma on sileää.
  2. Kaada juoma laseihin. Koristele kermavaahdolla, murustetuilla kekseillä, vaahtokarkeilla ja kaakaojauheella.

Kommentit (0)