klo 8:00 | 23.1.2018

Nyt on näyttävää! Laskiaiskakun voit koristella pestyillä pikkuleluilla. Tomusokerilumi kruunaa talvisen herkun. Kuva: Panu Pälviä
Muhkean laskiaiskakun leivot yhdessä lasten kanssa.
Annoksia
Yksi kakku + pellillinen muottipullia
Valmistusaika
30 min + kohotus 30 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Laskiaispullakakku
Ainekset
½
l
maitoa
50
g
hiivaa
1
kananmuna
1½
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1½
tl
kardemummaa
14–15
dl
vehnäjauhoja
100
g
sulatettua voita
Voiteluun
1
kananmuna
Täytteeksi
2
dl
kermaa
3
dl
mansikka- tai vadelmahilloa
Koristeluun
tomusokeria
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan. Voit halutessasi korvata vehnäjauhot tai osan niistä leivontaan tarkoitetuilla spelttijauhoilla (esim. puolikarkea Sunspelt). Lisää voi alustamisen lopussa. Kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä toisesta osasta limppu ja laita se voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, halkaisijaltaan 20–22 cm. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
- Voitele pulla vatkatulla munalla. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa jäähtynyt pulla neljään osaan. Laita pohja kakkuvadille ja levitä sille hilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se hillon päälle. Nosta seuraava pullalevy täytteiden päälle ja levitä kerros täytteitä. Aseta lopuksi hattu paikoilleen ja koristele pinta tomusokerilla.
- Lopusta taikinasta voit leipoa lasten kanssa muottipullia. Kauli taikina levyksi, painelkaa piparimuoteilla siitä pullia ja koristelkaa rusinoilla. Taaperokin osaa! Voitele munalla ja paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.