Kaisa Nieminen
Ihanan tuhti kaakao lämmittää. Kuva: Panu Pälviä
Ihanan tuhti kaakao lämmittää. Kuva: Panu Pälviä

Suut kermavaahtoon! Aidosta suklaasta tehty kaakao kruunaa herkutteluhetken.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaakao oikeasta suklaasta

Ainekset

7
dl
kevyt- tai täysmaitoa
2
tl
maissitärkkelystä
2
tl
kaakaojauhetta
50
g
rouhittua maitosuklaata
50
g
rouhittua tummaa suklaata (70 %)
Koristeeksi
kermavaahtoa
keksinmuruja (esim. Domino tai Oreo)
vaahtokarkkeja
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna miedolla lämmöllä viitisen minuuttia samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja juoma on sileää.
  2. Kaada juoma laseihin. Koristele kermavaahdolla, murustetuilla kekseillä, vaahtokarkeilla ja kaakaojauheella.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Outi Väisänen
Uunipeltiä pienemmässä vuoassa taikina kypsyy vartissa. Jos teet koko pellillisen, tuplaa taikinan koko ja paista 25 minuuttia. Kuva: Piia Arnould
Uunipeltiä pienemmässä vuoassa taikina kypsyy vartissa. Jos teet koko pellillisen, tuplaa taikinan koko ja paista 25 minuuttia. Kuva: Piia Arnould

Helpon pikapannukakun juju on sitruunankuoressa, joka tuo taikinaan kivan kirpeyden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapannari pikana

Ainekset

2
rkl
voita
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
kananmuna
3
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
1
luomusitruunan kuori
Sitruunajogurtti
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
hunajaa
Lisäksi
mustikoita
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan täydelle teholle. Laita voi pieneen uunivuokaan (n. 20 x 25 cm) ja vuoka kuumenevaan uuniin.
  2. Sekoita jogurtti ja muna tasaiseksi. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot ja suola taikinaan. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienolla terällä joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 5 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 225 asteeseen. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes pannari on kypsä ja ruskistunut.
  4. Yhdistä sitruunajogurtin ainekset. Anna pannarin jäähtyä hetki ja tarjoa jogurtin, hunajan ja halutessasi marjojen kanssa

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Hyvissä ajoin valmiiksi. Kun kostutat suklaakakun manteli- tai kauramaidolla, se säilyy viisi päivää jääkaapissa. Kuva: Panu Pälviä
Hyvissä ajoin valmiiksi. Kun kostutat suklaakakun manteli- tai kauramaidolla, se säilyy viisi päivää jääkaapissa. Kuva: Panu Pälviä

Pieni ripaus chiliä – ja suklaakakku vie kielen mennessään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 annosta
Valmistusaika
30 min + 1 t paisto + 30 min koristelu
Vaikeustaso
Helppo

Chili-suklaakakku

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
tummaa kaakaojauhetta
3
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
¼–½
tl
chilijauhetta
¼
tl
suolaa
2
kananmunaa
150
g
ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvan kuumaa vettä
Suklaatäyte
150
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
kaakaojauhetta
½
prk
Nutellaa
6
dl
tomusokeria
½
dl
manteli- tai kauramaitoa
Lisäksi
½
dl
manteli- tai kauramaitoa
3
chilipalkoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halk. 20–24 cm) öljyllä. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, ranskankerma ja öljy. Sekoita kuuma vesi joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 1 tunti. Kokeile kypsyys tikulla: siihen pitää jäädä kosteita muruja. Ota kakku uunista, peitä foliolla ja anna jäähtyä. Folion alla kosteus pysyy kakussa.
  2. Tee täyte, kun kakku on jäähtynyt. Vaahdota voi kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita kaakao ja Nutella joukkoon. Lisää tomusokeri ja manteli- tai kauramaito parissa erässä ja vatkaa kuohkeaksi.
  3. Tasoita kakku leikkaamalla kohonnut ”hattu” pois. Leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Nosta pohja tarjoiluvadille ja sivele sille maitoa. Levitä muutama lusikallinen täytettä päälle. Nosta toinen kerros päälle, kostuta se ja kuorruta kakku. Voit koristella vaikka chileillä! Kakku säilyy jääkaapissa viisi päivää.

Kommentit (0)

Kaisa Nieminen
Valkosuklaan kätköistä paljastuu lakua, pähkinöitä, vaahtokarkkia ja karpaloita. Kuva: Pia Inberg
Valkosuklaan kätköistä paljastuu lakua, pähkinöitä, vaahtokarkkia ja karpaloita. Kuva: Pia Inberg

Valkosuklaa hunnuttaa lempikarkit: mukaan ainakin lakuja ja pähkinöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 palaa
Valmistusaika
20 min + jähmettyminen
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen rocky road

Ainekset

1
pss
(70 g) vaahtokarkkeja
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
suolattomia pistaaseja
70
g
macadamiapähkinöitä
2
punaista lakupötköä, esim. Pingvin
3
Cloettan Allsorts Pink -lakupötköä tms.
400
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Vuoraa uunivuoka (noin 34 x 20 cm) leivinpaperilla. Asettele karkit ja pähkinät eri ryhmiin uunivuoan pohjalle.
  2. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaa karkkien ja pähkinöiden päälle niin, että sitä valuu joka puolelle.
  3. Voit myös levittää ensin vuoan pohjalle puolet suklaasta, suklaan päälle karkit ja pähkinät omiin ryhmiin ja karkkien päälle loput suklaasta.
  4. Laita astia kylmään kovettumaan noin tunniksi. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
 Luumumuffinien taikina valmistuu muutamassa minuutissa, ja sen ainekset kannattaakin jemmata kappiin valmiiksi vieraiden varalle. Kuva: Panu Pälviä
Luumumuffinien taikina valmistuu muutamassa minuutissa, ja sen ainekset kannattaakin jemmata kappiin valmiiksi vieraiden varalle. Kuva: Panu Pälviä

Hurjan helppo muffinitaikina valmistuu hetkessä tehosekoittimessa. Nämä herkut sopivat kaikille vauvasta alkaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Talviset luumumuffinit

Ainekset

3
(ylikypsää) banaania
200
g
kuivattuja luumuja
1
kananmuna
½
dl
rypsiöljyä
dl
kauramaitoa (tai maitoa yli 10 kk vauvalle)
2
tl
leivinjauhetta
1
rkl
piparkakkumaustetta (tai 2 tl ceyloninkanelia ja 1 tl neilikkaa)
dl
kaurajauhoja
dl
vehnäjauhoja
Isommille syöjille
200
g
tuorejuustoa
1
prk
luumumarmeladia
2
piparia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Öljyä muffinipellin kolot.
  2. Pätki banaanit teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää puolet luumuista, muna, öljy, maito, leivinjauhe ja mausteet. Soseuta tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Hienonna loput luumut ja sekoita ne lusikalla taikinan sattumiksi.
  3. Lusikoi taikina muffinipellin koloihin. Kypsennä uunissa noin 30–35 minuuttia, kunnes muffinit ovat keskeltäkin täysin kypsiä. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä.
  4. Ota vauvan muffinit sivuun ja sipaise reilusti tuorejuustoa ja halutessasi myös luumumarmeladia lopuille juuri ennen tarjoamista. Voit murustaa myös piparia koristeeksi.

Vinkki! Muffinit maistuvat parhaalta samana päivänä. Säilytä ne huoneenlämmössä ennen täyttämistä. Voit myös pakastaa muffineita vauvalle evääksi.

Kommentit (0)