Kaisa Nieminen
Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Piparitehdas pystyyn! Näitä tarjotaan kavereillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Noin 30–40 kappaletta
Valmistusaika
15 min + taikinan jähmettyminen + 8 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Vaaleat joulupiparit

Ainekset

150
g
voita
2 ¼
dl
sokeria
1
kananmuna
5 ¾
dl
vehnäjauhoja
½
tl
soodaa
½
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin.
  2. Yhdistä jauhoihin sooda ja kaneli. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon.
  3. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään kovettumaan.
  4. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen ja tee piparkakkumuotilla pipareita. Aseta piparit leivinpaperilla peitetylle pellille, jätä leviämisvaraa.
  5. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tai nauti sellaisenaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Outi Väisänen
Voit värjätä pehmikset spirulinalla tai elintarvikevärillä tai jättää ne vaaleiksi. Kuva: Piia Arnould
Voit värjätä pehmikset spirulinalla tai elintarvikevärillä tai jättää ne vaaleiksi. Kuva: Piia Arnould

Helpot pehmikset voit koristella nonparelleilla, kookoshiutaleilla tai murustetulla marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + pakastus 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Sininen kookospehmis

Ainekset

5
kypsää banaania
1–2
dl
kookoshiutaleita
n. 2
dl
kylmää kookosmaitoa
(2
tl
sinistä spirulinaa tai elintarvikeväriä)
6–7
jäätelövohvelia
Koristeluun
nonparelleja, kookoshiutaleita tai murustettua marenkia

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit ohuiksi viipaleiksi ja pakasta vähintään kolme tuntia. Kun pakastat viipaleet ilmavasti rasiassa, ne eivät takerru toisiinsa ja soseutuvat helpommin.
  2. Laita jäiset banaanit ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen. Lisää kookosmaitoa sen verran, että pehmiksestä tulee riittävän jämäkkää pursotettavaksi. Soseuta tasaiseksi. Auta tarvittaessa massa lusikalla liikkeelle. Värjää pehmis halutessasi siniseksi spirulinalla.
  3. Lusikoi pehmis vohveliin tai kuppeihin tai pursota se pursotinpussin avulla. Koristele.

Vinkki! Voit tehdä pehmiksen valmiiksi pakastimeen rasiaan vähän ennen tarjoamista. Siirrä jääkaappiin, jos se alkaa jäätyä liian kovaksi. Jos pehmistä jää yli, voit pakastaa sen mehujäämuoteissa jäätelöiksi.

Kommentit (0)

Outi Väisäinen
Nam! Suosikkikeksi kurkkaa juustokakun ja brownien välistä. Kokoa Oreo-palat keoksi, niin ne käyvät synttärikakusta. Kuva: Piia Arnould
Nam! Suosikkikeksi kurkkaa juustokakun ja brownien välistä. Kokoa Oreo-palat keoksi, niin ne käyvät synttärikakusta. Kuva: Piia Arnould

Joko keksimania iski teihinkin? Mahtavissa Oreo-paloissa yhdistyy monta lempimakua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 annosta
Valmistusaika
45 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Oreo-palat

Ainekset

Brownie-taikina
150
g
tummaa suklaata
150
g
voita
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
kaakaojauhetta
Juustokakku
400
g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
Lisäksi
2
pkt (300 g)
Oreo-keksejä
(1 dl mustaherukoita)

Työvaiheet

  1. Laita leivinpaperi uunivuokaan (n. 20 x 30 cm). Paloittele suklaa ja voi reilun kokoiseen kulhoon. Sulata mikrossa lyhyissä jaksoissa välillä sekoittaen.
  2. Vatkaa sokeri sähkövatkaimella suklaan ja voin joukkoon. Lisää munat. Lisää nopeasti jauhot ja kaakao. Levitä taikina vuokaan.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Painele keksit syvälle brownietaikinaan.
  4. Huuhtaise vatkain ja kulho. Vatkaa tuorejuusto, munat ja sokerit tasaiseksi. Levitä seos vuokaan päällimmäiseksi kerrokseksi.
  5. Halutessasi tee marjamarmorointi. Soseuta sulat herukat sauvasekoittimella. Pirskota täpliksi juustokakulle ja piirrä pintaan marmorikuvioita veitsenkärjellä.
  6. Kypsennä uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, brownietaikina saa jäädä kosteaksi. Anna jäähtyä. Voit myös antaa kakun olla yön yli jääkaapissa.
  7. Paloittele Oreo-palat terävällä veitsellä niin, että leikkaat aina keksin kohdalta halki.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Superhelppo mangopyörre maistuu mustikalta ja jogurtilta. Banskumehujää surautetaan appelsiinista, ananaksesta ja banaanista. Kuva: Piia Arnould
Superhelppo mangopyörre maistuu mustikalta ja jogurtilta. Banskumehujää surautetaan appelsiinista, ananaksesta ja banaanista. Kuva: Piia Arnould

Tee jätskit, jotka sopivat aivan kaikille puolivuotiaasta ylöspäin, mangopyörre kymmenkuisesta alkaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 + 5 kpl
Valmistusaika
5 min + pakastus 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Banskumehujää ja mangopyörre

Ainekset

Banskumehujää
1
appelsiini
1
banaani
1
tlk
ananasmurskaa
Mangopyörre
1
dl
kotimaisia pakastemustikoita
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
mangososetta

Työvaiheet

  1. Tee banskumehujäät: Leikkaa appelsiinista kuori ja valkoinen osa pois terävällä veitsellä. Paloittele appelsiini ja banaani teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää ananasmurska. Soseuta aivan sileäksi.
  2. Kaada massa mehujäämuotteihin. Pakasta vähintään 5 tuntia.
  3. Tee mangopyörteet: Lusikoi mehujäämuotteihisi sopiva määrä jäisiä mustikoita, jogurttia ja mangososetta muotteihin. Sekoita kevyesti veitsenkärjellä. Pakasta vähintään 5 tuntia.

Vinkki! Jos mehujäämassaa jää yli, se maistuu smoothiena.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Uunipeltiä pienemmässä vuoassa taikina kypsyy vartissa. Jos teet koko pellillisen, tuplaa taikinan koko ja paista 25 minuuttia. Kuva: Piia Arnould
Uunipeltiä pienemmässä vuoassa taikina kypsyy vartissa. Jos teet koko pellillisen, tuplaa taikinan koko ja paista 25 minuuttia. Kuva: Piia Arnould

Helpon pikapannukakun juju on sitruunankuoressa, joka tuo taikinaan kivan kirpeyden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapannari pikana

Ainekset

2
rkl
voita
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
kananmuna
3
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
1
luomusitruunan kuori
Sitruunajogurtti
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
hunajaa
Lisäksi
mustikoita
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan täydelle teholle. Laita voi pieneen uunivuokaan (n. 20 x 25 cm) ja vuoka kuumenevaan uuniin.
  2. Sekoita jogurtti ja muna tasaiseksi. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot ja suola taikinaan. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienolla terällä joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 5 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 225 asteeseen. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes pannari on kypsä ja ruskistunut.
  4. Yhdistä sitruunajogurtin ainekset. Anna pannarin jäähtyä hetki ja tarjoa jogurtin, hunajan ja halutessasi marjojen kanssa

Kommentit (0)