Meidän Perhe & Vauva
Voit tehdä munkit mistä tahansa muistakin kuorrutetuista leivonnaisista. Kuva: Niina Behm ja Soile Saarelainen
Voit tehdä munkit mistä tahansa muistakin kuorrutetuista leivonnaisista. Kuva: Niina Behm ja Soile Saarelainen

Mietitkö hauskaa tarjottavaa baby showereille tai tahdotko juhlistaa onnistunutta imetystä? Reseptisi on tässä.

Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit munkit

Ainekset

2
berliininmunkkia
2
sienivaahtokarkkia

Työvaiheet

  • Asettele berliininmunkit tarjolle. 
  • Paina sienikarkit nurinpäin kiinni munkin kuorrutteeseen.

Vinkki! Jos karkit eivät pysy kiinni, käytä liimana sokerikuorrutetta.

Kommentit (0)

Hanna Hurtta
Helpot lätyt maistuvat yli yksivuotiaille hunajan kera. Kuva: Päivi Ristell
Helpot lätyt maistuvat yli yksivuotiaille hunajan kera. Kuva: Päivi Ristell

Helppo herkku, joka sopii koko perheelle vauvasta alkaen? Ratkaisu on Simppeli sormiruokakeittiö -yhteisön Marjut Ollilan resepti.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sormiruokailijan omenalätyt

Ainekset

1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
¼
tl
leivinjauhetta
¼
tl
ceyloninkanelia
¼
tl
jauhettua kardemummaa
1
kananmuna
1
dl
kauramaitoa
1
rkl
öljyä
2–3
omenaa
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmuna, kauramaito ja öljy. Yhdistä seokset.
  2. Kuori omenat pienten lasten lettuihin. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat noin puolen sentin siivuiksi. Dippaa omenasiivut taikinassa ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki! Voit tarjota yli yksivuotiaiden letut hunajan kera.

Kommentit (0)

Kaisa Nieminen
Ilahduta ystävää keksitikkarilla. Kuva: Pia Inberg
Ilahduta ystävää keksitikkarilla. Kuva: Pia Inberg

Sydänkekseissä maistuvat rusinat, karpalot, valkosuklaa ja ranskanpastillit.

Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 tunti + jäähdytys- ja koristeluaika
Vaikeustaso
Helppo

Keksitikkarit

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
200
g
voita
1
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
keltuainen
1
dl
rusinoita
½
dl
karpaloita tai valkosuklaata
Koristeluun
valkosuklaata
strösseleitä
ranskanpastilleja
jäätelötikkujen kiinnittämiseen valmista sokerikuorrutetta tai pikeeriä

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan kaikki ainekset keskenään. Peitä taikina kelmulla ja anna levätä kylmässä puoli tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohuehkoksi levyksi. Tee sydämet muotin avulla. Aseta keksit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 10 minuuttia niin, että reunat saavat vähän väriä. Jäähdytä hyvin.
  3. Käännä keksit nurinpäin. Käytä tikun kiinnittämiseen sokerikuorrutetta tai pikeeriä. Pikeerin valmistat vatkaamalla 3 dl tomusokeria ja ½ dl kananmunan valkuaista. Levitä kiinnitettä reilusti sydämen alaosaan, paina siihen jäätelötikku ja anna kovettua kunnolla.
  4. Koristele keksit. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita suklaa pursotinpussiin ja koristele. Kiinnitä strösselit ja karkit, kun suklaa on vielä löysää. Voit kiinnittää koristeet myös pikeerillä. Anna kovettua kunnolla.

Kommentit (0)

Kaisa Nieminen
Ihanan tuhti kaakao lämmittää. Kuva: Panu Pälviä
Ihanan tuhti kaakao lämmittää. Kuva: Panu Pälviä

Suut kermavaahtoon! Aidosta suklaasta tehty kaakao kruunaa herkutteluhetken.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaakao oikeasta suklaasta

Ainekset

7
dl
kevyt- tai täysmaitoa
2
tl
maissitärkkelystä
2
tl
kaakaojauhetta
50
g
rouhittua maitosuklaata
50
g
rouhittua tummaa suklaata (70 %)
Koristeeksi
kermavaahtoa
keksinmuruja (esim. Domino tai Oreo)
vaahtokarkkeja
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna miedolla lämmöllä viitisen minuuttia samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja juoma on sileää.
  2. Kaada juoma laseihin. Koristele kermavaahdolla, murustetuilla kekseillä, vaahtokarkeilla ja kaakaojauheella.

Kommentit (0)

Kaisa Nieminen
Nyt on näyttävää! Laskiaiskakun voit koristella pestyillä pikkuleluilla. Tomusokerilumi kruunaa talvisen herkun. Kuva: Panu Pälviä
Nyt on näyttävää! Laskiaiskakun voit koristella pestyillä pikkuleluilla. Tomusokerilumi kruunaa talvisen herkun. Kuva: Panu Pälviä

Muhkean laskiaiskakun leivot yhdessä lasten kanssa.

Annoksia
Yksi kakku + pellillinen muottipullia
Valmistusaika
30 min + kohotus 30 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laskiaispullakakku

Ainekset

½
l
maitoa
50
g
hiivaa
1
kananmuna
dl
sokeria
1
tl
suolaa
tl
kardemummaa
14–15
dl
vehnäjauhoja
100
g
sulatettua voita
Voiteluun
1
kananmuna
Täytteeksi
2
dl
kermaa
3
dl
mansikka- tai vadelmahilloa
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan. Voit halutessasi korvata vehnäjauhot tai osan niistä leivontaan tarkoitetuilla spelttijauhoilla (esim. puolikarkea Sunspelt). Lisää voi alustamisen lopussa. Kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä toisesta osasta limppu ja laita se voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, halkaisijaltaan 20–22 cm. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Voitele pulla vatkatulla munalla. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Leikkaa jäähtynyt pulla neljään osaan. Laita pohja kakkuvadille ja levitä sille hilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se hillon päälle. Nosta seuraava pullalevy täytteiden päälle ja levitä kerros täytteitä. Aseta lopuksi hattu paikoilleen ja koristele pinta tomusokerilla.
  5. Lopusta taikinasta voit leipoa lasten kanssa muottipullia. Kauli taikina levyksi, painelkaa piparimuoteilla siitä pullia ja koristelkaa rusinoilla. Taaperokin osaa! Voitele munalla ja paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)