Hanna-Mari Arosilta
Ei hätää kaveri, pelastamme sinut! Herkullinen kuppikakkukuorrute syntyy nopsasti kolmesta raaka-aineesta. Kuva: <span class="photographer">Soile Saarelainen</span>
Ei hätää kaveri, pelastamme sinut! Herkullinen kuppikakkukuorrute syntyy nopsasti kolmesta raaka-aineesta. Kuva: Soile Saarelainen

Hui, mitä tyyppejä! Hauskat kummituskakkuset ovat juhlien vetonaula. Teet ne superhelposti kaupan valmiista muffineista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kummituskuppikakut

Ainekset

50
g
huoneenlämpöistä voita
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
250
g
tomusokeria
Lisäksi
valmiita muffineja
sokerimassasilmiä

Työvaiheet

  • Kuutioi voi ja vatkaa se tuorejuuston ja tomusokerin kanssa sekaisin. 
  • Laita seos pursotinpussiin ja pursota haamuksi muffinin päälle. Koristele sokerimassasilmillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Riikka Väliahde
Saanko isoimman palan? Jos haluat oikaista taikinassa, jätä suklaa sulattamatta ja lisää se joukkoon rouheena. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Saanko isoimman palan? Jos haluat oikaista taikinassa, jätä suklaa sulattamatta ja lisää se joukkoon rouheena. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Pakastepiparitaikinalla maustetut mokkapalat ovat niin hyviä, että leivo suosiolla saman tien kaksi pellillistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
30 min + 20 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Piparimokkapalat

Ainekset

200
g
voita
150
g
tummaa suklaata
6
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
piparkakkumaustetta
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
2
dl
maitoa
100
g
pakastepiparitaikinaa
Kuorrutus
500
g
tomusokeria
noin 1
dl
vahvaa kahvia
2
tl
piparkakkumaustetta
Koristeeksi
5
piparia

Työvaiheet

  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuutioi voi ja rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa, nosta se hellalta ja lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.
  • Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste.
  • Riko munat toiseen leivontakulhoon. Mittaa sokeri joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos, maito ja suklaa-voisula vaahdon joukkoon muutamassa erässä.
  • Leikkaa jäinen piparitaikina järeällä veitsellä pikku kuutioiksi. Levitä mokkapalataikina leivinpaperille tasaisesti nuolijan avulla. Ripottele piparitaikinakuutiot pohjan päälle ja tasoita vielä nuolijalla. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes puutikkuun tarttuu kokeillessa vain meheviä murusia eikä löysää taikinaa.
  • Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus. Keitä kahvi. Kumoa tomusokeri kulhoon ja sekoita sen joukkoon piparkakkumauste. Kaada kahvi pikkuhiljaa sokerin joukkoon, kunnes kuorrutus on niin löysää, että sitä on helppo sekoittaa. Levitä kuorrute pohjan päälle. Murustele piparkakkuja koristeeksi.

Kommentit (0)

Hanna-Mari Arosilta
Dumle muuttuu paistamisen jälkeen rapeaksi keksiksi, johon tulee hiukan pähkinäinen maku. Kuva: <span class="photographer">Niina Behm</span>
Dumle muuttuu paistamisen jälkeen rapeaksi keksiksi, johon tulee hiukan pähkinäinen maku. Kuva: Niina Behm

Joko testasit uskomattoman helppoja suklaa-toffeekeksejä? Niiden valmistamiseen riittää yksi ainoa raaka-aine.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Dumle-keksit

Ainekset

12
Dumle-karkkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Poista karkeista kääreet ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle niin, että ne eivät sula toisiinsa kiinni uunissa.
  3. Paista 6–8 minuuttia, kunnes karkit ovat kokonaan sulaneet.
  4. Anna jähmettyä hetki leivinpaperin päällä. 

Kommentit (0)

Marjut Ollila
Vauvakin voi herkutella: ota hänelle marjoja sivuun ennen kuin paistat crumblen. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Vauvakin voi herkutella: ota hänelle marjoja sivuun ennen kuin paistat crumblen. Kuva: Panu Pälviä

Marjapaistos on helppo ja nopea jälkiruoka. Kätke siihen koko perheen lempimarjoja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min + 30 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Marjacrumble

Ainekset

1
litra
tuoreita marjoja (esim. mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita)
2
tl
kardemummaa
2
tl
perunajauhoja
½
dl
kaura- tai vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
90
g
voita tai margariinia

Työvaiheet

  1. Ota osa marjoista erilleen vauvaa varten. Sekoita perunajauho ja kardemumma keskenään ja yhdistä seos marjojen kanssa. Kumoa marjat uunivuokaan.
  2. Nypi jauhot ja hiutaleet voin tai margariinin kanssa murumaiseksi taikinaksi ja ripottele marjojen päälle.
  3. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa puolisen tuntia.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Voit värjätä pehmikset spirulinalla tai elintarvikevärillä tai jättää ne vaaleiksi. Kuva: <span class="photographer">Piia Arnould</span>
Voit värjätä pehmikset spirulinalla tai elintarvikevärillä tai jättää ne vaaleiksi. Kuva: Piia Arnould

Helpot pehmikset voit koristella nonparelleilla, kookoshiutaleilla tai murustetulla marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + pakastus 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Sininen kookospehmis

Ainekset

5
kypsää banaania
1–2
dl
kookoshiutaleita
n. 2
dl
kylmää kookosmaitoa
(2
tl
sinistä spirulinaa tai elintarvikeväriä)
6–7
jäätelövohvelia
Koristeluun
nonparelleja, kookoshiutaleita tai murustettua marenkia

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit ohuiksi viipaleiksi ja pakasta vähintään kolme tuntia. Kun pakastat viipaleet ilmavasti rasiassa, ne eivät takerru toisiinsa ja soseutuvat helpommin.
  2. Laita jäiset banaanit ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen. Lisää kookosmaitoa sen verran, että pehmiksestä tulee riittävän jämäkkää pursotettavaksi. Soseuta tasaiseksi. Auta tarvittaessa massa lusikalla liikkeelle. Värjää pehmis halutessasi siniseksi spirulinalla.
  3. Lusikoi pehmis vohveliin tai kuppeihin tai pursota se pursotinpussin avulla. Koristele.

Vinkki! Voit tehdä pehmiksen valmiiksi pakastimeen rasiaan vähän ennen tarjoamista. Siirrä jääkaappiin, jos se alkaa jäätyä liian kovaksi. Jos pehmistä jää yli, voit pakastaa sen mehujäämuoteissa jäätelöiksi.

Kommentit (0)