Hanna-Mari Arosilta
Ei hätää kaveri, pelastamme sinut! Herkullinen kuppikakkukuorrute syntyy nopsasti kolmesta raaka-aineesta. Kuva: Soile Saarelainen
Ei hätää kaveri, pelastamme sinut! Herkullinen kuppikakkukuorrute syntyy nopsasti kolmesta raaka-aineesta. Kuva: Soile Saarelainen

Hui, mitä tyyppejä! Hauskat kummituskakkuset ovat juhlien vetonaula. Teet ne superhelposti kaupan valmiista muffineista.

Annoksia
n. 10 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kummituskuppikakut

Ainekset

50
g
huoneenlämpöistä voita
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
250
g
tomusokeria
Lisäksi
valmiita muffineja
sokerimassasilmiä

Työvaiheet

  • Kuutioi voi ja vatkaa se tuorejuuston ja tomusokerin kanssa sekaisin. 
  • Laita seos pursotinpussiin ja pursota haamuksi muffinin päälle. Koristele sokerimassasilmillä.

Kommentit (2)

saatanoitsia

vitun pahaa

Kaisa Nieminen
Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Piparitehdas pystyyn! Näitä tarjotaan kavereillekin.

Annoksia
Noin 30–40 kappaletta
Valmistusaika
15 min + taikinan jähmettyminen + 8 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Vaaleat joulupiparit

Ainekset

150
g
voita
2 ¼
dl
sokeria
1
kananmuna
5 ¾
dl
vehnäjauhoja
½
tl
soodaa
½
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin.
  2. Yhdistä jauhoihin sooda ja kaneli. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon.
  3. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään kovettumaan.
  4. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen ja tee piparkakkumuotilla pipareita. Aseta piparit leivinpaperilla peitetylle pellille, jätä leviämisvaraa.
  5. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tai nauti sellaisenaan.

Kommentit (0)

Kätevää! Brownieen voit upottaa edellisistä juhlista ylijääneet suklaat (jos siis kävi niin kummallisesti, että niitä jäi). Kuva: Päivi Ristell
Kätevää! Brownieen voit upottaa edellisistä juhlista ylijääneet suklaat (jos siis kävi niin kummallisesti, että niitä jäi). Kuva: Päivi Ristell

Ihanainen suklaabrownie on niin helppo, että opit reseptin kerrasta ulkoa.

Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton himobrownie

Ainekset

200
g
Fazerinaa tai tummaa suklaata
200
g
voita
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
1
dl
perunajauhoja
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
  2. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi. Sulata seos mikrossa tiuhaan sekoittaen.
  3. Vaahdota sokeri ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Lisää perunajauho, kaakaojauhe ja suola ja kääntele sekaisin.
  4. Painele pala leivinpaperia uunivuokaan (n. 15 x 20 cm) ja kaada taikina sen päälle. Kypsennä brownieta noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja sisus vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kanssa. 

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Kun Verneri saa päättää, mitä leivotaan, on vastaus "suklaasämpylöitä". Ensimmäiset pullat saavat Eveliina ja Matti-isä. Kuva: Päivi Ristell
Kun Verneri saa päättää, mitä leivotaan, on vastaus "suklaasämpylöitä". Ensimmäiset pullat saavat Eveliina ja Matti-isä. Kuva: Päivi Ristell

Tee juhliin kakun sijaan kasa ihanuutta: kokonainen keko suklaalla kuorrutettuja pullia.

Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
1 t 15 min + kohotus 1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaapullavuori

Ainekset

5
dl
maitoa
50
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1 ½
dl
kaakaojauhetta
11–12
dl
vehnäjauhoja
200
g
voita
Suklaakuorrute
400
g
suklaata (valkoista ja tummaa)
nonparelleja tai pakastekuivattuja marjoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kaakao.
  2. Lämmitä voi pehmeäksi. Sekoita suurin osa jauhoista ja voi taikinaan. Lisää loput jauhot. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä kulho liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
  3. Ota taikinasta nokareita ja pyörittele ne pulliksi leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paista pullat uunin keskitasossa pelti kerrallaan kypsiksi, noin 10 minuuttia.
  5. Jos kuorrutat pullat erivärisillä suklailla, paloittele ne eri kulhoihin. Sulata suklaa mikrossa noin 15 sekunnin välein sekoittaen.
  6. Kuorruta pullat dippaamalla pinta sulaan suklaaseen. Ripottele nonparelleja tai murusta pakastekuivattuja marjoja pullille, kun suklaa on vielä vähän kosteaa. Valuta suklaiden rippeet raidoiksi päälle.

Vinkki! Pinoa pullat vasta, kun suklaa on täysin kovettunut. Voit jouduttaa kovettumista laittamalla koristellut pullat hetkeksi kylmään.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Loihdi jätskikakusta avaruusspektaakkeli helpoilla koristeluilla. Kuva: Päivi Ristell
Loihdi jätskikakusta avaruusspektaakkeli helpoilla koristeluilla. Kuva: Päivi Ristell

Huippuhieno jätskikakku on synttäreiden vetonaula, ja se syntyy ihanan helposti.

Annoksia
10–15 annosta
Valmistusaika
30 min + pakastus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Galaksin hienoin jäätelökakku

Ainekset

Pohja
150
g
suklaamurukeksejä
50
g
voita
Täyte
2
l
jäätelöä (esim. laku ja mansikka)
1
dl
kinuskikastiketta
3
dl
minivaahtokarkkeja
Päälle
2
dl
kuohukermaa
2–3
jäätelövohvelia
2
dl
vaahtokarkkeja
300
g
pyöreitä, värikkäitä karkkeja
5
tikkaria
teemaan sopivia muovileluja

Työvaiheet

  • Pingota irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa keksit kulhoon. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele massa vuoan pohjalle.
  • Kuutioi toinen jäätelöistä vuokaan. Painele palat kauhan avulla tiiviimmin. Lisää kinuskikastiketta ja vaahtokarkkeja päälle. Paloittele toinen jäätelö ja painele se vuokaan.
  • Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita pakastimeen tarjoamiseen asti. Vaahdota kerma jääkaappiin valmiiksi.
  • Lusikoi kerma kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Paina jäätelövohvelit kakkuun ja täytä ne karkeilla. Kasaa karkkeja myös kakulle. Tökkää tikkarit kakkuun "planeetoiksi" ja koristele leluilla.

Kommentit (0)