Outi Väisäinen
Nam! Suosikkikeksi kurkkaa juustokakun ja brownien välistä. Kokoa Oreo-palat keoksi, niin ne käyvät synttärikakusta. Kuva: Piia Arnould
Nam! Suosikkikeksi kurkkaa juustokakun ja brownien välistä. Kokoa Oreo-palat keoksi, niin ne käyvät synttärikakusta. Kuva: Piia Arnould

Joko keksimania iski teihinkin? Mahtavissa Oreo-paloissa yhdistyy monta lempimakua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 annosta
Valmistusaika
45 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Oreo-palat

Ainekset

Brownie-taikina
150
g
tummaa suklaata
150
g
voita
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
kaakaojauhetta
Juustokakku
400
g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
Lisäksi
2
pkt (300 g)
Oreo-keksejä
(1 dl mustaherukoita)

Työvaiheet

  1. Laita leivinpaperi uunivuokaan (n. 20 x 30 cm). Paloittele suklaa ja voi reilun kokoiseen kulhoon. Sulata mikrossa lyhyissä jaksoissa välillä sekoittaen.
  2. Vatkaa sokeri sähkövatkaimella suklaan ja voin joukkoon. Lisää munat. Lisää nopeasti jauhot ja kaakao. Levitä taikina vuokaan.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Painele keksit syvälle brownietaikinaan.
  4. Huuhtaise vatkain ja kulho. Vatkaa tuorejuusto, munat ja sokerit tasaiseksi. Levitä seos vuokaan päällimmäiseksi kerrokseksi.
  5. Halutessasi tee marjamarmorointi. Soseuta sulat herukat sauvasekoittimella. Pirskota täpliksi juustokakulle ja piirrä pintaan marmorikuvioita veitsenkärjellä.
  6. Kypsennä uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, brownietaikina saa jäädä kosteaksi. Anna jäähtyä. Voit myös antaa kakun olla yön yli jääkaapissa.
  7. Paloittele Oreo-palat terävällä veitsellä niin, että leikkaat aina keksin kohdalta halki.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Outi Väisänen
Superhelppo mangopyörre maistuu mustikalta ja jogurtilta. Banskumehujää surautetaan appelsiinista, ananaksesta ja banaanista. Kuva: Piia Arnould
Superhelppo mangopyörre maistuu mustikalta ja jogurtilta. Banskumehujää surautetaan appelsiinista, ananaksesta ja banaanista. Kuva: Piia Arnould

Tee jätskit, jotka sopivat aivan kaikille puolivuotiaasta ylöspäin, mangopyörre kymmenkuisesta alkaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 + 5 kpl
Valmistusaika
5 min + pakastus 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Banskumehujää ja mangopyörre

Ainekset

Banskumehujää
1
appelsiini
1
banaani
1
tlk
ananasmurskaa
Mangopyörre
1
dl
kotimaisia pakastemustikoita
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
mangososetta

Työvaiheet

  1. Tee banskumehujäät: Leikkaa appelsiinista kuori ja valkoinen osa pois terävällä veitsellä. Paloittele appelsiini ja banaani teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää ananasmurska. Soseuta aivan sileäksi.
  2. Kaada massa mehujäämuotteihin. Pakasta vähintään 5 tuntia.
  3. Tee mangopyörteet: Lusikoi mehujäämuotteihisi sopiva määrä jäisiä mustikoita, jogurttia ja mangososetta muotteihin. Sekoita kevyesti veitsenkärjellä. Pakasta vähintään 5 tuntia.

Vinkki! Jos mehujäämassaa jää yli, se maistuu smoothiena.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Uunipeltiä pienemmässä vuoassa taikina kypsyy vartissa. Jos teet koko pellillisen, tuplaa taikinan koko ja paista 25 minuuttia. Kuva: Piia Arnould
Uunipeltiä pienemmässä vuoassa taikina kypsyy vartissa. Jos teet koko pellillisen, tuplaa taikinan koko ja paista 25 minuuttia. Kuva: Piia Arnould

Helpon pikapannukakun juju on sitruunankuoressa, joka tuo taikinaan kivan kirpeyden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapannari pikana

Ainekset

2
rkl
voita
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
kananmuna
3
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
1
luomusitruunan kuori
Sitruunajogurtti
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
hunajaa
Lisäksi
mustikoita
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan täydelle teholle. Laita voi pieneen uunivuokaan (n. 20 x 25 cm) ja vuoka kuumenevaan uuniin.
  2. Sekoita jogurtti ja muna tasaiseksi. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot ja suola taikinaan. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienolla terällä joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 5 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 225 asteeseen. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes pannari on kypsä ja ruskistunut.
  4. Yhdistä sitruunajogurtin ainekset. Anna pannarin jäähtyä hetki ja tarjoa jogurtin, hunajan ja halutessasi marjojen kanssa

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Hyvissä ajoin valmiiksi. Kun kostutat suklaakakun manteli- tai kauramaidolla, se säilyy viisi päivää jääkaapissa. Kuva: Panu Pälviä
Hyvissä ajoin valmiiksi. Kun kostutat suklaakakun manteli- tai kauramaidolla, se säilyy viisi päivää jääkaapissa. Kuva: Panu Pälviä

Pieni ripaus chiliä – ja suklaakakku vie kielen mennessään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 annosta
Valmistusaika
30 min + 1 t paisto + 30 min koristelu
Vaikeustaso
Helppo

Chili-suklaakakku

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
tummaa kaakaojauhetta
3
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
¼–½
tl
chilijauhetta
¼
tl
suolaa
2
kananmunaa
150
g
ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvan kuumaa vettä
Suklaatäyte
150
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
kaakaojauhetta
½
prk
Nutellaa
6
dl
tomusokeria
½
dl
manteli- tai kauramaitoa
Lisäksi
½
dl
manteli- tai kauramaitoa
3
chilipalkoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halk. 20–24 cm) öljyllä. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, ranskankerma ja öljy. Sekoita kuuma vesi joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 1 tunti. Kokeile kypsyys tikulla: siihen pitää jäädä kosteita muruja. Ota kakku uunista, peitä foliolla ja anna jäähtyä. Folion alla kosteus pysyy kakussa.
  2. Tee täyte, kun kakku on jäähtynyt. Vaahdota voi kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita kaakao ja Nutella joukkoon. Lisää tomusokeri ja manteli- tai kauramaito parissa erässä ja vatkaa kuohkeaksi.
  3. Tasoita kakku leikkaamalla kohonnut ”hattu” pois. Leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Nosta pohja tarjoiluvadille ja sivele sille maitoa. Levitä muutama lusikallinen täytettä päälle. Nosta toinen kerros päälle, kostuta se ja kuorruta kakku. Voit koristella vaikka chileillä! Kakku säilyy jääkaapissa viisi päivää.

Kommentit (0)

Kaisa Nieminen
Toffeepopparit voi pakata myös pieneksi lahjaksi. Kuva: Pia Inberg
Toffeepopparit voi pakata myös pieneksi lahjaksi. Kuva: Pia Inberg

Ihanat kinuskipopparit säilyvät ilmatiiviissä purkissa viikon ajan. Ellet sitten syö niitä heti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–15 annosta
Valmistusaika
30 min + 1 t paisto
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskipopcornit

Ainekset

4
rkl
öljyä
2
dl
maissinjyviä
Kinuskikastike
150
g
voita
2
dl
fariinisokeria
1
dl
vaaleaa siirappia
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
soodaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.

  2. Tee sitten popcornit kahdessa erässä. Laita puolet öljystä lämpenemään noin kolmen litran kokoiseen kattilaan. Laita pari jyvää kattilaan, kansi päälle. Kun jyvät poksahtavat, öljy on sopivan lämpöistä. Kaada puolet jyvistä kattilaan, peitä kannella. Anna popcornien valmistua keskilämmöllä, varo polttamasta.

  3. Heiluta kattilaa pari kertaa, kunnes jyvät poksahtelevat enää noin 1–2 sekunnin välein. Kaada valmiit popcornit kulhoon. Tee toinen erä samoin.

  4. Tee kinuskikastike. Sulata voi kattilassa. Lisää fariinisokeri ja siirappi, sekoita. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista.

  5. Ota kastike pois levyltä. Lisää vaniljasokeri, suola ja sooda. Sooda saa seoksen kiehumaan. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista ja paksua. Kaada kastike popcornien päälle. Apukädet ovat tässä tarpeen, jotta saat kastikkeen sekoittumaan tasaisesti popcorneihin.

  6. Kaada popcornit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 100 asteessa tunti. Sekoita noin 15 minuutin välein. Kinuskipopcornit säilyvät ilmatiiviissä purkissa noin viikon.

Kommentit (0)