Hanna-Mari Arosilta
Ei hätää kaveri, pelastamme sinut! Herkullinen kuppikakkukuorrute syntyy nopsasti kolmesta raaka-aineesta. Kuva: Soile Saarelainen
Ei hätää kaveri, pelastamme sinut! Herkullinen kuppikakkukuorrute syntyy nopsasti kolmesta raaka-aineesta. Kuva: Soile Saarelainen

Hui, mitä tyyppejä! Hauskat kummituskakkuset ovat juhlien vetonaula. Teet ne superhelposti kaupan valmiista muffineista.

Annoksia
n. 10 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kummituskuppikakut

Ainekset

50
g
huoneenlämpöistä voita
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
250
g
tomusokeria
Lisäksi
valmiita muffineja
sokerimassasilmiä

Työvaiheet

  • Kuutioi voi ja vatkaa se tuorejuuston ja tomusokerin kanssa sekaisin. 
  • Laita seos pursotinpussiin ja pursota haamuksi muffinin päälle. Koristele sokerimassasilmillä.

Kommentit (0)

Hanna-Mari Arosilta
Pursota herkullinen suklaakuorrute valmismuffinien päälle ja viimeistele silmillä. Juhlien hauskimmat tyypit ovat valmiit! Kuva: Soile Saarelainen
Pursota herkullinen suklaakuorrute valmismuffinien päälle ja viimeistele silmillä. Juhlien hauskimmat tyypit ovat valmiit! Kuva: Soile Saarelainen

Juhlien vetonaulat teet helposti: kuorruta kaupan valmiit muffinit kreisillä suklaakuorrutuksella.

Annoksia
n. 10 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kakkaemojikuppikakut

Ainekset

50
g
tummaa suklaata
50
g
huoneenlämpöistä voita
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
250
g
tomusokeria
Lisäksi
valmiita muffineja
sokerimassasilmiä

Työvaiheet

  • Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. 
  • Kuutioi voi ja vatkaa se tuorejuuston ja tomusokerin kanssa sekaisin. 
  • Lisää lopuksi suklaa ja sekoita tasaiseksi. 
  • Laita seos pursotinpussiin ja pursota sopivan kokoinen kikkare muffinin päälle. Koristele sokerimassasilmillä.

Kommentit (0)

Hanna-Mari Arosilta
Nam! Nämä kaverit ovat herkullisia ulkonäöstään huolimatta. Samalla reseptillä teet pieniä, syötäviä kummituksia: jätä vain kaakaojauhe silloin pois. Kuva: Niina Behm ja Soile Saarelainen
Nam! Nämä kaverit ovat herkullisia ulkonäöstään huolimatta. Samalla reseptillä teet pieniä, syötäviä kummituksia: jätä vain kaakaojauhe silloin pois. Kuva: Niina Behm ja Soile Saarelainen

Hupsut pikkuleivät ovat superhelpot tehdä: vaahdota, pursota ja paista. Suussasulavan hyvää!

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
15 min + 1,5 t paistoaika
Vaikeustaso
Helppo

Kakkaemojimarengit

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
sitruunamehua
Koristeluun
sokerimassasilmiä
sokerikuorrutetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.
  2. Riko kananmunat ja erottele valkuaiset huolellisesti isoon kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahdon tulee olla niin kiinteää, että kulhon voi kääntää ylösalaisin.
  3. Lisää sokeri koko ajan vatkaten. 
  4. Lisää kaakaojauhe ja sitruunamehu. Vatkaa koko ajan niin kauan, että kaakao sekoittuu tasaisesti.
  5. Lusikoi valmis marenkivaahto pussiin ja tee pussin kulmaan saksilla noin sentin levyinen reikä. Pursota pellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia kikkareita.
  6. Paista noin 1,5 tuntia. Valmiit marengit ovat kevyitä ja irtoavat helposti leivinpaperista. 
  7. Koristele jäähtyneet herkut silmillä. Liimaa ne kiinni sokerikuorrutteella.

Vinkki! Kaakaon määrä vaikuttaa marenkien makuun – pinnan väriin se ei juuri vaikuta. Tällä määrällä kaakaota kikkareet maistuvat lempeälle kaakaolle.

Kommentit (3)

Raven

Puoli toista tuntia?

Anne K

Onko kiertoilma uunissakin paistolämpötila 100 astetta ja 1,5 t?

Riikka Kaila
Vai teetkö sittenkin patukoita? Mausteiksi sopivat kookos ja kaneli. Kuva: Juha Salminen
Vai teetkö sittenkin patukoita? Mausteiksi sopivat kookos ja kaneli. Kuva: Juha Salminen

Nopea ja fiksu välipala syntyy vähillä raaka-aineilla. Koululaisen on helppo maustaa keksitaikinaa mielensä mukaan.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen aineksen välipalakeksit

Ainekset

2
banaania
2 ½
dl
kaurahiutaleita
¾
dl
rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Muussaa banaanit ja sekoita ainekset keskenään.
  2. Tee taikinasta pellin päälle nokareita ja paista uunissa 15 minuuttia.
  3. Voit myös paistaa koko taikinan levynä ja leikata siitä paistamisen jälkeen haluamasi kokoisia paloja.

Vinkki! Rusinat voit korvata aprikooseilla, taateleilla tai rouhituilla pähkinöillä.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Toivo, 7, viimeistelee leivät sulalla maustevoilla. Kuva: Päivi Ristell
Toivo, 7, viimeistelee leivät sulalla maustevoilla. Kuva: Päivi Ristell

Arki-illan pikaherkku valmistuu ketterästi huippukokki Serko Rantasen ohjeella: flatbread kohoaa leivinjauheen avulla vasta pannulla. 

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Nopea lättäleipä ja valkosipulivoi

Ainekset

7
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
2
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jogurttia
Valkosipulivoi
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tarvittaessa jauhoja tai tilkka vettä. Vaivaa taikina kimmoisaksi, 5–10 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele palloiksi ja venyttele tai kauli vajaan sentin ohuiksi leiviksi. Pyyhkäise jauho pois ennen paistamista.
  3. Tee valkosipulivoi. Laita voi kattilaan. Murskaa valkosipuli joukkoon. Kuumenna, kunnes voi kiehahtaa. Anna jäähtyä sillä välin, kun paistat leivät. 
  4. Voit paistaa leivät kuivassa paistinpannussa tai grillissä, 2–3 minuuttia per puoli.
  5. Sipaise lämpimille leiville valkosipulivoita.

Kommentit (0)