Outi Väisänen
Hätävararuoka. Fritttatan täytteeksi sopivat myös paistetut sienet tai jauheliha. Uunimunakas näyttää astetta vinkeämmältä, kun sen paistaa piirakkavuoassa. Kuva: Piia Arnould
Hätävararuoka. Fritttatan täytteeksi sopivat myös paistetut sienet tai jauheliha. Uunimunakas näyttää astetta vinkeämmältä, kun sen paistaa piirakkavuoassa. Kuva: Piia Arnould

Uunimunakas on täydellinen arki-illan pelastajaruoka. Ruoka maistuu kylmänä vielä seuraavana päivänäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohifrittata

Ainekset

1
pieni kesäkurpitsa
10
kananmunaa
1
dl
kreikkalaista jogurttia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
150
g
emmentalraastetta
150
g
kylmäsavulohta
Lisäksi
1
rs
babypinaattia
1
pieni prk
kapriksia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Rypistä leivinpaperi ja levitä se laakeaan piirakkavuokaan (halkaisija n. 26 cm) tai uunivuokaan.
  2. Raasta kesäkurpitsa raastinraudan karkealla terällä pituussuunnassa pitkäksi ”spagetiksi”. Levitä vuokaan.
  3. Riko munat kulhoon. Sekoita jogurtti, suola ja pippuri joukkoon. Kaada seos vuokaan. Ripottele juusto pinnalle. Levitä lohiviipaleet vuokaan. Kypsennä frittataa noin 20 minuuttia, kunnes se on täysin hyytynyt. Voit lopuksi kytkeä grillivastuksen, jos pinta ei ruskistu.
  4. Tarjoa frittata pinaatin ja kapristen kanssa. Ruoka maistuu seuraavana päivänä myös kylmänä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Outi Väisänen
Uunipeltiä pienemmässä vuoassa taikina kypsyy vartissa. Jos teet koko pellillisen, tuplaa taikinan koko ja paista 25 minuuttia. Kuva: Piia Arnould
Uunipeltiä pienemmässä vuoassa taikina kypsyy vartissa. Jos teet koko pellillisen, tuplaa taikinan koko ja paista 25 minuuttia. Kuva: Piia Arnould

Helpon pikapannukakun juju on sitruunankuoressa, joka tuo taikinaan kivan kirpeyden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapannari pikana

Ainekset

2
rkl
voita
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
kananmuna
3
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
1
luomusitruunan kuori
Sitruunajogurtti
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
hunajaa
Lisäksi
mustikoita
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan täydelle teholle. Laita voi pieneen uunivuokaan (n. 20 x 25 cm) ja vuoka kuumenevaan uuniin.
  2. Sekoita jogurtti ja muna tasaiseksi. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot ja suola taikinaan. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienolla terällä joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 5 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 225 asteeseen. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes pannari on kypsä ja ruskistunut.
  4. Yhdistä sitruunajogurtin ainekset. Anna pannarin jäähtyä hetki ja tarjoa jogurtin, hunajan ja halutessasi marjojen kanssa

Kommentit (0)

Sanna Kekäläinen
Vinkki! Tarjoa lisukkeena rucolaa ja pinjansiemeniä. Kuva: Reetta Pasanen
Vinkki! Tarjoa lisukkeena rucolaa ja pinjansiemeniä. Kuva: Reetta Pasanen

Pasta, kastike ja juustot uuniin. Sitten vain odotellaan, että tortellinilasagnen mehevä tuoksu leviää keittiöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Maailman helpoin tortellinilasagne

Ainekset

500
g
tortellineja tai ravioleja
800
g
valmista tomaattipastakastiketta
250
g
mozzarellaa
2
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Revi mozzarella pieniksi paloiksi. Raasta parmesaani. 
  2. Levitä hieman tomaattikastiketta lasagnevuoan pohjalle. Laita tortellineja, mozzarellaa ja parmesaania kerroksittain päälle. Jätä päällimmäiseen kerrokseen tomaattikastiketta ja parmesaania.
  3. Kypsennä lasagnea uunissa noin 35 minuuttia.

Kommentit (0)

Riikka Väliahde
Eka vohveli syödään suolaisena, toinen herkutellaan hillolla. Yhdestä purkista saat kymmenen pientä tai kolme isoa crohvelia. Kuva: Panu Pälviä
Eka vohveli syödään suolaisena, toinen herkutellaan hillolla. Yhdestä purkista saat kymmenen pientä tai kolme isoa crohvelia. Kuva: Panu Pälviä

Hauskat crohvelit syntyvät vohveliraudalla valmiista croissant-taikinasta. Sopii sekä aamiaiseksi että välipalaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Crohvelit

Ainekset

1
prk
valmista croissant-taikinaa

Työvaiheet

  1. Ota croissant-taikina varovasti ulos purkista. Älä levitä taikinaa vaan leikkaa pötkö sahalaitaisella veitsellä varovaisesti kiekoiksi.
  2. Paista kiekot pieniksi rapeiksi crohveleiksi tai yhdistä kolme kiekkoa isoksi crohveliksi. Yhdestä purkista croissant-taikinaa tulee noin kymmenen pientä crohvelia tai kolme isoa.
  3. Syö hillon ja kerman kanssa tai suolaisena herkkuna esimerkiksi tomaatin, peston ja mozzarellan tai kylmäsavulohen ja tuorejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Hanna Hurtta
Bataatin päällä maistuvat mukavasti mausteiset pavut. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Bataatin päällä maistuvat mukavasti mausteiset pavut. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Bataattiviipaleelle rakennettava pikkupizza on parhaimmillaan uunituoreena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattipizzat

Ainekset

2
keskikokoista bataattia
2
rkl
öljyä
½
prk
kaurafraichea (tai yli 10 kk lapselle ranskankermaa)
1
prk
papusekoitusta (2½ dl kypsiä papuja)
2
dl
tomaattimurskaa (tai valmista pizzakastiketta)
1
valkosipulinkynsi
½ tl
garam masalaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
Yli 1-vuotiaille lisäksi
1
pallo
mozzarellaa
½
tuore punainen chili
tuoretta basilikaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese bataatit huolellisesti ja leikkaa ne terävällä veitsellä pitkittäin 1–2 sentin paksuisiksi siivuiksi. Tarvitset yhteensä kahdeksan viipaletta. Voitele siivut öljyllä ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Laita 200-asteiseen uuniin siksi aikaa, kun valmistelet muut täytteet (n. 10 min).
  2. Valuta pavut ja sekoita ne tomaattimurskan kanssa. Hienonna valkosipulinkynsi. Mausta papuseos valkosipulilla ja garam masalalla. Leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.
  3. Ota bataattisiivut uunista ja levitä niille hieman kaurafraichea tai ranskankermaa. Lusikoi päälle papuseosta. Viimeistele viipaloiduilla kirsikkatomaateilla. Yli yksivuotiaille voit laittaa lisäksi mozzarellaa ja aikuisille hieman tuoretta chiliä sekä suolaa.
  4. Paista bataattipizzoja 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja bataatti pehmeää. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Kommentit (0)