Sanna Kekäläinen
Vinkki! Tarjoa lisukkeena rucolaa ja pinjansiemeniä. Kuva: Reetta Pasanen
Vinkki! Tarjoa lisukkeena rucolaa ja pinjansiemeniä. Kuva: Reetta Pasanen

Pasta, kastike ja juustot uuniin. Sitten vain odotellaan, että tortellinilasagnen mehevä tuoksu leviää keittiöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Maailman helpoin tortellinilasagne

Ainekset

500
g
tortellineja tai ravioleja
800
g
valmista tomaattipastakastiketta
250
g
mozzarellaa
2
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Revi mozzarella pieniksi paloiksi. Raasta parmesaani. 
  2. Levitä hieman tomaattikastiketta lasagnevuoan pohjalle. Laita tortellineja, mozzarellaa ja parmesaania kerroksittain päälle. Jätä päällimmäiseen kerrokseen tomaattikastiketta ja parmesaania.
  3. Kypsennä lasagnea uunissa noin 35 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Outi Väisänen
Lihapullapadassa muhivat samat maut kuin talven somehitissä uunifetapastassa. Kuva: Panu Pälviä
Lihapullapadassa muhivat samat maut kuin talven somehitissä uunifetapastassa. Kuva: Panu Pälviä

Maukkaat fetalihapullat voit valmistaa joko käden käänteessä tai hissukseen haudutellen. Herkkua tulee joka tapauksessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Fetalihapullat ja tomaattispagetti

Ainekset

700
g
jauhelihaa
200
g
fetajuustoa
3
valkosipulinkynttä
1
pieni prk
kapriksia
½
ruukkua
basilikaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
Tomaattikastike
2
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
balsamicoa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
dl
oliiviöljyä
½
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita kastikkeen ainekset öljyä ja basilikaa lukuun ottamatta kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla lihapullien valmistuksen ajan tai niin kauan kuin haluat. Maku syvenee, kun kastike hautuu pitkään.
  2. Laita jauheliha kulhoon. Murusta feta joukkoon, säästä osa koristeeksi. Hienonna sekaan valkosipuli, kaprikset ja basilika varsineen. Lisää muna, suola ja pippuri. Sekoita käsin. Öljyä kätesi ja muotoile taikina pulliksi.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista lihapullat ja nosta kastikkeen joukkoon. Anna hautua 10 minuuttia. Sekoita öljy ja hienonna suurin osa basilikasta kastikkeeseen.
  4. Keitä spagetti ja valuta se. Sekoita lihapullakastike spagettiin. Ripottele fetaa ja basilikaa koristeeksi.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Aikuisten annokset viimeistelet jogurtilla, pähkinöillä ja korianterilla. Kuva: Piia Arnould
Aikuisten annokset viimeistelet jogurtilla, pähkinöillä ja korianterilla. Kuva: Piia Arnould

Kikhernepata syntyy vaikka yhdellä kädellä. Sen lämmittävät mausteet ovat kuin lempeä halaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikhernemasala

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
3
rkl
(kookos)öljyä
1
rkl
garam masalaa
2
tl
sokeria
2
tkl
tomaattimurskaa
2
tkl
veteen säilöttyjä kikherneitä (esim. Biona)
Lisäksi
keitettyä basmatiriisiä ja/tai pitaleipää
Isommille syöjille
¾
tl
suolaa
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
ruukku
korianteria
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli kasariin. Kuori inkivääri ja hienonna aivan pieneksi joukkoon.
  2. Lisää öljy ja kuullota muutama minuutti, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita garam masala ja sokeri joukkoon.
  3. Lisää tomaattimurska. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää kastikkeeseen. Anna hautua 10 minuuttia. Voit hauduttaa pidempäänkin, jolloin maku syvenee.
  4. Ota 2–3 dl kastiketta sivuun vauvalle. Voit soseuttaa ruuan.
  5. Mausta loppu kastike suolalla. Kääntele puolet jogurtista kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoamista ja tarjoa loput ruuan kanssa.
  6. Tarjoa masala riisin kanssa. Viimeistele vanhempien annokset korianterilla ja cashewpähkinöillä.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Uunissa kaalien maku vain tiivistyy, eivätkä ravintoaineet liukene keitinveteen. Lämmittävä peltiruoka saa makua myös halloumista ja limetistä. Kuva: Piia Arnould
Uunissa kaalien maku vain tiivistyy, eivätkä ravintoaineet liukene keitinveteen. Lämmittävä peltiruoka saa makua myös halloumista ja limetistä. Kuva: Piia Arnould

Ihana halloumijuusto-kaalipelti käännyttää kaikki kaalin ystäviksi. Kun jätät suolaisen halloumin pois, resepti sopii vauvallekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta + vauvalle
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalia kolmella tavalla

Ainekset

1
kukkakaali
1
parsakaali
300
g
ruusukaalia
½
dl
oliiviöljyä
1
limetti
Isommille syöjille
½
tl
suolaa
1
pkt
halloumia
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Viipaloi kukkakaali ja parsakaali veitsellä vajaan sentin paksuisiksi ”pihveiksi” suoraan pellille leivinpaperin päälle. Poista ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit pellille. Pirskota öljy päälle. Ripota suola muualle kuin vauvan ruokaan.
  2. Laita kaalit lämpenevään uuniin ja kypsennä 10 minuuttia. Viipaloi halloumi kaalien päälle. Ripottele siemenet pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmeitä.
  3. Lohko limetti ja purista mehua annoksille. Varmista, että vauvalle tarjottavat ruusukaalit ovat riittävän pehmeitä. Voit tarvittaessa irrottaa paahtuneimmat lehdet ja muussata kaaleja haarukalla.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Couscouskulho taipuu myös sormiruokailevan vauvan ruuaksi, kun jätät osan kasviksista ilman suolaa ja keität couscousin ilman fondia. Kuva: Piia Arnould
Couscouskulho taipuu myös sormiruokailevan vauvan ruuaksi, kun jätät osan kasviksista ilman suolaa ja keität couscousin ilman fondia. Kuva: Piia Arnould

Astetta hauskempi arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa. Reilusta annoksesta riittää vielä evääksi seuraavalle päivälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-couscouskulho ja fetavaahto

Ainekset

1
iso bataatti
1
munakoiso
1
paprika
2
tl
kuivattua timjamia
¾
tl
suolaa
¾ + 2
dl
oliiviöljyä
2
tl
valkosipulimurskaa (tai 3 kynttä)
dl
vettä
1
rkl
kasvisfondia tai ½ liemikuutiota
dl
kuivattuja karpaloita tai rusinoita
dl
couscousia
Fetavaahto
200
g
fetaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
½
ruukkua
basilikaa
1
rkl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Tee fetavaahto valmiiksi. Murusta feta suoraan paketista tehosekoittimeen, voit jättää osan annoksen koristeeksi. Voit tehdä vaahdon myös sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto, basilika varsineen ja vesi. Soseuta tasaiseksi vaahdoksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Kuori ja paloittele bataatti pellille leivinpaperin päälle. Paloittele myös munakoiso ja paprika.
  3. Lisää timjami ja suola. Yhdistä ¾ dl öljyä ja valkosipuli. Kääntele öljy kasvisten joukkoon. Paahda kasviksia uunin yläosassa noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  4. Kiehauta vesi ja fondi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita halutessasi karpalot sekä couscous joukkoon. Anna turvota kannen alla 5 minuuttia. Lisää 2 rkl öljyä ja kääntele couscous ilmavaksi.
  5. Kokoa couscousia ja paahdettuja kasviksia kulhoihin. Tarjoa fetavaahdon kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Hyvänmakuinen ruoka ja helppo tehdä! Laitoin munakoison sijaan kerran parsaa ja se myös sopi hyvin tähän ruokaan. Karpalot jätin pois.

Narisija

Tähän aikaan vuodesta ei munakoisoa saa. Fetavaahto kuulostaa kauhealta.

Vierailija

Kuulostaa varsin suolaiselta, 50/50 fetaa ja tuorejuustoa ei menisi varmaan itsellä alas saati lapsilla.