Outi Väisänen
Paista munakoiso rauhassa pehmeäksi, niin sen mausta tulee tiivis. Kuva: <span class="photographer">Päivi Ristell</span>
Paista munakoiso rauhassa pehmeäksi, niin sen mausta tulee tiivis. Kuva: Päivi Ristell

Helppo herkkupasta syntyy tölkkitomaateista, parista munakoisosta ja lorauksesta oliiviöljyä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen munakoisopasta

Ainekset

2
munakoisoa
½
dl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
2
tl
kuivattua oreganoa
¼
tl
mustapippuria
1
tlk
tomaattimurskaa
1
rkl
balsamicoa
2
dl
vettä
1 ½
tl
suolaa
1
pieni prk
kapriksia
400
g
fusillipastaa
Tarjoiluun
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Paloittele munakoisot kahden sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy isossa kasarissa ja paista munakoisot aivan pehmeiksi.
  2. Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan pastalle.
  3. Hienonna valkosipuli. Lisää se, oregano ja pippuri pannuun ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja balsamico. Huuhtaise tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada pannuun. Mausta suolalla ja kapriksilla. Anna kastikkeen hautua ilman kantta pastan kiehumisen ajan.
  4. Sekoita kastike pastan joukkoon. Raasta parmesaania päälle.

Vinkki! Ruoka sopii vauvallekin, kun otat hänelle oman annoksen kastiketta sivuun ennen suolan ja kapriksien lisäämistä. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tarjoa linssimuhennos vaikkapa riisin kera. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Tarjoa linssimuhennos vaikkapa riisin kera. Kuva: Panu Pälviä

Lämmittävät mausteet tekevät linssipadasta täydellisen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + 30 min haudutus
Vaikeustaso
Helppo

Linssimuhennos eli dahl

Ainekset

3
dl
punaisia linssejä
2
sipulia
3
rkl
inkivääriä raastettuna
2
tl
korianterinsiemeniä
tl
juustokuminaa eli jeeraa
tl
kardemummaa
¼
tl
cayennepippuria
2
rkl
rypsiöljyä
8
dl
vettä
1
kanelitanko
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa
3
dl
turkkilaista jogurttia
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit. Kuori ja lohko sipuli. Raasta inkivääri.
  2. Rouhi korianterinsiemenet. Pane mausteet pannulle paahtumaan. Varo, etteivät ne pala. Lisää joukkoon öljy ja sipulit. Kääntele mausteita ja sipuleita muutama minuutti öljyssä.
  3. Lisää linssit, inkivääri, vesi, kanelitanko, tomaattipyree ja suola. Hauduta 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Kaada muhennos tarjoiluastiaan. Lisää desi jogurttia muhennoksen päälle tai tarjoa jogurtti erikseen. Silppua päälle reilusti tuoretta korianteria.

Kommentit (0)

Prisca Leclerc
Käytä ruokaan omia suosikkikasvispyöryköitä. Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen</span>
Käytä ruokaan omia suosikkikasvispyöryköitä. Kuva: Anna Huovinen

Valmiista kasvispullista tulee mahtavaa arkiruokaa, kun teet niille kaveriksi ihanan tomaattikastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen tomaattikastike vegepyöryköillä

Ainekset

2
timjamin oksaa
2
kirvelin oksaa
2
persiljan oksaa
2
sipulia
1
iso porkkana
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
3
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
1
prk
paseerattua tomaattia
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
mustapippuria
1
pkt
kasvispyöryköitä (esim. Härkis original)
Lisäksi
250
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Sido yrtit toisiinsa kiinni värjäämättömällä puuvillalangalla. Leikkaa sipulit reiluiksi paloiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipuli ja porkkanaraaste. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja tomaattimurska sekä yrttinippu ja laakerinlehdet.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna muhia kannen alla vähintään 20 minuuttia. Jos on aikaa, niin tunti on hyvä, lisää välillä vettä tarvittaessa.
  4. Lisää kastikkeen joukkoon kasvispullat ja anna muhia hiljalleen, kunnes pullat ovat lämmenneet ja imeneet kastikkeen makua itseensä. Poista yrttinippu ja tarjoa spagetin kanssa.
  5. Voi laittaa kastikkeeseen myös paistettua jauhelihaa, broileripyöryköitä tai turvotettua soijarouhetta.

Kommentit (0)

Prisca Leclerc
Nauhapasta on mainio kaveri avokadopestolle. Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen</span>
Nauhapasta on mainio kaveri avokadopestolle. Kuva: Anna Huovinen

Vikkelä pestopasta pelastaa arki-illan. Aikaa jää muuhunkin kuin ruuanlaittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
250
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa.

Kommentit (0)

Marjut Ollila
Vauvakin voi herkutella: ota hänelle marjoja sivuun ennen kuin paistat crumblen. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Vauvakin voi herkutella: ota hänelle marjoja sivuun ennen kuin paistat crumblen. Kuva: Panu Pälviä

Marjapaistos on helppo ja nopea jälkiruoka. Kätke siihen koko perheen lempimarjoja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min + 30 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Marjacrumble

Ainekset

1
litra
tuoreita marjoja (esim. mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita)
2
tl
kardemummaa
2
tl
perunajauhoja
½
dl
kaura- tai vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
90
g
voita tai margariinia

Työvaiheet

  1. Ota osa marjoista erilleen vauvaa varten. Sekoita perunajauho ja kardemumma keskenään ja yhdistä seos marjojen kanssa. Kumoa marjat uunivuokaan.
  2. Nypi jauhot ja hiutaleet voin tai margariinin kanssa murumaiseksi taikinaksi ja ripottele marjojen päälle.
  3. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa puolisen tuntia.

Kommentit (0)