Emilia Kolari
Herkullinen kasvislasagne syntyy näppärästi oikaisten härkiksestä ja valmiista tomaattikastikkeesta. Muutama minuutti valmisteluja, sitten uuniin. Kuva: <span class="photographer">Pia Inberg</span>
Herkullinen kasvislasagne syntyy näppärästi oikaisten härkiksestä ja valmiista tomaattikastikkeesta. Muutama minuutti valmisteluja, sitten uuniin. Kuva: Pia Inberg

Sudennälkäiset, teidät on pelastettu! Loistava vegelasagne syntyy äkkiä yhdessä kipossa ilman aikaa vieviä esivalmisteluja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkislasagne yhdessä astiassa

Ainekset

1
tomaatti
1
pkt
härkistä eli kypsää härkäpapuvalmistetta
1
prk (500 g)
yrteillä maustettua pastakastiketta
1
dl
vettä
6
lasagnelevyä
1
prk (250 g)
pehmeää sulatejuustoa
Vuokaan
1
rkl
oliiviöljyä
Päälle
1
ruukku
basilikaa
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  2. Avaa härkispaketti ja mittaa rasiaan 2 dl pastakastiketta ja tomaattikuutiot. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada pastakastikepurkkiin 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele pieni 1,5 litran uunivuoka öljyllä. Kaada pohjalle vedellä laimennettu pastakastike. Asettele päälle kaksi lasagnelevyä.
  5. Levitä päälle puolet härkistäytteestä ja kerros lasagnelevyjä. Tee toinen samanlainen kerros.
  6. Levitä päälle sulatejuusto. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  7. Viimeistele basilikan lehdillä, pilkotuilla miniluumutomaateilla ja tilkalla oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Prisca Leclerc
Käytä ruokaan omia suosikkikasvispyöryköitä. Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen</span>
Käytä ruokaan omia suosikkikasvispyöryköitä. Kuva: Anna Huovinen

Valmiista kasvispullista tulee mahtavaa arkiruokaa, kun teet niille kaveriksi ihanan tomaattikastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen tomaattikastike vegepyöryköillä

Ainekset

2
timjamin oksaa
2
kirvelin oksaa
2
persiljan oksaa
2
sipulia
1
iso porkkana
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
3
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
1
prk
paseerattua tomaattia
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
mustapippuria
1
pkt
kasvispyöryköitä (esim. Härkis original)
Lisäksi
250
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Sido yrtit toisiinsa kiinni värjäämättömällä puuvillalangalla. Leikkaa sipulit reiluiksi paloiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipuli ja porkkanaraaste. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja tomaattimurska sekä yrttinippu ja laakerinlehdet.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna muhia kannen alla vähintään 20 minuuttia. Jos on aikaa, niin tunti on hyvä, lisää välillä vettä tarvittaessa.
  4. Lisää kastikkeen joukkoon kasvispullat ja anna muhia hiljalleen, kunnes pullat ovat lämmenneet ja imeneet kastikkeen makua itseensä. Poista yrttinippu ja tarjoa spagetin kanssa.
  5. Voi laittaa kastikkeeseen myös paistettua jauhelihaa, broileripyöryköitä tai turvotettua soijarouhetta.

Kommentit (0)

Prisca Leclerc
Nauhapasta on mainio kaveri avokadopestolle. Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen</span>
Nauhapasta on mainio kaveri avokadopestolle. Kuva: Anna Huovinen

Vikkelä pestopasta pelastaa arki-illan. Aikaa jää muuhunkin kuin ruuanlaittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
250
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa.

Kommentit (0)

Marjut Ollila
Vauvakin voi herkutella: ota hänelle marjoja sivuun ennen kuin paistat crumblen. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Vauvakin voi herkutella: ota hänelle marjoja sivuun ennen kuin paistat crumblen. Kuva: Panu Pälviä

Marjapaistos on helppo ja nopea jälkiruoka. Kätke siihen koko perheen lempimarjoja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min + 30 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Marjacrumble

Ainekset

1
litra
tuoreita marjoja (esim. mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita)
2
tl
kardemummaa
2
tl
perunajauhoja
½
dl
kaura- tai vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
90
g
voita tai margariinia

Työvaiheet

  1. Ota osa marjoista erilleen vauvaa varten. Sekoita perunajauho ja kardemumma keskenään ja yhdistä seos marjojen kanssa. Kumoa marjat uunivuokaan.
  2. Nypi jauhot ja hiutaleet voin tai margariinin kanssa murumaiseksi taikinaksi ja ripottele marjojen päälle.
  3. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa puolisen tuntia.

Kommentit (0)

Prisca Leclerc
Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen</span>
Kuva: Anna Huovinen

Tee lohen seuraksi kermainen carbonarakastike. Klassikkokastike on niin hyvää, että se maistuu myös sellaisenaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohicarbonara

Ainekset

400
g
kirjolohifilee
½
tl
suolaa
80
g
cashewpähkinöitä
100
g
parmesaania
1
valkosipulin kynsi
3
dl
kermaa
1
kananmuna
mustapippuria
Lisäksi
250
g
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota lohi ajoissa huoneenlämpöön ja mausta puolella teelusikallisella suolaa. Nosta uuniin vuoassa ja paista 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi on valmis, kun se lohkeaa helposti haarukalla kokeiltaessa.
  2. Kaada pähkinät kuumalle kuivalle pannulle ja paahda, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada pähkinät kulhoon odottamaan, murskaa niitä hieman esimerkiksi perunasurvimella.
  3. Raasta parmesaani ja hienonna valkosipulinkynsi.
  4. Sekoita kerma ja kananmuna, vatkaa haarukalla munan rakenne rikki ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella ja kaada takaisin kattilaan. Säädä liesi miedoimmalle lämmölle, kaada juustoraaste, valkosipuli ja kermaseos kattilaan ja sekoita, kunnes kastike hieman suurustuu. Kaada gnocchit kastikkeineen tarjoiluastiaan, aseta päälle kirjolohen lohkoja ja ripottele paahdettua cashewpähkinää.

Vinkki! Kirjolohen sijaan voit laittaa kastikkeeseen paistettua pekonia, broilerin fileitä, katkarapuja, paistettua tempehiä tai herkkusieniä.

Kommentit (1)

Vierailija

Muuten hyvä idea, mutta carbonarassahan ei perinteisesti ole kermaa.