
Tässä rento ateria, jota rakastavat kaikki: täytä tuoreet pitaleivät omilla lemppareilla. Resepti on Simppeliä sormiruokailua -kirjan tekijän Marjut Ollilan.
Pitaleivät, lohitäyte ja jogurttikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kulhossa keskenään kuivahiiva, 1 dl vehnäjauhoja sekä vesi. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää taikinaan n. 3 dl vehnäjauhoja sekä öljy ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
- Pyöritä taikinasta kuusi palloa ja painele ne käsin litteiksi jauhoja apuna käyttäen.
- Kohota pitaleipiä 30 minuuttia. Paista leivinpaperin päällä uunipellillä 250-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.
- Irrota lohesta nahka ja nypi mahdolliset ruodot pois. Leikkaa lohi sormiruokailijalle sopiviksi paloiksi ja paista kypsäksi joko leivinpaperin päällä uunissa 175 asteessa n. 10–15 minuuttia tai pannulla miedolla lämmöllä tilkassa öljyä. Mausta pippurilla ja aikuisten lohet myös suolalla.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Halkaise avokado ja poista kivi. Leikkaa kaikki vihannekset sormiruokailijalle sopiviksi paloiksi. Täytä pitaleivät lohella, vihanneksilla ja jogurttikastikkeella. Tarjoile pitaleipien kanssa limettilohkoja ja tuoretta korianteria.