Hanna Hurtta
Saako syödä kaiken itse? Sushilautanen näyttää komealta mutta on helppo valmistaa. Kuva: Juha Salminen
Saako syödä kaiken itse? Sushilautanen näyttää komealta mutta on helppo valmistaa. Kuva: Juha Salminen

Näyttävä sushilautanen valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sushilautanen

Ainekset

4
dl
sushiriisiä tai puuroriisiä
5
dl
vettä
2
rkl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
Täytteet
300
g
tuoretta lohta
½
kurkku
1
porkkana
1
avokado
1
kevätsipuli
1
dl
edamame-papuja (pakasteesta)
2
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi tarjolle
wasabia
soijakastiketta
gari-inkivääriä

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisiä siivilässä, kunnes pois valuva vesi muuttuu kirkkaaksi. Mittaa riisi ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, laita kansi päälle ja laske hellan lämpö ihan pienelle. Anna riisin hautua 15 minuuttia. Poista kattila hellalta, mutta anna riisin muhia kannen alla vielä 10 minuuttia.
  2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sekoita se riisin joukkoon ja anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkusta juustohöylällä nauhoja ja kääri nauhat rullalle. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä nauhoja. Kuori avokado, poista siitä kivi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipuli ja sulata edamame-pavut.
  4. Levitä jäähtynyt riisi laakeaan tarjoiluastiaan. Asettele riisin päälle lohi, kurkku, porkkana, avokado, kevätsipuli ja edamame-pavut. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile sushilautanen wasabin, soijakastikkeen ja gari-inkiväärin kanssa.

Kommentit (0)

Sanna Kekäläinen
Vinkki! Tarjoa lisukkeena rucolaa ja pinjansiemeniä. Kuva: Reetta Pasanen
Vinkki! Tarjoa lisukkeena rucolaa ja pinjansiemeniä. Kuva: Reetta Pasanen

Pasta, kastike ja juustot uuniin. Sitten vain odotellaan, että tortellinilasagnen mehevä tuoksu leviää keittiöön.

Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Maailman helpoin tortellinilasagne

Ainekset

500
g
tortellineja tai ravioleja
800
g
valmista tomaattipastakastiketta
250
g
mozzarellaa
2
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Revi mozzarella pieniksi paloiksi. Raasta parmesaani. 
  2. Levitä hieman tomaattikastiketta lasagnevuoan pohjalle. Laita tortellineja, mozzarellaa ja parmesaania kerroksittain päälle. Jätä päällimmäiseen kerrokseen tomaattikastiketta ja parmesaania.
  3. Kypsennä lasagnea uunissa noin 35 minuuttia.

Kommentit (0)

Riikka Väliahde
Eka vohveli syödään suolaisena, toinen herkutellaan hillolla. Yhdestä purkista saat kymmenen pientä tai kolme isoa crohvelia. Kuva: Panu Pälviä
Eka vohveli syödään suolaisena, toinen herkutellaan hillolla. Yhdestä purkista saat kymmenen pientä tai kolme isoa crohvelia. Kuva: Panu Pälviä

Hauskat crohvelit syntyvät vohveliraudalla valmiista croissant-taikinasta. Sopii sekä aamiaiseksi että välipalaksi!

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Crohvelit

Ainekset

1
prk
valmista croissant-taikinaa

Työvaiheet

  1. Ota croissant-taikina varovasti ulos purkista. Älä levitä taikinaa vaan leikkaa pötkö sahalaitaisella veitsellä varovaisesti kiekoiksi.
  2. Paista kiekot pieniksi rapeiksi crohveleiksi tai yhdistä kolme kiekkoa isoksi crohveliksi. Yhdestä purkista croissant-taikinaa tulee noin kymmenen pientä crohvelia tai kolme isoa.
  3. Syö hillon ja kerman kanssa tai suolaisena herkkuna esimerkiksi tomaatin, peston ja mozzarellan tai kylmäsavulohen ja tuorejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Hanna Hurtta
Bataatin päällä maistuvat mukavasti mausteiset pavut. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Bataatin päällä maistuvat mukavasti mausteiset pavut. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Bataattiviipaleelle rakennettava pikkupizza on parhaimmillaan uunituoreena.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattipizzat

Ainekset

2
keskikokoista bataattia
2
rkl
öljyä
½
prk
kaurafraichea (tai yli 10 kk lapselle ranskankermaa)
1
prk
papusekoitusta (2½ dl kypsiä papuja)
2
dl
tomaattimurskaa (tai valmista pizzakastiketta)
1
valkosipulinkynsi
½ tl
garam masalaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
Yli 1-vuotiaille lisäksi
1
pallo
mozzarellaa
½
tuore punainen chili
tuoretta basilikaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese bataatit huolellisesti ja leikkaa ne terävällä veitsellä pitkittäin 1–2 sentin paksuisiksi siivuiksi. Tarvitset yhteensä kahdeksan viipaletta. Voitele siivut öljyllä ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Laita 200-asteiseen uuniin siksi aikaa, kun valmistelet muut täytteet (n. 10 min).
  2. Valuta pavut ja sekoita ne tomaattimurskan kanssa. Hienonna valkosipulinkynsi. Mausta papuseos valkosipulilla ja garam masalalla. Leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.
  3. Ota bataattisiivut uunista ja levitä niille hieman kaurafraichea tai ranskankermaa. Lusikoi päälle papuseosta. Viimeistele viipaloiduilla kirsikkatomaateilla. Yli yksivuotiaille voit laittaa lisäksi mozzarellaa ja aikuisille hieman tuoretta chiliä sekä suolaa.
  4. Paista bataattipizzoja 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja bataatti pehmeää. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Kommentit (0)

Hanna Hurtta
Nuudelit ovat Isabelin herkkua. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Nuudelit ovat Isabelin herkkua. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Mainio pikaruoka valmistuu 20 minuutissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut nuudelit

Ainekset

300
g
nuudeleita
3
rkl
öljyä
400
g
broilerin rintaa tai 300 g tofua
400
g
valmiiksi pilkottuja vihanneksia tuoreena tai pakasteena
Yli yksivuotiaille lisäksi
1
pss
wok-kastiketta, esim. hoisin tai teriyaki (120 g)
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä
¼
ruukku
tuoretta korianteria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi, valuta ja jätä odottamaan. Leikkaa broileri tai tofu kuutioiksi. Kuumenna öljy wok-pannussa ja paista kuutioita noin 5 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
  2. Lisää pannulle vihannekset ja loraus vettä. Jatka paistamista 5–10 minuutin ajan tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Pakastekasvikset pehmenevät tuoreita nopeammin. Sekoita joukkoon nuudelit. Ota vauvan annos erilleen. Leikkaa nuudelit hänelle tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
  3. Lisää wokkipannulle wok-kastike ja jatka paistamista parin minuutin ajan. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, seesaminsiemenillä, korianterin lehdillä ja suolalla.

Kommentit (0)