Hanna Hurtta
Helpot lätyt maistuvat yli yksivuotiaille hunajan kera. Kuva: <span class="photographer">Päivi Ristell</span>
Helpot lätyt maistuvat yli yksivuotiaille hunajan kera. Kuva: Päivi Ristell

Helppo herkku, joka sopii koko perheelle vauvasta alkaen? Ratkaisu on Simppeli sormiruokakeittiö -yhteisön Marjut Ollilan resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sormiruokailijan omenalätyt

Ainekset

1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
¼
tl
leivinjauhetta
¼
tl
ceyloninkanelia
¼
tl
jauhettua kardemummaa
1
kananmuna
1
dl
kauramaitoa
1
rkl
öljyä
2–3
omenaa
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmuna, kauramaito ja öljy. Yhdistä seokset.
  2. Kuori omenat pienten lasten lettuihin. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat noin puolen sentin siivuiksi. Dippaa omenasiivut taikinassa ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki! Voit tarjota yli yksivuotiaiden letut hunajan kera.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hanna-Mari Arosilta
Dumle muuttuu paistamisen jälkeen rapeaksi keksiksi, johon tulee hiukan pähkinäinen maku. Kuva: <span class="photographer">Niina Behm</span>
Dumle muuttuu paistamisen jälkeen rapeaksi keksiksi, johon tulee hiukan pähkinäinen maku. Kuva: Niina Behm

Joko testasit uskomattoman helppoja suklaa-toffeekeksejä? Niiden valmistamiseen riittää yksi ainoa raaka-aine.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Dumle-keksit

Ainekset

12
Dumle-karkkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Poista karkeista kääreet ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle niin, että ne eivät sula toisiinsa kiinni uunissa.
  3. Paista 6–8 minuuttia, kunnes karkit ovat kokonaan sulaneet.
  4. Anna jähmettyä hetki leivinpaperin päällä. 

Kommentit (0)

Marjut Ollila
Kekseissä pähkinä on vauvalle turvallisessa muodossa. Jos keksejä jää, säilytä ne jääkaapissa tai pakasta. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Kekseissä pähkinä on vauvalle turvallisessa muodossa. Jos keksejä jää, säilytä ne jääkaapissa tai pakasta. Kuva: Panu Pälviä

Pakkaa pehmeät keksit mukaan leikkipuistoon tai retkievääksi. Pähkinäinen välipala sopii kaikenikäisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäiset taatelikeksit

Ainekset

200
g
pehmeitä, kuivattuja taateleita
½
dl
suolatonta ja makeuttamatonta maapähkinävoita
1
rkl
vettä
½
luomusitruuna
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Tarkista, ettei taateleihin ole jäänyt kiviä. Sekoita taateleiden joukkoon maapähkinävoi ja vesi. Pese sitruuna ja raasta kuorta noin kaksi teelusikallista. Purista puolikkaan sitruunan mehu taikinaan ja lisää kuoriraaste. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vielä hiukan vettä, jos taikina ei suostu soseutumaan. Joukkoon saa jäädä hiukan sattumia.
  3. Sekoita mantelirouhe ja kaurahiutaleet taikinaan.
  4. Pyörittele taikinasta palloja ja litistä ne. Jos taikina tarttuu käsiin, kostuta kädet ja kokeile uudelleen.
  5. Paista uunin keskitasolla 5 minuuttia.

Kommentit (0)

Marjut Ollila
Vauvakin voi herkutella: ota hänelle marjoja sivuun ennen kuin paistat crumblen. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Vauvakin voi herkutella: ota hänelle marjoja sivuun ennen kuin paistat crumblen. Kuva: Panu Pälviä

Marjapaistos on helppo ja nopea jälkiruoka. Kätke siihen koko perheen lempimarjoja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min + 30 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Marjacrumble

Ainekset

1
litra
tuoreita marjoja (esim. mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita)
2
tl
kardemummaa
2
tl
perunajauhoja
½
dl
kaura- tai vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
90
g
voita tai margariinia

Työvaiheet

  1. Ota osa marjoista erilleen vauvaa varten. Sekoita perunajauho ja kardemumma keskenään ja yhdistä seos marjojen kanssa. Kumoa marjat uunivuokaan.
  2. Nypi jauhot ja hiutaleet voin tai margariinin kanssa murumaiseksi taikinaksi ja ripottele marjojen päälle.
  3. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa puolisen tuntia.

Kommentit (0)

Marjut Ollila
Kesällä voit korvata puuron omenat tuoreilla marjoilla. Vauva voi lusikoida puuron tai hörpätä sen täytettävästä smoothiepussista. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Kesällä voit korvata puuron omenat tuoreilla marjoilla. Vauva voi lusikoida puuron tai hörpätä sen täytettävästä smoothiepussista. Kuva: Panu Pälviä

Kun tuorepuuron tekee kaupan puurohiutaleista ja tarjoilee vuorokauden sisällä valmistuksesta, se sopii vauvallekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 aikuiselle ja 1 lapselle
Valmistusaika
15 min + tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Lempeä tuorepuuro

Ainekset

2
pientä omenaa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
ceyloninkanelia
3
dl
kaurahiutaleita
3
dl
(luomu)kaurajuomaa
½
dl
pähkinärouhetta
Isommille syöjille
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat ja kuutioi. Kotimaisia omenoita ei ole pakko kuoria. Laita omenakuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele päälle sitruunamehua. Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  3. Laita pelti ylätasolla ja kypsennä omenoita kymmenen minuuttia.
  4. Sekoita kaurahiutaleet ja kaurajuoma sekä pähkinärouhe keskenään kannellisessa purkissa. Lisää joukkoon omenakuutiot.
  5. Nosta tekeytymään jääkaappiin yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.
  6. Lisää nestettä tarvittaessa ennen tarjoilua.
  7. Mausta yli yksivuotiaan annos halutessasi hunajalla.

Kommentit (0)