Hanna Hurtta
Helpot lätyt maistuvat yli yksivuotiaille hunajan kera. Kuva: Päivi Ristell
Helpot lätyt maistuvat yli yksivuotiaille hunajan kera. Kuva: Päivi Ristell

Helppo herkku, joka sopii koko perheelle vauvasta alkaen? Ratkaisu on Simppeli sormiruokakeittiö -yhteisön Marjut Ollilan resepti.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sormiruokailijan omenalätyt

Ainekset

1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
¼
tl
leivinjauhetta
¼
tl
ceyloninkanelia
¼
tl
jauhettua kardemummaa
1
kananmuna
1
dl
kauramaitoa
1
rkl
öljyä
2–3
omenaa
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmuna, kauramaito ja öljy. Yhdistä seokset.
  2. Kuori omenat pienten lasten lettuihin. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat noin puolen sentin siivuiksi. Dippaa omenasiivut taikinassa ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki! Voit tarjota yli yksivuotiaiden letut hunajan kera.

Kommentit (0)

Emilia Kolari
Herkullinen kasvislasagne syntyy näppärästi oikaisten härkiksestä ja valmiista tomaattikastikkeesta. Muutama minuutti valmisteluja, sitten uuniin. Kuva: Pia Inberg
Herkullinen kasvislasagne syntyy näppärästi oikaisten härkiksestä ja valmiista tomaattikastikkeesta. Muutama minuutti valmisteluja, sitten uuniin. Kuva: Pia Inberg

Sudennälkäiset, teidät on pelastettu! Loistava vegelasagne syntyy äkkiä yhdessä kipossa ilman aikaa vieviä esivalmisteluja. 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkislasagne yhdessä astiassa

Ainekset

1
tomaatti
1
pkt
härkistä eli kypsää härkäpapuvalmistetta
1
prk (500 g)
yrteillä maustettua pastakastiketta
1
dl
vettä
6
lasagnelevyä
1
prk (250 g)
pehmeää sulatejuustoa
Vuokaan
1
rkl
oliiviöljyä
Päälle
1
ruukku
basilikaa
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  2. Avaa härkispaketti ja mittaa rasiaan 2 dl pastakastiketta ja tomaattikuutiot. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada pastakastikepurkkiin 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele pieni 1,5 litran uunivuoka öljyllä. Kaada pohjalle vedellä laimennettu pastakastike. Asettele päälle kaksi lasagnelevyä.
  5. Levitä päälle puolet härkistäytteestä ja kerros lasagnelevyjä. Tee toinen samanlainen kerros.
  6. Levitä päälle sulatejuusto. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  7. Viimeistele basilikan lehdillä, pilkotuilla miniluumutomaateilla ja tilkalla oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Hanna Hurtta
Kanakeitosta teet oman annoksen vauvallekin. Kasvissyöjä voi vaihtaa broilerin esimerkiksi nopsasti paistettuun nyhtökauraan. Kuva: Panu Pälviä
Kanakeitosta teet oman annoksen vauvallekin. Kasvissyöjä voi vaihtaa broilerin esimerkiksi nopsasti paistettuun nyhtökauraan. Kuva: Panu Pälviä

Mausteinen, ihana keitto maistuu koko perheelle, pienimmille ilman suolaa ja chiliä.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen kana-tortillakeitto

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
400
g
broilerin fileetä
1
tl
jauhettua juustokuminaa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
kuivattua oreganoa
1
vihreä paprika
1
dl
riisiä
200
g
pakastemaissia
½
l
vettä
2
prk
tomaattimurskaa
Päälle
4
(maissi)tortillaa
öljyä
2
kypsää avokadoa
Vanhemmille
½
tl
suolaa
1
chili
1
prk
ranskankermaa
1
limetti
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa broileri sormiruokailijalle sopiviksi paloiksi, samoin paprika.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää broileri ja paista lisää muutama minuutti. Lisää kattilaan mausteet, paprika ja riisi. Paista vielä hetki.
  3. Kaada kattilaan vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia noin 20–30 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Lisää lopuksi joukkoon maissit ja anna niiden kuumentua.
  4. Leikkaa tortillat suikaleiksi ja pyörittele ne öljyssä. Levitä suikaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
  5. Tarjoile keitto paistettujen tortillasuikaleiden, viipaloidun avokadon ja tuoreen hienonnetun korianterin kera. Aikuisten annokset voit viimeistellä suolalla, chilillä ja ranskankermalla ja tarjoilla limettilohkojen kera.

Kommentit (0)

Hanna Hurtta
Tarjoa vauvalle pitaleivän osia ja täytteitä sopiviksi paloiksi leikattuina. Kuva: Päivi Ristell
Tarjoa vauvalle pitaleivän osia ja täytteitä sopiviksi paloiksi leikattuina. Kuva: Päivi Ristell

Tässä rento ateria, jota rakastavat kaikki: täytä tuoreet pitaleivät omilla lemppareilla. Resepti on Simppeliä sormiruokailua -kirjan tekijän Marjut Ollilan.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min + 1 t kohotus + 5 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Pitaleivät, lohitäyte ja jogurttikastike

Ainekset

tl
kuivahiivaa
1
dl
+ 3 dl vehnäjauhoja
dl
lämmintä vettä
1
rkl
öljyä
Täytteeksi
400
g
lohifileetä
¼
tl
mustapippuria
1
avokado
½
paprika
½
kurkku
1
limetti
Vanhemmille
¼
ruukkua
tuoretta korianteria
½
tl
suolaa
Kastike
1
dl
kaurajogurttia tai yli 10 kk ikäisille maustamatonta jogurttia
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
1
rkl
hienonnettua tuoretta korianteria
1
tl
scriracha-chilikastiketta
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa keskenään kuivahiiva, 1 dl vehnäjauhoja sekä vesi. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää taikinaan n. 3 dl vehnäjauhoja sekä öljy ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
  2. Pyöritä taikinasta kuusi palloa ja painele ne käsin litteiksi jauhoja apuna käyttäen.
  3. Kohota pitaleipiä 30 minuuttia. Paista leivinpaperin päällä uunipellillä 250-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.
  4. Irrota lohesta nahka ja nypi mahdolliset ruodot pois. Leikkaa lohi sormiruokailijalle sopiviksi paloiksi ja paista kypsäksi joko leivinpaperin päällä uunissa 175 asteessa n. 10–15 minuuttia tai pannulla miedolla lämmöllä tilkassa öljyä. Mausta pippurilla ja aikuisten lohet myös suolalla.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  6. Halkaise avokado ja poista kivi. Leikkaa kaikki vihannekset sormiruokailijalle sopiviksi paloiksi. Täytä pitaleivät lohella, vihanneksilla ja jogurttikastikkeella. Tarjoile pitaleipien kanssa limettilohkoja ja tuoretta korianteria.

Kommentit (0)

Meidän Perhe & Vauva
Voit tehdä munkit mistä tahansa muistakin kuorrutetuista leivonnaisista. Kuva: Niina Behm ja Soile Saarelainen
Voit tehdä munkit mistä tahansa muistakin kuorrutetuista leivonnaisista. Kuva: Niina Behm ja Soile Saarelainen

Mietitkö hauskaa tarjottavaa baby showereille tai tahdotko juhlistaa onnistunutta imetystä? Reseptisi on tässä.

Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit munkit

Ainekset

2
berliininmunkkia
2
sienivaahtokarkkia

Työvaiheet

  • Asettele berliininmunkit tarjolle. 
  • Paina sienikarkit nurinpäin kiinni munkin kuorrutteeseen.

Vinkki! Jos karkit eivät pysy kiinni, käytä liimana sokerikuorrutetta.

Kommentit (0)