Hanna Hurtta
Helpot lätyt maistuvat yli yksivuotiaille hunajan kera. Kuva: Päivi Ristell
Helpot lätyt maistuvat yli yksivuotiaille hunajan kera. Kuva: Päivi Ristell

Helppo herkku, joka sopii koko perheelle vauvasta alkaen? Ratkaisu on Simppeli sormiruokakeittiö -yhteisön Marjut Ollilan resepti.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sormiruokailijan omenalätyt

Ainekset

1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
¼
tl
leivinjauhetta
¼
tl
ceyloninkanelia
¼
tl
jauhettua kardemummaa
1
kananmuna
1
dl
kauramaitoa
1
rkl
öljyä
2–3
omenaa
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmuna, kauramaito ja öljy. Yhdistä seokset.
  2. Kuori omenat pienten lasten lettuihin. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat noin puolen sentin siivuiksi. Dippaa omenasiivut taikinassa ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki! Voit tarjota yli yksivuotiaiden letut hunajan kera.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Uudet perunat pääsevät kunniatehtävään pizzan päällä. Kuva: Päivi Ristell
Uudet perunat pääsevät kunniatehtävään pizzan päällä. Kuva: Päivi Ristell

Mahtavan pizzan juju piilee voitaikinapohjassa ja täydellisen raikkaassa pestossa.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesän ihanin pizza

Ainekset

1
iso
voi- tai lehtitaikinalevy
700
g
uusia perunoita
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
250
g
kirsikkatomaatteja
2
palloa
mozzarellaa
Pesto
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1
rs (100 g)
rucolaa
½
tl
mustapippuria
2
dl
oliiviöljyä
1
dl
kurpitsansiemeniä
¾
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Tee pesto. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Paloittele valkosipuli joukkoon. Ota kourallinen rucolaa sivuun koristelua varten. Lisää loppu rucola, pippuri, öljy, kurpitsansiemenet ja suola tehosekoittimeen ja soseuta.
  3. Jaa taikina kahdelle leivinpaperille ja kauli levyt pellin kokoisiksi. Pistele haarukalla reikiä keskelle. Paista pohjia uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne alkavat saada väriä.
  4. Pese ja viipaloi perunat ohuen ohuiksi sillä aikaa, kun pohjat kypsyvät. Paista perunat kahdessa erässä: Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Paista perunoita noin 5 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat. Mausta suolalla.
  5. Levitä suurin osa pestosta esipaistetuille pohjille. Levitä perunat ja puolita tomaatit päälle. Revi mozzarella pinnalle.
  6. Paista vielä 6–8 minuuttia, kunnes taikinan reunat ovat ruskistuneet. Koristele pizzat lopulla pestolla ja rucolalla.

Kommentit (0)

Emilia Kolari
Tee keksit ja täyte etukäteen ja pakkaa ne mukaan retkelle tai mökille. Kokoat kakun perillä hetkessä. Kuva: Anna Huovinen
Tee keksit ja täyte etukäteen ja pakkaa ne mukaan retkelle tai mökille. Kokoat kakun perillä hetkessä. Kuva: Anna Huovinen

Keskikesän ihanin mansikkakakku syntyy rapeista kaurakekseistä ja mascarpone-kermavaahdosta. Kakun kokoamisen voit jättää huoletta lasten hoidettavaksi.

Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kaurakeksikakku

Ainekset

125
g
voita
½
dl
siirappia
5
dl
isoja gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
¾
dl
sokeria
½
dl
maissitärkkelystä
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
3
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
mascarponejuustoa
½
dl
sokeria
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
tl
vaniljasokeria
l
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Lisää siirappi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää voisula-siirappiseos ja sekoita tasaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Jaa keksiseos neljään osaan. Lusikoi se keoiksi kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä kasat mahdollisimman ohuiksi, pyöreiksi levyiksi (halkaisija 20 cm). Paista uunissa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja kovettua pellillä.
  3. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone, sokeri, sitruunankuori ja vaniljasokeri. Vaahdota, kunnes täyte on napakkaa, niin se pysyy leikatessa keksilevyjen välissä.
  4. Nosta yksi keksilevy vadille. Levitä päälle neljännes täytteestä ja mansikoista. Täytä toinen ja kolmas kerros samoin. Nosta päälle keksilevy ja päällystä mascarponevaahdolla. Kasaa päälle kokonaisia ja puolitettuja mansikoita. Viimeistele sitruunankuorisuikaleilla. Anna kakun vetäytyä vartti ennen leikkaamista.

Kommentit (0)

Hanna Hurtta
Asettele vartaat sateenkaaren muotoon. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Asettele vartaat sateenkaaren muotoon. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Pujota tikkuihin päivänsankarin mieliherkut.

Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sateenkaarivartaat

Ainekset

40
vaahtokarkkia
20
vadelmaa
20
palaa
cantaloupemelonia
20
palaa
ananasta
20
vihreää viinirypälettä
20
tummaa viinirypälettä
20
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Leikkaa cantaloupemeloni ja ananas sopiviksi suupaloiksi. Voit leikata melonin myös palloraudalla, jos haluat vartaisiin erilaisia muotoja.
  2. Pujottele jokaiseen vartaaseen kaksi vaahtokarkkia sekä yksi jokaista marjaa tai hedelmää. Laita raaka-aineet tikkuihin samassa järjestyksessä ja asettele vartaat tarjolle sateenkaaren muotoon.

Kommentit (0)

Hanna Hurtta
Limetillä slushieen saa pirteää potkua. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Limetillä slushieen saa pirteää potkua. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Vesimelonista ja mansikoista syntyy raikas juoma, joka maistuu koko perheelle.

Annoksia
Neljälle
Valmistusaika
10 min + pakastus n. 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonislushie

Ainekset

1
pieni
vesimeloni
250
g
mansikoita
1-2
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa vesimeloni neljään osaan ja leikkaa kuoret pois. Pilko vesimeloni kuutioiksi ja laita puolet kuutioista pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Voit pakastaa myös mansikat halutessasi.
  2. Laita tehosekoittimeen sekä jäiset että tuoreet vesimelonikuutiot ja mansikat. Purista joukkoon yhden limetin mehu ja aja seos sileäksi sohjoksi. Maista ja lisää tarpeen mukaan limetin mehua.
  3. Kaada slushie laseihin ja tarjoile heti.

Testaa myös näitä yhdistelmiä: vesimeloni + vadelma + minttu, hunajameloni + mustaherukka, verkkomeloni + appelsiinimehu.

Kommentit (0)