Hanna Hurtta
Helpot lätyt maistuvat yli yksivuotiaille hunajan kera. Kuva: Päivi Ristell
Helpot lätyt maistuvat yli yksivuotiaille hunajan kera. Kuva: Päivi Ristell

Helppo herkku, joka sopii koko perheelle vauvasta alkaen? Ratkaisu on Simppeli sormiruokakeittiö -yhteisön Marjut Ollilan resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sormiruokailijan omenalätyt

Ainekset

1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
¼
tl
leivinjauhetta
¼
tl
ceyloninkanelia
¼
tl
jauhettua kardemummaa
1
kananmuna
1
dl
kauramaitoa
1
rkl
öljyä
2–3
omenaa
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmuna, kauramaito ja öljy. Yhdistä seokset.
  2. Kuori omenat pienten lasten lettuihin. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat noin puolen sentin siivuiksi. Dippaa omenasiivut taikinassa ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki! Voit tarjota yli yksivuotiaiden letut hunajan kera.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Outi Väisänen
Voit värjätä pehmikset spirulinalla tai elintarvikevärillä tai jättää ne vaaleiksi. Kuva: Piia Arnould
Voit värjätä pehmikset spirulinalla tai elintarvikevärillä tai jättää ne vaaleiksi. Kuva: Piia Arnould

Helpot pehmikset voit koristella nonparelleilla, kookoshiutaleilla tai murustetulla marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + pakastus 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Sininen kookospehmis

Ainekset

5
kypsää banaania
1–2
dl
kookoshiutaleita
n. 2
dl
kylmää kookosmaitoa
(2
tl
sinistä spirulinaa tai elintarvikeväriä)
6–7
jäätelövohvelia
Koristeluun
nonparelleja, kookoshiutaleita tai murustettua marenkia

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit ohuiksi viipaleiksi ja pakasta vähintään kolme tuntia. Kun pakastat viipaleet ilmavasti rasiassa, ne eivät takerru toisiinsa ja soseutuvat helpommin.
  2. Laita jäiset banaanit ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen. Lisää kookosmaitoa sen verran, että pehmiksestä tulee riittävän jämäkkää pursotettavaksi. Soseuta tasaiseksi. Auta tarvittaessa massa lusikalla liikkeelle. Värjää pehmis halutessasi siniseksi spirulinalla.
  3. Lusikoi pehmis vohveliin tai kuppeihin tai pursota se pursotinpussin avulla. Koristele.

Vinkki! Voit tehdä pehmiksen valmiiksi pakastimeen rasiaan vähän ennen tarjoamista. Siirrä jääkaappiin, jos se alkaa jäätyä liian kovaksi. Jos pehmistä jää yli, voit pakastaa sen mehujäämuoteissa jäätelöiksi.

Kommentit (0)

Outi Väisäinen
Nam! Suosikkikeksi kurkkaa juustokakun ja brownien välistä. Kokoa Oreo-palat keoksi, niin ne käyvät synttärikakusta. Kuva: Piia Arnould
Nam! Suosikkikeksi kurkkaa juustokakun ja brownien välistä. Kokoa Oreo-palat keoksi, niin ne käyvät synttärikakusta. Kuva: Piia Arnould

Joko keksimania iski teihinkin? Mahtavissa Oreo-paloissa yhdistyy monta lempimakua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 annosta
Valmistusaika
45 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Oreo-palat

Ainekset

Brownie-taikina
150
g
tummaa suklaata
150
g
voita
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
kaakaojauhetta
Juustokakku
400
g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
Lisäksi
2
pkt (300 g)
Oreo-keksejä
(1 dl mustaherukoita)

Työvaiheet

  1. Laita leivinpaperi uunivuokaan (n. 20 x 30 cm). Paloittele suklaa ja voi reilun kokoiseen kulhoon. Sulata mikrossa lyhyissä jaksoissa välillä sekoittaen.
  2. Vatkaa sokeri sähkövatkaimella suklaan ja voin joukkoon. Lisää munat. Lisää nopeasti jauhot ja kaakao. Levitä taikina vuokaan.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Painele keksit syvälle brownietaikinaan.
  4. Huuhtaise vatkain ja kulho. Vatkaa tuorejuusto, munat ja sokerit tasaiseksi. Levitä seos vuokaan päällimmäiseksi kerrokseksi.
  5. Halutessasi tee marjamarmorointi. Soseuta sulat herukat sauvasekoittimella. Pirskota täpliksi juustokakulle ja piirrä pintaan marmorikuvioita veitsenkärjellä.
  6. Kypsennä uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, brownietaikina saa jäädä kosteaksi. Anna jäähtyä. Voit myös antaa kakun olla yön yli jääkaapissa.
  7. Paloittele Oreo-palat terävällä veitsellä niin, että leikkaat aina keksin kohdalta halki.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Superhelppo mangopyörre maistuu mustikalta ja jogurtilta. Banskumehujää surautetaan appelsiinista, ananaksesta ja banaanista. Kuva: Piia Arnould
Superhelppo mangopyörre maistuu mustikalta ja jogurtilta. Banskumehujää surautetaan appelsiinista, ananaksesta ja banaanista. Kuva: Piia Arnould

Tee jätskit, jotka sopivat aivan kaikille puolivuotiaasta ylöspäin, mangopyörre kymmenkuisesta alkaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 + 5 kpl
Valmistusaika
5 min + pakastus 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Banskumehujää ja mangopyörre

Ainekset

Banskumehujää
1
appelsiini
1
banaani
1
tlk
ananasmurskaa
Mangopyörre
1
dl
kotimaisia pakastemustikoita
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
mangososetta

Työvaiheet

  1. Tee banskumehujäät: Leikkaa appelsiinista kuori ja valkoinen osa pois terävällä veitsellä. Paloittele appelsiini ja banaani teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää ananasmurska. Soseuta aivan sileäksi.
  2. Kaada massa mehujäämuotteihin. Pakasta vähintään 5 tuntia.
  3. Tee mangopyörteet: Lusikoi mehujäämuotteihisi sopiva määrä jäisiä mustikoita, jogurttia ja mangososetta muotteihin. Sekoita kevyesti veitsenkärjellä. Pakasta vähintään 5 tuntia.

Vinkki! Jos mehujäämassaa jää yli, se maistuu smoothiena.

Kommentit (0)

Outi Väisänen
Lihapullapadassa muhivat samat maut kuin talven somehitissä uunifetapastassa. Kuva: Panu Pälviä
Lihapullapadassa muhivat samat maut kuin talven somehitissä uunifetapastassa. Kuva: Panu Pälviä

Maukkaat fetalihapullat voit valmistaa joko käden käänteessä tai hissukseen haudutellen. Herkkua tulee joka tapauksessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Fetalihapullat ja tomaattispagetti

Ainekset

700
g
jauhelihaa
200
g
fetajuustoa
3
valkosipulinkynttä
1
pieni prk
kapriksia
½
ruukkua
basilikaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
Tomaattikastike
2
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
balsamicoa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
dl
oliiviöljyä
½
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita kastikkeen ainekset öljyä ja basilikaa lukuun ottamatta kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla lihapullien valmistuksen ajan tai niin kauan kuin haluat. Maku syvenee, kun kastike hautuu pitkään.
  2. Laita jauheliha kulhoon. Murusta feta joukkoon, säästä osa koristeeksi. Hienonna sekaan valkosipuli, kaprikset ja basilika varsineen. Lisää muna, suola ja pippuri. Sekoita käsin. Öljyä kätesi ja muotoile taikina pulliksi.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista lihapullat ja nosta kastikkeen joukkoon. Anna hautua 10 minuuttia. Sekoita öljy ja hienonna suurin osa basilikasta kastikkeeseen.
  4. Keitä spagetti ja valuta se. Sekoita lihapullakastike spagettiin. Ripottele fetaa ja basilikaa koristeeksi.

Kommentit (0)