Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko sinulla valurautainen pata tai paistinpannu? Jos on ja ruokaa palanut kiinni niin millä saat puhdistettua? Mr. Muscle=???

Vierailija
17.08.2025 |

Onko sinulla valurautainen pata tai paistinpannu? Jos on ja ruokaa palanut kiinni niin millä saat puhdistettua? Mr. Muscle=??? yritän. Uunin ja grillinpuhdistusaine.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurautapannu pitää rasvata jokaisen käyttökerran jälkeen. Ei ruoka silloin pala kiinni.

Vierailija
2/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ruoka jää kiinni, liotan kuumassa vedessä ja sitten harjaan puhtaaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valurautapannu pitää rasvata jokaisen käyttökerran jälkeen. Ei ruoka silloin pala kiinni.

Tästäkö johtuu että jotkut rasvaavat hellan levytkin? Millä rasvalla - ruokaöljyäkö?

Vierailija
4/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Valurautapannu pitää rasvata jokaisen käyttökerran jälkeen. Ei ruoka silloin pala kiinni.

Tästäkö johtuu että jotkut rasvaavat hellan levytkin? Millä rasvalla - ruokaöljyäkö?

Ruokaöljyllä. Itse käytän tähän rypsiöljyä.

Vierailija
5/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitään saippuaa tai puhdistusaineita valuraudalle.

Kiehauta vettä padassa tai paistinpannussa jolloin lika pehmenee. Sen jälkeen hinkkaa se lika irti. Viimeistään teräsvillalla (saippuattomalla sellaisella) lähtee. Älä jätä pitkäksi aikaa likoamaan.

Vierailija
6/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heitä valurautainen roskiin jos et osaa käyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei puhdistusmyrkkyjä ruoka-astioihin.

Vierailija
8/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla oli valurautainen pannu ollu pölyn ja seitin peitossa vuosia ulkona. Poltin siitä liat pois,pesin vedellä ja rasvasin. Oli kuin uusi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Valurautapannu pitää rasvata jokaisen käyttökerran jälkeen. Ei ruoka silloin pala kiinni.

Tästäkö johtuu että jotkut rasvaavat hellan levytkin? Millä rasvalla - ruokaöljyäkö?

Joskus aikoinaan olen käyttänyt munkkirasvaa, ei sitä kookosta sisältävää. Ruokaöljynä ehkä rypsi paras, oliiviöljystä voi tulla kamala haju, kun sen polttaa.

Vierailija
10/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannu kannattaa rasvapolttaa joskus ja pestä pelkällä vedellä käytön jälkeen. Happamien ruokien kuten tomaattien paistaminen nopeuttaa uuden rasvapolton tarvetta. Ja kun käytät pannua, anna kuumetta kunnolla ennen paistamisen aloitusta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
17.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teräsvillalla lähtee. Ei astianpesuainetta vaan pelkkää vettä. Valurautapannua ei muutenkaan kannata pestä kovin usein vaan pyyhkiä talouspaperilla puhtaaksi. Ruokaöljyä kannattaa pyyhkäistä pannuun siksi aikaa kun ei sitä käytä. Jos vaatii uutta polttamista, niin rasvaton sianrasva on paras. Uuni täysille, pannu sivellään kauttaaltaan rasvattomalla sianrasvalla, ja antaa olla kuumassa uunissa hyvä aikaa. Lopuksi riittää talouspaperilla pyyhkiminen ylimääräisestä rasvasta. Minulla on tosi vanhat paistinpannu ja lättypannu, ja kaappiin laittaessani aina pyyhkäisen niihin ruokaöljyä. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi neljä