Onko sinulla valurautainen pata tai paistinpannu? Jos on ja ruokaa palanut kiinni niin millä saat puhdistettua? Mr. Muscle=???
Onko sinulla valurautainen pata tai paistinpannu? Jos on ja ruokaa palanut kiinni niin millä saat puhdistettua? Mr. Muscle=??? yritän. Uunin ja grillinpuhdistusaine.
Kommentit (11)
Jos ruoka jää kiinni, liotan kuumassa vedessä ja sitten harjaan puhtaaksi.
Vierailija kirjoitti:
Valurautapannu pitää rasvata jokaisen käyttökerran jälkeen. Ei ruoka silloin pala kiinni.
Tästäkö johtuu että jotkut rasvaavat hellan levytkin? Millä rasvalla - ruokaöljyäkö?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valurautapannu pitää rasvata jokaisen käyttökerran jälkeen. Ei ruoka silloin pala kiinni.
Tästäkö johtuu että jotkut rasvaavat hellan levytkin? Millä rasvalla - ruokaöljyäkö?
Ruokaöljyllä. Itse käytän tähän rypsiöljyä.
Ei mitään saippuaa tai puhdistusaineita valuraudalle.
Kiehauta vettä padassa tai paistinpannussa jolloin lika pehmenee. Sen jälkeen hinkkaa se lika irti. Viimeistään teräsvillalla (saippuattomalla sellaisella) lähtee. Älä jätä pitkäksi aikaa likoamaan.
Heitä valurautainen roskiin jos et osaa käyttää.
Ei puhdistusmyrkkyjä ruoka-astioihin.
Mulla oli valurautainen pannu ollu pölyn ja seitin peitossa vuosia ulkona. Poltin siitä liat pois,pesin vedellä ja rasvasin. Oli kuin uusi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valurautapannu pitää rasvata jokaisen käyttökerran jälkeen. Ei ruoka silloin pala kiinni.
Tästäkö johtuu että jotkut rasvaavat hellan levytkin? Millä rasvalla - ruokaöljyäkö?
Joskus aikoinaan olen käyttänyt munkkirasvaa, ei sitä kookosta sisältävää. Ruokaöljynä ehkä rypsi paras, oliiviöljystä voi tulla kamala haju, kun sen polttaa.
Pannu kannattaa rasvapolttaa joskus ja pestä pelkällä vedellä käytön jälkeen. Happamien ruokien kuten tomaattien paistaminen nopeuttaa uuden rasvapolton tarvetta. Ja kun käytät pannua, anna kuumetta kunnolla ennen paistamisen aloitusta.
Teräsvillalla lähtee. Ei astianpesuainetta vaan pelkkää vettä. Valurautapannua ei muutenkaan kannata pestä kovin usein vaan pyyhkiä talouspaperilla puhtaaksi. Ruokaöljyä kannattaa pyyhkäistä pannuun siksi aikaa kun ei sitä käytä. Jos vaatii uutta polttamista, niin rasvaton sianrasva on paras. Uuni täysille, pannu sivellään kauttaaltaan rasvattomalla sianrasvalla, ja antaa olla kuumassa uunissa hyvä aikaa. Lopuksi riittää talouspaperilla pyyhkiminen ylimääräisestä rasvasta. Minulla on tosi vanhat paistinpannu ja lättypannu, ja kaappiin laittaessani aina pyyhkäisen niihin ruokaöljyä.
Valurautapannu pitää rasvata jokaisen käyttökerran jälkeen. Ei ruoka silloin pala kiinni.