Pysyykö tulista ruokaa syövät helpommin normaalipainoisina?
Tuli mieleen kun oon parina päivänä maustanut keittooni chilirouheella, niin johan on kakka tullut mutkitta ja mukisematta ulos.
Normaalisti minun keho säilöö mieluiten kaiken mitä laitan sisään, en ole luontaisesti siis läpipaskokehoinen vaan säilöjäkehoinen ja painossahan se näkyy. Kivikaudella olisi kehoni ollut voittaja-ainesta, nykymaailmassa se on tie tuhoon. Nykyaika suosii läpipaskoja luontaisesti hoikkia joiden keho ei säilö kuin minimin.
Jo neuvolantäti oli aikoinaan sanonut äitilleni, että tämä vauva ei haaskaa mitään vaan säilöö kaiken ylimääräisen.
Kommentit (10)
Ainakin hyvin maustettu ruoka saa syöjälleen nopeammin tyytyväisen olon, eli ihmisestä tuntuu että hän on saanut ruoasta kaipaamansa nautinnon. Mauttomampaa ruokaa tulee yllättäen syötyä enemmän, jotta sama tunne saavutetaan. Eli siinä mielessä kyllä.
Ne kaksi, jotka tiedän syövän kaikista tulisinta ruokaa ovat kyllä reilusti ylipainoisia. Mutta ehkä se on tapauskohtaista, kuten yleensäkin tuo, miten keho säilöö tai päästää läpi?
Vierailija kirjoitti:
Ainakin hyvin maustettu ruoka saa syöjälleen nopeammin tyytyväisen olon, eli ihmisestä tuntuu että hän on saanut ruoasta kaipaamansa nautinnon. Mauttomampaa ruokaa tulee yllättäen syötyä enemmän, jotta sama tunne saavutetaan. Eli siinä mielessä kyllä.
En minä tulista ruokaa kutsuisi paremmin maustetuksi, muitakin mausteita on kuin chili. Tulisuushan enemmänkin peittää makuja alleen.
Ja ihan anatomisia vaikutuksia nyt hain, en psyykkisiä.
Kuvotteletko ettei erilaiset ruoka-aineet vaikuta kehoosi erilailla?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin hyvin maustettu ruoka saa syöjälleen nopeammin tyytyväisen olon, eli ihmisestä tuntuu että hän on saanut ruoasta kaipaamansa nautinnon. Mauttomampaa ruokaa tulee yllättäen syötyä enemmän, jotta sama tunne saavutetaan. Eli siinä mielessä kyllä.
En minä tulista ruokaa kutsuisi paremmin maustetuksi, muitakin mausteita on kuin chili. Tulisuushan enemmänkin peittää makuja alleen.
Ja ihan anatomisia vaikutuksia nyt hain, en psyykkisiä.
Kuvotteletko ettei erilaiset ruoka-aineet vaikuta kehoosi erilailla?
Riippumatta mausteista, elimistö käsittelee eri ruoka-aineita eri tavoin. Tätä ei moni tajua ja kiinnitetään kaikki huomio kaloreihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin hyvin maustettu ruoka saa syöjälleen nopeammin tyytyväisen olon, eli ihmisestä tuntuu että hän on saanut ruoasta kaipaamansa nautinnon. Mauttomampaa ruokaa tulee yllättäen syötyä enemmän, jotta sama tunne saavutetaan. Eli siinä mielessä kyllä.
En minä tulista ruokaa kutsuisi paremmin maustetuksi, muitakin mausteita on kuin chili. Tulisuushan enemmänkin peittää makuja alleen.
Ja ihan anatomisia vaikutuksia nyt hain, en psyykkisiä.
Kuvotteletko ettei erilaiset ruoka-aineet vaikuta kehoosi erilailla?
Ei tästä (aloittajan?) vastauksesta ainakaan sellainen kuva tule, että lihavat olisivat jotenkin leppoisia. Ihmeen aggressiivinen vastaus noin neutraaliin kommenttiin.
Kyllähän se tulisuus lämmittää kehoa eli kaloreita palaa
Vierailija kirjoitti:
Mauttomampaa ruokaa tulee yllättäen syötyä enemmän, jotta sama tunne saavutetaan.
Riippuu ihmisestä. Mauton ruoka voi myös aiheuttaa sen, ettei sitä halua syödä kovin paljon.
Johan on taas läskillä selitykset :D
No aatteleppa jos syöt koko ajan vaikka pizzaa ja lihiksiä yms. joihin on lisätty perhanasti chiliä...Laihdutko?
Tai siis läpipaskojen keho ei säilö minimiäkään, vaan käyttää tarvittavan ja syöksee loput ulos.