Yhden ohjeen mukaan sokeria ei pitäisi käyttää yli 50g päivässä
Tarkoittaako tämä lisättyä sokeria vai kaikkea, esim. leivästä, maitotuotteista ja hedelmistä tulevaa sokeria? Mikä on lisätyn sokerin osuus esim. suklaassa vai lasketaanko kaikki suklaan sokerit lisätyksi? (Kun osahan on maidon luontaista sokeria).
Kommentit (18)
No nythän tämä selväksi tulikin.
Ap
Sokeri on sokeria, oli se sitten lisättyä tai ei.
Itse ajattelen niin että voin syödä esim 400gramman karkkipussin ja jos en lisää siihen sokeria niin se on ookoo.
Käytän yli kilon :(
Ei ole painoa mutta kohta varmaan diabetes.
Kaikki sokeri on pahasta. Hiilarit pois!
No totta kai se tarkoittaa lisättyä sokeria. Sitähän olisi parempi olla käyttämättä yhtään.
Jos tuo suositus koskisi kaikkea sokeria, mitä ravinto voi luonnostaan sisältää, suosituksia seuraava ei saisi syödä käytännössä juuri lainkaan esimerkiksi hedelmiä. Kyseessä olisi ketogeeninen dieetti, joka ei todellakaan ole virallisten suositusten mukainen.
Toisaalta olen toki sitä mieltä, että virallisissa suosituksissa hiilihydraattien määrä on turhan suuri ja pehmeitä rasvoja vältellään aivan suotta.
Tähän olen etsinyt asiantuntijan vastausta. Löytämättä.
Esim. kuitupitoisista terveyskasviksista sokeria pukkaa, hedelmistä puhumattakaan. Max 10 % energasta on suositus. Kokonaissokerissa siihen on mahdoton päästä
Lisättyä sokeria se rarkoittaa. Siellä, missä sokeria on luonnostaan, on tyypillisesti myös vitamiineja, kuituja ja antioksidantteja ym. terveydelle hyödyllisiä aineksia.
Kyllä se lisättyä sokeria tarkoittaa. Ihan turhaan melskaatte jostain hedelmien tai leipien hiilareista, ellette sitten ketoile.
Ihmiset varmaan noudattavat tunnollisesti näitä ruokailusuosituksia. Aivan kuin liikunta-, alkoholi- tai koronasuosituksiakin. 😂
Kiitos asiallisista vastauksista. Löysin testin, millä lasketaan sokerin käyttö päivässä, siinä ei ole mainittu esim. hedelmiä ollenkaan mutta esim. maidon sokerit lasketaan. Ei ole han yksinkertaista.
Ap
Tuo on hyvä ohje ettei yli 50 kiloinen käytä sokeria.
Vierailija kirjoitti:
No totta kai se tarkoittaa lisättyä sokeria. Sitähän olisi parempi olla käyttämättä yhtään.
Jos tuo suositus koskisi kaikkea sokeria, mitä ravinto voi luonnostaan sisältää, suosituksia seuraava ei saisi syödä käytännössä juuri lainkaan esimerkiksi hedelmiä. Kyseessä olisi ketogeeninen dieetti, joka ei todellakaan ole virallisten suositusten mukainen.
Toisaalta olen toki sitä mieltä, että virallisissa suosituksissa hiilihydraattien määrä on turhan suuri ja pehmeitä rasvoja vältellään aivan suotta.
Milloin olet viimeksi tutustunut ajatuksella ravitsemussuosituksiin? Nykyisin ei kehoteta välttämään näitä ns. pehmeitä rasvoja.
Jos yhden ohjeen mukaan saa käyttää 50 grammaa sokeria, niin saako kahden ohjeen mukaan käyttää 100 grammaa sokeria päivässä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No totta kai se tarkoittaa lisättyä sokeria. Sitähän olisi parempi olla käyttämättä yhtään.
Jos tuo suositus koskisi kaikkea sokeria, mitä ravinto voi luonnostaan sisältää, suosituksia seuraava ei saisi syödä käytännössä juuri lainkaan esimerkiksi hedelmiä. Kyseessä olisi ketogeeninen dieetti, joka ei todellakaan ole virallisten suositusten mukainen.
Toisaalta olen toki sitä mieltä, että virallisissa suosituksissa hiilihydraattien määrä on turhan suuri ja pehmeitä rasvoja vältellään aivan suotta.
Milloin olet viimeksi tutustunut ajatuksella ravitsemussuosituksiin? Nykyisin ei kehoteta välttämään näitä ns. pehmeitä rasvoja.
Valitettavasti
Vierailija kirjoitti:
Kaikki sokeri on pahasta. Hiilarit pois!
Pelkkää proteiinia ei voi syödä, kun tulee myrkytys. Lisäksi on rasva ja kuidut ( = sulamaton selluloosa).
Mikä tulee olla proteiinin ja rasvojen suhde?
Lasketaanko tärkkelys sokeriksi? Koska sokeriksihan se elimistössä muuttuu.
Koskee kaikkea sokeria tietääkseni