Päivärutiinit

Onko teillä kuinka tarkka päivärutiini lapsenne kanssa? Milloin olisi hyvä aloittaa lapsen kanssa säännölliset päivärutiinit?

Oma poikani on nyt hieman yli 4kk eikä meillä vielä kovin tarkkaa rutiinia ole, emme elä kellon mukaan. Nousemme kuitenkin aamulla 6-7 välillä, poika syö ja valvoo vähän aikaa, jonka jälkeen käy taas nukkumaan. Unilta herätään noin 9-10 aikaan ja puolilta päivin nukutaan taas. Ulkoilemme vähän milloin sattuu, joskus aamupäivästä joskus iltapäivällä. Ulkoilu riippuu myös paljon keleistä.

Poika nukkuu vielä yhdet päikkärit ja on muutaman tunnin hereillä ennen yöunille menoa.

Yöunille menemme aina n. klo 21.

Pitäisikö aloittaa säännöllisempää rytmiä pojan kanssa?? Itse olen ajatellut että mennään vielä pojan oman rytmin mukaisesti kun hän on vielä niin nuori, mutta olisi mukava kuulla teidänkin päivärytmeistänne.

  • ylös 0
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Liittynyt8.9.2015

Hei! Meillä ei vielä tuossa vaiheessa ollut oikein rutiineja, mut päikkärit oli noin kahden tunnin välein, ja ulkoitiin iltapäivästä. Päivärutiinit tuli mukaan kuvioihin sen jälkeen kun alettiin kiinteille, n 6kk iästä lähtien. Meillä mennään näin: n. klo 8 herätään, 8.30 aamupuuro+tissi, n.klo 10 päikkärit, klo: 11.30 lihasose, n.klo 13päikkärit (ulkoillaan) n. 14.30 hedelmä/marjasose+tissi, seuraavat unet on n klo 16-17 aikaan, sitten kasvisose. Illalla ennen nukkumaan menoa on puuro n.klo 20. itlatissi ennen nukkumaan menoa, ja nukkumaan alkaa klo 22. Ei meilläkään ihan tarkkaa rytmiä ole pojalle, hän on kohta 8kk, mutta kovasti yritän, ettei olis päivät kovin kiukkusia :) Ja meillä nukutaan aina aika lyhyitä päikkäreitä, ja yöt on levottomia.

  • ylös 0
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat