mä olen NIIN JÄRKYTTYNYT kun pk:ssa lapsille annetaan rasvattomia
tuotteita. mä en halua tehdä tytöilläni ihmiskokeita että katotaan jos pullamössö aikuisille suunnatut keijut ja rasvattomat maidot ei aiheuttaiskaan hormoni/ovulaatiohäiriöitä kasvaville pikkutytöille :(((((
Kommentit (106)
Tietenkin on tutkimuksia, joissa ollaan eri mieltä, mutta ainahan ravitsemuksesta on eriäviä mielipiteitä ollut ja tulee olemaan.
Kannattaa meinaan muistaa, että MYÖS karppaus on politiikkaa, tai ainakin ison luokan bisnes.
Vierailija:
maitorasvat tappaa. se linja päätettiin 70-luvulla ja siihen on aika vaikea noin vain ottaa vastakkaisia virallisia linjoja. vaikka tutkimukset täällä tai muualla muuta osoittaisi. on hyvä ymmärtää että politiikalta ei säily edes terveystieto.
mut ehkä ihan ok jos vaan ihmiset tajuaa mitä hiilarit tarkoittaa!
Vierailija:
JA kevyttuotteet ei auta ihmisiä yhtään laihtumaan, monet syövät niitä sitten vain enemmän. Jos laittaa voita leivän päälle, takuulla laittaa vähemmäin kuin Keijua.
Ei pidä paikkaansa ainakaan mun kohdalla. Mitä paremmalta maistuu, sen enemmän laitan. Eli varmasti voita enemmän kuin kevytlevitettä.
Sinänsä on ihan hyvä, että tiedostetaan toi juttu, että kevyttuote ei ole yhtä kuin ilmaa söisi. Eli että niitäkään ei voi tosiaankaan syödä määrättömiin. Mutta yleisesti ottaen nuo ovat painonhallinnassa hyvä juttu, ja monet ovat laihtuneet kevyttuotteiden avulla.
todetaan että esim aspartaami aiheuttaa selvästi syöpiä rotille ja lisää tutkimuksia aiheesta on valmistumassa..
samoin on tutkittu että erilaiset kevyttuotteet ja makeutusaineet, eli ei-luonnolliset aineet, sekoittavat kehon toimintaa ja esim sitä kuinka keho tunnistaa kylläisyyttä ja säätelee nälkäisyyttä. useissa kokeissa on osoitettu kevyt tuotteiden käytön itseasiassa lihottavan.
täytyisi tietysti perehtyä tarkemmin onko tuotteilla eroa, esim limppareillahan tämä on todettu jos vuosia sitten, mutta miten esim maidot.
tieto on menossa siihen suuntaan että fiksuinta olisi syödä maltillisesti mahdollisimman luonnollista ravintoa, eli esim oikeaa sokeria eikä makeutusaineita, koska muuten kehon mekanismit häiriintyvät ja lihomisen hallinta vain vaikeutuu.
joten ei voi oikein verrata noihin esimerkkeihisi. Maidostahan vain otetaan rasva pois.
mutta ei se silti ole luonnollista.
esim tutkimusten mukaan maatiloilla sitä " aitoa" maitoa juoneilla on noin 1% allergioita.. mikä on siis häviävän pieni prosentti kun miettii että jopa kolmasosalla ihmisistä on allergioita.
no nää on tämmösiä uusia tutkimuksia joita seuraan tarkasti oman lapseni allergioiden takia ja tiedän sen, ettei tämmösiin voida samantien hypätä mukaan vaan täytyy tietysti hankkia lisätietoa..
mutta meillä lapsi siis voi syödä pelkästään tuoreita itsetehtyjä ruokia ja hän on paljon terveempi kuin me muut nykyään, eli ei sairasta eikä kärsi paino-ongelmista...hyvä näitä on pohtia, itse tunnen tiettyä inhoa erilaisia dieettituotteita kohtaan.
Ihminen on sekasyöjä---> tarvitsee myös eläinkunnantuotteita. Aivot tarvitsevat kehittäkseen rasvaa, esim. Briteissä on jo havaittu sikiöiden aivojen kehityksessä viivästymiä niiden naisten lapsilla, jotka eivät lihomisen pelossa syö rasvaa juuri lainkaan.
Ja sanoohan sen nyt järkikin, että esim. Light-cociksessa ei ole MITÄÄN terveellistä, vain vettä joka on makeutettu ties millä teollisilla aineilla. Sitä ei voi edes verrata appelsiini tai vaikka puolukkamehuun.
Ja margariineista, niissä on vettä ja öljyä. Kertokaa minulle millä ihmeen aineella ne saadaan nätisti voimaiseen muotoon purkissa? Mikä kemiallinen prosessointi lienee sen takana, että saamme kasvisrasvalevitettä, se on kaukana hyvää tekevästä rypsi- tmv. öljystä!
Ja kolesterolia laskevat tuotteet päin vastoin ajan mittaan nostavat kolesterolia. Ensin arvot lähtevät laskuun, mutta pidemmällä aika välillä ne nousevat, koska keho alkaa nappaamaan jokaisen pikku rasvan kiinni. Eli jos ihminen syö samalla tavalla muuten, mutta vaihtaa kolesterolia laskevaan levitteeseen, niin kolesteroli arvot ensin laskevat, ja sitten nousevat---> ihmisen pitää vähentää rasvan määrää mitä saa ruokavaliostaan (vaikka se ihan minimissä jo olisikin)
Mitä vähemmän käsiteltyä ruoka on, sitä parempaa se on terveydelle. Ihan fakta on se, että rasvattomaan maitoon lisätään väriainetta, sillä muuten se olisi maito-vesilitkun väristä, ei suinkaan niin valkoista mitä nyt.
Ja fakta on myös se, että suomessa maitoa käsitellään paljon. Moni jonka maha menee Suomessa maidosta sekaisin, voi ulkomailla juoda maitoa, jota on vähemmän käsitelty.
En ymmärrä esimerkiksi sitä, että jos ei halua voita käyttää, niin miksi pitää käyttää margariinejä? Leivälle kun voi sipaista ihan itse valmistettua levitettä, jossa esim. oliivi-öljyä+ valkosipulia/basilikaa tai muita yrttejä, pippuria, suolaa jne. jne. vain mielikuvitus rajana. Tuo on helppo valmistaa ja sata kertaa parempaa niin maultaan kun terveydellisesti mitä margariinit!
Ihmisten ongelma on se, että halutaan koko ajan mättää herkkuja suuhun, mutta ei haluta liikakiloja. Eli syödään ja syödään " kevyt" tuotteita. Rasva itsessään ei ole vaarallista, se on jos sitä saa liikaa!
Ja ylipäätään en ymmärrä miksi pitää ruuaksi tarjoilla eineksiä (silloin tällöin iha ok toki) sillä jos vertaa kaupan lihapullia ja omatekemiä, ne ovat aivan eri asia!
Samaten valmiit hampurilaiset jne. ihan kamalia. Jos taas itse tekee itse hampurilaiset, ne ovat paitsi paremman makuisia, myös terveellistä ruokaa. Voi valita täysjyvä leipää, tehdä pihvijauhelihasta pihvit, laittaa valiin tomaatia/salaattia/ananasta ja juustoviipaleen +ketsuppia/majoneesia/sinappia ---> kunnon ateria.
Maitoteollisuudesta ei voi samaa sanoa...tuet juoksee!
siitä saa sakkoja (ts. maksetaan huonompaa hintaa kuin rasvattomammasta maidosta).
Maataloustuki on suoraa tukea kuluttajalle. Ilman tukea ruuan hinta nousisi huomattavan korkeisiin lukemiin.
oppaita, keittokirjoja, videoita...
Vierailija:
Maitoteollisuudesta ei voi samaa sanoa...tuet juoksee!
Maitoteollisuudessa tietenkin pyörii raha, mutta sama koskee niin kulutusmaitoa kuin rasvatontakin.
Edelleen en ymmärrä - eikä ap ole vastannut, koska on provo - luuleeko hän todella, että lapset kärsivät ALIPAINOISUUDESTA, kun hänestä rasvaton maito syöksee lapset turmioon?
Jumalan sanaa kaiken, mitä netistä lukee toisten karppiuskovaisten mutu-löpinästä. En edes JAKSA alkaa kumota tuota skeidaa.
Lukekaa itse, mutta mieluummin suoraan Ktl:n tai vaikkapa Duodecimin lähteistä.
mihinkään puolukkamehuun..!! Eikä tarvikaan, vaan sitä pitää verrata tavalliseen kokikseen jotta pysytään aiheessa...
ylipaino-ongelmat olisivat hallittavissa jos syödään luonnollisia rasvoja enemmän.
Herätys! Sehän on ihan fakta että ne eläinrasvat tukkii suonet, ja kasvirasvat (eli tyydyttymättömät, mitä on myös esim kalassa..) on vaan hyvää kamaa (lihoo jos syö liikaa mutta hyviä vaikutuksia elimistöön). Siitä ei ole MITÄÄN haittaa jos ei syö koko eläonrasvoja! kaikki tarpeellinen rasva tulee noista tyydyttymättömistä rasvoista. Eli mitä sä vauhkoot jostain rasvattomsta maidosta. Ne on tyhmiä jotka vielä juo ja syö rasvasia tuotteita. Ei se haittaa joskus, mutta paljon parempi tapa on antaa rasvatonta maitoa ja sitten varmistaa että ruuassa on tarpeeksi esim rypsiöljyä ja leivän päällä margariinia jossa mahdollisimman paljon hyvää rasvaa!
Rasvattomassa maidossa on saman verran proteiinia ja kalsiumia (käsittääkseni) kuin kevytmaidossa, rasva on vain poistettu! Vedellä lantraaminen tarkoittaisi sitä että kaikki aineet vähenee ja veden osuus kasvaa..
Keskittykää niihin kalan ja kasviölyjen antamiseen niin annatte lapsille hyvän tulevaisuuden ja esimerkin oikeasta ruokailutavasta. Mistäköhän se johtuu että meillä on kaikilla suonet tukossa viiskymppisenä? Hmm, voisi kenties pohtia juuri mitä sitä ennen syötiin...
Makeutusaineet yms kainotekoiset on ihan oikeesti kunnon ***kaa, mutta rasvattoman maidon kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.
on elänyt / eläisi ilman teollisia tuotantoprosesseja. jättäisi juomatta lehmän/kutun/vuohen maidon siitä syystä että yäks siinä on liikaa rasvaa. ihmisen elimistö on tarkoitettu pärjäämään puhtailla ravintoaineilla, keksit ja muut on lihottaneet ja turvottaneet verisuonet, tuskin sentään MAITO ;)
Tässä pieni korjaus: Lehmän maito ei ole alkujaan takoitettu ihmiselle vaan VASIKOILLE! Eli sisältää siis runsaasti rasvaa, kun äidinmaitokin, jotta pieni lehmävauva (eli vasikka) kasvaisi ja saisi tarpeeksi ravintoa, sillä eiväthän ne vasikatkaan (kuten ei vauvatkaan) alkuun syö muuta kuin sitä maitoa!
Eli jos me aikuiset ihmiset ja kasvaneet lapsetkin saisimme KAIKEN ravintomme maidosta, tottakai silloin se käsittelemätön maito olisi paras mahdollinen.
Mutta nyt käsi ylös, kuka elää pelkällä maidolla? Aika hiljaista näkyy olevan. Eli siis ei se lehmän (eikä äidinkään) maito ole hyväksi sellaisenaan muuta kuin niille, joille se on AINOA ravinto.
ajatellut että jaahas meidän takkutukka on nyt 2,5 v, nyt loppui perheen kutun maitojen juonti.
tosin siellä aikuiset ei maitokupille jonotakaan, jhoten ei tarvitse kehitellä aikuisille sopivia maitojuomia!
rasvattomat suositukset ovat ok lapsille, nuorille & työikäisille ja lapsistakin niille, joilla on taipumusta paino-ongelmiin ja kolesterolin nousuun (50-60%).
Olisiko sitten hyvä, että pk:ssa olisi kahta maitoa, lihaville ja normaaleille?