Parhaaksi koettu maksaruoka ja sen resepti?
Kommentit (4)
kertoa, mutta parasta maksa on ollut grillattuna.
maksakastike ja maksapihvit. (jauhetusta maksasta)
Maksakastike:
ruskista jauhettu maksa ( 400 g ) sipulisilpun kanssa, mausta suolalla ja valkopippurilla. tee perinteinen ruskea kastike ja lisää siihen paistettu maksa tai ripottele maksan päälle vähän jauhoja, ruskista ja lisää vesi. halutessa loraus kermaa
maksapihvit:
sekoita keskenään 500 g jauhettua maksaa, 500 g raastettua (raakaa) perunaa, iso silputtu sipuli, reilu loraus sulatettua margariinia suolaa ja valkopippuria. nostele taikinasta pannulle (jossa hieman rasvaa) puolen desin kokkareita, taputtele matalammiksi " pihveiksi" , anna ruskistua, käännä ja ruskista toinenkin puoli. nostele uunivuokaan. uuniin puoleksi tunniksi pariinsataan asteeseen. NAM! lisäksi muusia, puolukkaa ja salaattia.
Pujota vartaaseen ja kypsennä grillin hiilien lämmössä. Mausta suolalla ja mustalla pippurilla. Halutessasi myös kurkumalla, inkiväärillä, paprikajauheella ja chilillä.