Missä ja miten suojattuna jäähdytät kypsän kinkun?
Ajattelin kokeilla pihalla avoimella terassilla jäähdytystä, mutta epäilyttää kinkun päätyminen vääriin suihin.
Kommentit (13)
Ensin ihan huoneenlämmössä sit jääkaappiin menee kyllä aikaa.
Jokin pönttö päälle, vaikka pyykkikori.
Tuo on vielä uunissa. Katotaan mihin lykkään sen, hellan päälle kai ensin. Myöhemmin ehkä parvekkeelle.
Normaalisti ulkona ja laatikko päällä. Paras olisi, että laatikon päällä olisi reikiä, josta kostea höyry pääsisi pois, ettei kaikki tiivistyisi laatikon kattoon ja kastelisi kinkkua.
Meillä kinkku syödään jouluaattona aina kuumana, kuorrutus tehdään juuri ennen steriointia, ja on hyvää ja mureaa. Paistan koko yön 100-asteisessa uunissa aikaisin aamulla nostan lämmön 140-asteiseksi ja iltapäivällä kuorrutus. Kinkun koko 5-7 kg.
Vierailija kirjoitti:
Meillä kinkku syödään jouluaattona aina kuumana, kuorrutus tehdään juuri ennen steriointia, ja on hyvää ja mureaa. Paistan koko yön 100-asteisessa uunissa aikaisin aamulla nostan lämmön 140-asteiseksi ja iltapäivällä kuorrutus. Kinkun koko 5-7 kg.
Mikä on steriointi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä kinkku syödään jouluaattona aina kuumana, kuorrutus tehdään juuri ennen steriointia, ja on hyvää ja mureaa. Paistan koko yön 100-asteisessa uunissa aikaisin aamulla nostan lämmön 140-asteiseksi ja iltapäivällä kuorrutus. Kinkun koko 5-7 kg.
Mikä on steriointi?
Huuhtelen käsidesillä. Sika on ollut kakkaisessa sikalassa.
Vierailija kirjoitti:
Jokin pönttö päälle, vaikka pyykkikori.
Tämä oli hyvä idea, kiitos! Huomenna paistan elämäni ekan kinkun :)
eri
Terassilla tai varastossa jossa lämpötila on pari astetta plussan puolella. Säistä riippuen. Joku kori, laatikkohan ym. on suojana oltava.
Ei tuota voi mitenkään jäädyttää turvallisesti kotona.