Kuinka pienelle suomalaiselle lapselle antaisitte kiinalaista ruokaa? Muu perhe syö viikottain.
Kommentit (41)
En natriumglutamaatin takia kyllä alle kouluikäiselle ainakaan
Mitäs luulet että kiinassa syötetään lapsille?
En antais, voi mennä silmät viiruiksi.
En antaisi. Ellei jäätelö ja friteerattu banaanin pala. Koska jos ei tee itse, se voi sisältää paljon natriumglutamaattia (ja mausteita) joka on melkoinen hermostoon vaikuttava aine, jos sitä on paljon. Voi tulla rajuja oireita aikuisellekin. Osa siis käyttää lisäaineita ruoissa, ettei ole ihan luomua. Tulinen ruoka ei sovi myös pikkulapselle todellakaan. Maukas ruoka olisi muuten ihana kaikille, jos voisi luottaa turvallisuuteen.
Etkö käytä lastasi neuvolassa tai edes lue aiheesta mistään? Voi lapsiparka.
Meillä 6kk vanha sai maistaa riisiä ja sweet-chilikastiketta. Hullaantui aivan täysin. Tästä nyt 35v aikaa ja edelleenkin rakastaa aasiailasta ruokaa.
Koiraa voi antaa noin puolivuotiaalle, mutta kissanliha on sen verran sitkeää että sitä en antaisi alle vuoden vanhalle.
Puolitoistavuotias lapsemme sai ulkomailla maistaa ja tykkäs. Ei muuta kommentoitavaa.
Vierailija kirjoitti:
En antaisi. Ellei jäätelö ja friteerattu banaanin pala. Koska jos ei tee itse, se voi sisältää paljon natriumglutamaattia (ja mausteita) joka on melkoinen hermostoon vaikuttava aine, jos sitä on paljon. Voi tulla rajuja oireita aikuisellekin. Osa siis käyttää lisäaineita ruoissa, ettei ole ihan luomua. Tulinen ruoka ei sovi myös pikkulapselle todellakaan. Maukas ruoka olisi muuten ihana kaikille, jos voisi luottaa turvallisuuteen.
Monessa maassa lapset syövät tulista ruokaa ilman ongelmia. Onkohan suomalaisilla joku erityinen geeni, joka estää tulisen ruuan syömisen.
Vierailija kirjoitti:
Meillä 6kk vanha sai maistaa riisiä ja sweet-chilikastiketta. Hullaantui aivan täysin. Tästä nyt 35v aikaa ja edelleenkin rakastaa aasiailasta ruokaa.
Miksi annat chiliä pikkulapselle. Ei todellakaan hyvä asia. Makuja löytyy ilman polttavuutta. Aikuiset itse voivat harkiten syödä, mutta lapsi ei ole mikään koe-eläin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En antaisi. Ellei jäätelö ja friteerattu banaanin pala. Koska jos ei tee itse, se voi sisältää paljon natriumglutamaattia (ja mausteita) joka on melkoinen hermostoon vaikuttava aine, jos sitä on paljon. Voi tulla rajuja oireita aikuisellekin. Osa siis käyttää lisäaineita ruoissa, ettei ole ihan luomua. Tulinen ruoka ei sovi myös pikkulapselle todellakaan. Maukas ruoka olisi muuten ihana kaikille, jos voisi luottaa turvallisuuteen.
Monessa maassa lapset syövät tulista ruokaa ilman ongelmia. Onkohan suomalaisilla joku erityinen geeni, joka estää tulisen ruuan syömisen.
Ulkomailla on latvalahoja. Pikkulapselle ei tulista! Ymmärrätkö eroja lasten iässä ollenkaan ja vatsan, hermoston herkkyyksiä. Jos et saa muuta ruokaa kuin tulista jossain on vikaa, ehkä valmistajissa.
Suola ja natriumglutamaatti on ongelma
kana usein Thaimaasta
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä 6kk vanha sai maistaa riisiä ja sweet-chilikastiketta. Hullaantui aivan täysin. Tästä nyt 35v aikaa ja edelleenkin rakastaa aasiailasta ruokaa.
Miksi annat chiliä pikkulapselle. Ei todellakaan hyvä asia. Makuja löytyy ilman polttavuutta. Aikuiset itse voivat harkiten syödä, mutta lapsi ei ole mikään koe-eläin.
Et ole tainnut koskaan maistaa sweet-chiliä, jos pidät sitä polttavana.
-eri
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En antaisi. Ellei jäätelö ja friteerattu banaanin pala. Koska jos ei tee itse, se voi sisältää paljon natriumglutamaattia (ja mausteita) joka on melkoinen hermostoon vaikuttava aine, jos sitä on paljon. Voi tulla rajuja oireita aikuisellekin. Osa siis käyttää lisäaineita ruoissa, ettei ole ihan luomua. Tulinen ruoka ei sovi myös pikkulapselle todellakaan. Maukas ruoka olisi muuten ihana kaikille, jos voisi luottaa turvallisuuteen.
Monessa maassa lapset syövät tulista ruokaa ilman ongelmia. Onkohan suomalaisilla joku erityinen geeni, joka estää tulisen ruuan syömisen.
Voi olla. Geenit vaikuttavat aika paljonkin siihen, miten ihmisen makuaisti reagoi makuihin. Tosin silti lähes kaikkiin makuihin voi myös totutella ja oppia, ehkä pienin poikkeuksin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En antaisi. Ellei jäätelö ja friteerattu banaanin pala. Koska jos ei tee itse, se voi sisältää paljon natriumglutamaattia (ja mausteita) joka on melkoinen hermostoon vaikuttava aine, jos sitä on paljon. Voi tulla rajuja oireita aikuisellekin. Osa siis käyttää lisäaineita ruoissa, ettei ole ihan luomua. Tulinen ruoka ei sovi myös pikkulapselle todellakaan. Maukas ruoka olisi muuten ihana kaikille, jos voisi luottaa turvallisuuteen.
Monessa maassa lapset syövät tulista ruokaa ilman ongelmia. Onkohan suomalaisilla joku erityinen geeni, joka estää tulisen ruuan syömisen.
Voi olla. Geenit vaikuttavat aika paljonkin siihen, miten ihmisen makuaisti reagoi makuihin. Tosin silti lähes kaikkiin makuihin voi myös totutella ja oppia, ehkä pienin poikkeuksin.
Minulla on suomalaiset geenit ja silti chili uppoaa hyvin. Sen sijaan korianteri ja greippi maistuvat aivan kammottaville, geenijuttuja nekin.
Riisiä vai antaa 4 kk eteenpäin. Sitten pikku hiljaa vihanneksia, kanaa, kalaa, lihaa. Mutta en antaisi ravintolaruokaa tai valmisruokia, koska niissä on liikaa suolaa, vaan tekisin itse, ja vauvan ruoka erilleen ilman suolaa tai vähäsuolaisena.
Kiinassa annetaan vuoden vanhalle.
12kk+