Olemmeko ainoa perhe joka syö näin?
kana/kaali/kala/liha/jauhelihakeittoa puolet viikoista aina.
Vain ruisleipää ei ikinä vaaleaa.
Muutoinkin ruokana tyyliin silakkaa ja perunaa keitettynä ja vaikka kaalilaatikkoa.
Emme syö maustettuja jogurtteja vain luonnonjogurttia. Meillä ei myöskään ole ikinä mehua. Juomme vettä ja lapset ruoan kanssa maitoa.
Kommentit (44)
Porkkanaa, omenaa, appelsiineja, banaaneja, raakaa kaalia, iltapalaksi monesti salaattia (tomaatti, kurkku, jäävuorisalaatti), puolukkaa.
Nuo ruoat vain ovat sellaisia joita en koskaan mieltei kuulu muiden perheiden juurikaan tekevän. Paljon tuntuvat ihmiset syövän sokerilla kyllästettyjä tuotteita.
ap
paitsi joskus kyll syödään vaaleata leipää ja kerran viikossa jotain vihannesta, marjoja ja hedelmiä tosi harvoin, kerran kuussa
kana/kaali/kala/liha/jauhelihakeittoa puolet viikoista aina.
Juomme vettä ja lapset ruoan kanssa maitoa.
Kyllä meillä ainakin keittoa löytyy jossain muodossa joka viikko ja ruoan kanssa vain maitoa. Eikö nuo ole aika perusruokaa?
Esim. täysmehut ovat varsin hyvä vaihtoehto, hammasystävällisiä vaihtoehtojakin löytyy mm. rypälemehu.
Eli se tekee tästä mehusta hammasystävällisen.
Tosi asiassa sellaista mehua ei ole olemassakaan!
aamupalaa piristää kummasti. Ei aina jaksa juoda vaan maitoa ja vettä.
hampaita varten on hammasharja ja tahna
Tosi asiassa sellaista mehua ei ole olemassakaan!
Me ostetaan vain tummaa leipää, mutta itse leivon aika paljon sämpylöitä, vuokaleipiä yms.
Ei maustettuja jukurtteja, vain Rainbown halvinta litran tölkissä. Leiväksi ruista, joskus herkutellaan rieskalla. Ei mitäänvalmisruokia paitsi hernekeittoa ja kalapuikkoja joskus.
Mulla ei kertakaikkiaan vatsa kestä. Se olisi hyvääkin, mutta maha on kuralla jos syön enemmän kuin palan päivässä.
ehkä olette siinä suhteessa vähemmistössä, että varmaan aika monessa perheessä ei syödä pelkkää keittoa puolet ajasta, ja ruokavalio on muutenkin vähän monipuolisempi. Ja varmaan siinäkin poikkeatte useimmista, että monissa perheissä on kuitenkin usein jotain hyvää, kuten pullaa tai jäätelöä tai muuta.
siellä on aikalailla teidän kaltainen ruokavalio, ja kun lapset menevät jonkun kaverinsa synttäreille, he oksentavat kylässä joka kerta. Kun heillä ei kotona saa mehua, eikä mitään hyvää tai herkkuja, he syövät ja juovat niin mielettömästi, että tulevat huonovointiseksi.
ja heti aikuistuttuani sairastuin ahmimishäiriöön. Vasta nyt melkein 20 v kuluttua alan kunnolla oivaltaa, että kohtuullinen herkuttelu ei ole synti, ja itse kelpaan kaikille läheisilleni (paitsi ehkä äidilleni) vaikken olekaan mallinmitoissa
sokeriset mehut, herkut ym. (jotka periaatteessa ovatkin ihan turhia, mutta omasta mielestäni ja omassa kodissamme sopivissa määrin hyväksyttyjä) ja sitten yksitoikkoisella ja jopa askeetisella ruualla.
En nyt oikein ymmärrä ap teidän ruokavalion motiiveja. Voisitko selventää. Eli siis syöttekö noin, koska ette halua syödä epäterveelliseksi katsomianne ruokia, kuten ne vaaleat leivät ja herkut ja mehut, vai siksi, että olette tottuneet - jopa jämähtäneet - tiettyihin ruokiin ja esim. keitot ovat usein halpa vaihtoehto? Jos siis syötte terveyssyistä noin, miksi ihmeessä juuri noin? Miksi keittoa puolet viikosta? Miksi aina noita samoja perusruokia? Missä mausteet ja vaihtelu?
Kermattomia, sokerittomia ja vähärasvaisia ruokiakin on vaikka pilvin pimein? Mitä erilaisempia ja eri ruokakulttuureista peräisin olevia liha-, kala-, kana-, ja kasvisvaihtoehtoja!!! Kuinka kukaan jaksaa syödä kaksi kolmasosaa viikosta keittoa ja joka viikko samoja ruokia?
Perunaakin voi jo pelkästään valmistaa aika monella tapaa. Välillä lisukkeena voi olla jotain muuta riisistä linseihin ja battaatteihin. Kasvisruokia voi tehdä vaikkapa kiinalaiseen tai intialaiseen malliin. Kalaakin olisi hyvä syödä parina päivänä viikossa, enkä ymmärrä, miksi mitä ihanimpien kalavaihtoehtojen ollessa tarjolla se olisi aina silakkaa keitettyjen perunoiden kanssa!
Miksi ette halua ap nauttia yhdestä elämän perusnautinnoista, joista jokainen voi nauttia ihan omassa kodissaan ja pienellä pähkäilyllä myös aika vähällä budjetilla? Nimittäin kulinaristisista makunautinnoista...Luuletko tosiaan, että toisin syöminen merkitsisi heti sokerin ja rasvan käyttämistä?
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eikös silakka kuulu niihin kaloihin, joita ei oikein suositella syötäväksi ympäristömyrkkyjen takia? Itse ainakin olen silakan jättänyt kokonaan pois ruokavaliosta, koska on olemassa paljon muita parempiakin kaloja.
paitsi joskus kyll syödään vaaleata leipää ja kerran viikossa jotain vihannesta, marjoja ja hedelmiä tosi harvoin, kerran kuussa
Kerran viikossa jotain vihannesta, ja marjoja ja hedelmiä kerran kuussa? Oikestiko? Miksi noin harvoin?!?
jatkuvasti kaalia, sekä ruoassa että raakana?
Lähes KAIKKI mitä laitat suuhun aiheuttaa happohyökkäyksen ja on näin ollen huonoksi hampaille. Mutta jos syöt 4-5 krt päivässä ja näillä aterioilla juot mehua, se ei vahingoita hampaita.
En luettele kaikkia ruokia mitä teen tässä, mutta joka toinen viikko on lohta ja perunaa/salaattia silakan tilalla.
Ruokiimme kuuluu myös kanaa uunissa ja riisiä, mutta siitä ei oikein kukaan meillä pidä.
Keitot ovat aina erilaisia ja käytän niissä paljon kasviksia ja erilaisia yrttejä + valkosipulia mieltei joka ruoassa.
Syömme näin sillä lapsemme ja me olemme näin tottuneet syömään.
Muutaman palan oikein tummaa suklaata välillä otan kahvin kanssa :)
Ja meillä juodaan siis kahvia kyllä ja teetä.
Mehut ovat turhia. Hedelmästä ja vihanneksista saa paremmin vitamiineja.
ap
ps.
Lapset saavat viikonloppuna valita jotain herkkua (esim. jogurttia, pähkinöitä, namia, suklaata)
Syöttekö salaatteja, marjoja, mitään tuoretta?