Eikö ole järkevämpää ostaa iso melkein litran salaattikastike kuin pienempi purkki?
Kommentit (9)
Mulle on liikaa. Käytän joskus sitä.
No ei tosiaankaan ole. Pieni purkki ei jää pilaantumaan jääkaappiin.
Voi myös tehdä salaatinkastikkeen ihan itse. Esimerkiksi salaattikulhon pohjalle voi laittaa öljyä, viinietikkaa tai sitruunaa ja mausteita ja hiukka sokeria tai sinappia makeudeksi, ja sekoittaa hyvin, sitten leikkelee siihe kulhoon salaattiainekset ja sekoittaa. Maapähkivoikin sopii hyvin, jos haluaa pakusmpaa kastiketta.
Tai vaaleaa salaatinkastiketta voi tehdä vaikka joguritstsa tms. Valmiia salaattimaustepussejakin on kaupassa.
Ei ole säilöntäaineita.
Kannattaa ostaa koko vasullinen salaattikastiketta.
Miksi salaattiin pitää laittaa kastiketta? Rehut on raikkaita ja vähäenergisiä ihan sellaisenaan.
Viiden litran pönttö salaatin kastiketta ja tynnyrillinen viiniä. Kaikkea muutakin kerralla kuukaudeksi. Peräkärry on ihan pakollinen jos ei halua jatkuvasti rampata kaupassa.
eikö se salaatinkastike säily n. 3 kk? eli kyllä on.
Mä sain ruokajakelusta 5 litran kanisterin salaatinkastiketta joka oli vanhentunut parasta ennen-päiväyksestä jo silloin. Säiytin sitä jääkaapissa ja täytin siitä tyhjää ja pestyä 0,5L limupulloa koska siitä kanisterista oli vaikea kaataa lautaselle sopivaa määrää. Mä käytin sitä myös majoneesin tilalla esim ranskalaisten päällä. Mulla kesti 7kk saada se kanisteri tyhjäksi, eli loppuja syödessäni se oli 7kk yli parasta ennen-päiväyksen, mutta ihan hyvänä se säilyi: maku ja koostumus ei muuttunut miksikään.
Litra salaattikastiketta? Varmaan silloin järkevää jos on iso perhe ja syötte joka aterialla salaattia.