Miten keität riisin?
Ostin jotain pitkäjyväistä bulkkiriisiä kahden kilon pussin. Prkl! Se maistuu pahvilta.
Olen yrittänyt kaikkeni: huuhtelen riisiä loputtomiin kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valutan kunnolla. Karamellisoin sipulin teräskattilassa hyvässä oliiviöljyssä. Lisäsin mausteita, hieman kaardemummaa, laakerinlehden ja kanelitangon. Kuullotin riisiä hetken ja kaadoin kanaliemen nesteeksi ja hauduttelin riisit siinä kunnes neste oli haihtunut.
Ei auta, ei! Pahvilta maistuu edelleen.
Miten keität riisin, että saat siitä maistuvaa? Vai onko mun vaan pitkin hampain syötävä toi kaksi kiloa kakkaa ja sitten siirtyä parempin laatuihin kuten basmatiin?
Kommentit (36)
osta niitä pusseja niin eivoi mennä pilalle
Käytän itse vaan jasminiriisiä. Keitto-ohje on pakkauksessa. Makua antamaan laitan paahdettua sipulia.
En huuhtele, koska riisistä tulee silloin tahmeaa ja mautonta.
riisinkeittimellä,vedessä.
Unohtkaaa ne halvimmat risellat yms.
Liha-, sieni- tai vihannesliemikuutio keittoveteen.
Pistän riisit kattilaan ja sen jälkeen nainen huutaa etten keittänyt ohraa.
Riisi on välineurheilua kuten valokuvaaminenkin. Italialaiset tekevät myös riisiä. On parempaa eikä maistu pahville. Katso https://veksi.com/Uutiset.jsp?otsikko=riisi
Joko riisinkeittimellä (aasialaista) tai risottoa. En syö näitä pitkäjyväisiä irtonaisia riisijuttuja.
Muistakaa laittaa riittävästi suolaa, muuten ei maistu miltään.
Vierailija kirjoitti:
En huuhtele, koska riisistä tulee silloin tahmeaa ja mautonta.
Huuhtelu poistaa tärkkelystä ja siitä tulee irtonaisempaa.
Keitinveteen reilusti suolaa. Merisuolaa mieluusti. Sama ku keitettäessä pastaa.
Eihän se maistu millekään ilman reilua suolaa. Siksi se maistuu ravintolassa paremmalle.
Ei mitään rasvoja sinne kattilaan sitte, te mitään puuroa oo tekemässä.
Sanos kokki.
Ei Ei Ei. Riisi höyrytetään.
Ensin kunnon pesu ainakin 3 kertaa. Sitten reiluun veteen 5 minuutin keitto.
Sitten siivilään ja kattilaan uusi vesi ja riisi siivilään höyryyntymään.
Saat ilmavaa ja kevyttä riisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En huuhtele, koska riisistä tulee silloin tahmeaa ja mautonta.
Huuhtelu poistaa tärkkelystä ja siitä tulee irtonaisempaa.
Kerro se tuolle mun riisipaketille.
riisit siivilään- huuhdiaan esin kylmällä vedellä- sitten kuumalla lopuksi taas kylmällä. valutetaan-
kattilaam 3rkl öljyä 1 silputtu sipuli ja valutetut riisit. pyöräytetään muutaman kerran. ei saa kuullottaa. ettei riisit muutu kovaksi lisätään vesi+ liemikuutio annetaan kiehua kypsäksi välillä sekoittaen
2dl riisiä 6dl vettä
Vierailija kirjoitti:
riisit siivilään- huuhdiaan esin kylmällä vedellä- sitten kuumalla lopuksi taas kylmällä. valutetaan-
kattilaam 3rkl öljyä 1 silputtu sipuli ja valutetut riisit. pyöräytetään muutaman kerran. ei saa kuullottaa. ettei riisit muutu kovaksi lisätään vesi+ liemikuutio annetaan kiehua kypsäksi välillä sekoittaen
2dl riisiä 6dl vettä
Ei ollut ilmeisesti risottoa tarkoitus tehdä.
Kyllä huomaa ettei suomalaiset osaa riisiä keittää. Voi hyvä luoja.
En käytä juurikaan riisiä ja jos käytän, se menee uunivuokaan jonkun muun lisukkeeksi. Käytän ohraa, koska se on kotimaista, ympäristöystävällisempää ja oikein hyvää.
Ohjeen mukaan. Kai osaat lukea pakkauksen kylkeä.