Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten keität riisin?

Vierailija
21.03.2024 |

Ostin jotain pitkäjyväistä bulkkiriisiä kahden kilon pussin. Prkl! Se maistuu pahvilta.

Olen yrittänyt kaikkeni: huuhtelen riisiä loputtomiin kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valutan kunnolla. Karamellisoin sipulin teräskattilassa hyvässä oliiviöljyssä. Lisäsin mausteita, hieman kaardemummaa, laakerinlehden ja kanelitangon. Kuullotin riisiä hetken ja kaadoin kanaliemen nesteeksi ja hauduttelin riisit siinä kunnes neste oli haihtunut.

Ei auta, ei! Pahvilta maistuu edelleen.

Miten keität riisin, että saat siitä maistuvaa? Vai onko mun vaan pitkin hampain syötävä toi kaksi kiloa kakkaa ja sitten siirtyä parempin laatuihin kuten basmatiin?

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjeen mukaan. Kai osaat lukea pakkauksen kylkeä.

Vierailija
2/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

osta niitä pusseja niin eivoi mennä pilalle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän riisin vedessä.

Vierailija
4/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän itse vaan jasminiriisiä. Keitto-ohje on pakkauksessa. Makua antamaan laitan paahdettua sipulia.

Vierailija
5/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En huuhtele, koska riisistä tulee silloin tahmeaa ja mautonta.

Vierailija
6/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

riisinkeittimellä,vedessä. 

Unohtkaaa ne halvimmat risellat yms.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liha-, sieni- tai vihannesliemikuutio keittoveteen.

Vierailija
8/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pistän riisit kattilaan ja sen jälkeen nainen huutaa etten keittänyt ohraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisi on välineurheilua kuten valokuvaaminenkin. Italialaiset tekevät myös riisiä. On parempaa eikä maistu pahville. Katso https://veksi.com/Uutiset.jsp?otsikko=riisi

Vierailija
10/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joko riisinkeittimellä (aasialaista) tai risottoa. En syö näitä pitkäjyväisiä irtonaisia riisijuttuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistakaa laittaa riittävästi suolaa, muuten ei maistu miltään.

Vierailija
12/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En huuhtele, koska riisistä tulee silloin tahmeaa ja mautonta.

Huuhtelu poistaa tärkkelystä ja siitä tulee irtonaisempaa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vedessä.

Vierailija
14/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitinveteen reilusti suolaa. Merisuolaa mieluusti. Sama ku keitettäessä pastaa. 

Eihän se maistu millekään ilman reilua suolaa. Siksi se maistuu ravintolassa paremmalle.

Ei mitään rasvoja sinne kattilaan sitte, te mitään puuroa oo tekemässä. 

Sanos kokki. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei Ei Ei. Riisi höyrytetään.

Ensin kunnon pesu ainakin 3 kertaa. Sitten reiluun veteen 5 minuutin keitto.

Sitten siivilään ja kattilaan uusi vesi ja riisi siivilään höyryyntymään.

Saat ilmavaa ja kevyttä riisiä.

Vierailija
16/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En huuhtele, koska riisistä tulee silloin tahmeaa ja mautonta.

Huuhtelu poistaa tärkkelystä ja siitä tulee irtonaisempaa.

 

Kerro se tuolle mun riisipaketille.

Vierailija
17/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

riisit siivilään- huuhdiaan esin kylmällä vedellä- sitten kuumalla lopuksi taas kylmällä. valutetaan-

kattilaam 3rkl öljyä 1 silputtu sipuli ja valutetut riisit. pyöräytetään muutaman kerran. ei saa kuullottaa. ettei riisit muutu kovaksi lisätään vesi+ liemikuutio annetaan kiehua kypsäksi välillä sekoittaen

2dl riisiä 6dl vettä

Vierailija
18/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

riisit siivilään- huuhdiaan esin kylmällä vedellä- sitten kuumalla lopuksi taas kylmällä. valutetaan-

kattilaam 3rkl öljyä 1 silputtu sipuli ja valutetut riisit. pyöräytetään muutaman kerran. ei saa kuullottaa. ettei riisit muutu kovaksi lisätään vesi+ liemikuutio annetaan kiehua kypsäksi välillä sekoittaen

2dl riisiä 6dl vettä

Ei ollut ilmeisesti risottoa tarkoitus tehdä.

Vierailija
19/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä huomaa ettei suomalaiset osaa riisiä keittää. Voi hyvä luoja.

Vierailija
20/36 |
21.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En käytä juurikaan riisiä ja jos käytän, se menee uunivuokaan jonkun muun lisukkeeksi. Käytän ohraa, koska se on kotimaista, ympäristöystävällisempää ja oikein hyvää. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi neljä