Raaka sianliha (ulkomailla)
Tultiin eilen Kroatiaan miehen kanssa ja tänään illalla paikallisessa ravintolassa syödessä kävi hieman köpelösti. Mies tilasi jonkin sortin mixed meat -mätön ja ei hämärässä valaistuksessa huomannut aluksi, että lajitelmassa mukana ollut kassler-pihvi oli raakaa. Spottasi sitten vasta pihvin lopussa, että onkin ihan punaista keskeltä.
Mua jäi nyt itseäni kovasti huolestuttamaan, kun muistuu lukuisat varoitukset raa'asta sianlihasta ihan kotimaistakin syödessä. Millainen riski tässä on sairastua vakavampaan, osaako kukaan arvioida? Syömisestä noin tunti, kannattaako enää yrittää oksentaa tai onko hiilitableteista apua?
Tuntuu, että ylireagoin toisen puolesta, mutta raaka sianliha on kuitenkin käsittääkseni tosi ikävä riski.:/
Hmm, tuli Googletettua ainakin sen verran, että trikiini näyttäisi EU-säädösten myötä olevan lähes yhtä harvinaista Kroatiassa kuin Suomessa. Pari hiilitablettia veden kanssa nyt kuitenkin varmuudeksi, vaikken tiedä auttaako. Eipä tässä kai voi muuta tehdä tässä vaiheessa?