Ruokien muuttaminen "suomalaiseen makuun" sopivaksi
On ollut puhetta erään suklaan reseptin muuttamisesta "suomalaiseen makuun sopivammaksi", eli halvemmat raaka-aineet ja huonompi suklaa ihan jokaisen mielestä.
Sitten eräistä tonnikalaeinespizzoista otettiin katkaravut pois ja muutettiin muutenkin huonommaksi, katkaravut kuulemma pois muka "yleisön toivomuksesta" (suunnilleen sama kuin "suomalaiseen makuun"), vaikka oikeastaan kaikki oli sitä mieltä että pizza vain huononi.
Esimerkkejä lienee paljon.
Toisaalla yksi kertoi, että kerran kävi Unkarissa turkkilaisen pitämässä kebabpaikassa, ja ei ole kuulemma syönyt ikinä Suomessa yhtä hyvää kebabia, vaikka söi Unkarissa vain kerran.
Olen jo tietoinen tuosta "suomalaiseen makuun"-ilmiöstä ja siksi, kun aloin ostaa pakastekebabia, ostin Lidlistä, koska sitä samaa kai myydään Saksassakin. Toki kyseessä on vain Lidl ja vain pakastekebab, mutta silti, mieluummin se kuin suomalainen merkki.
Odotankin, koskakohan Lidl hoksaa "suomalainen maku"-ilmiön ja poistaa ainoastaan Suomessa valikoimastaan tuon nyt myös Saksassakin oletettavasti myytävän kebablastun, ja korvaa tuotteen 70% lihapitoisuuden omaavalla sikanaudalla, jossa 20% perunajauhoa. Vai onkohan Lidlilläkin jo nyt niin, että Saksan Lidleistä saa eri kebablastua kuin mitä Suomeen tuodaan? Ei voi tietää, mutta en yllättyisi.
Kommentit (13)
Fanta on yksi parhaita esimerkkejä suomalaiseen makuun tuunattuja tai.
Suomalaisessa fantassa on vähemmän appelsiinia, sillä "suomalaiset luulisivat sitä muuten mehuksi" 😒
Vasta ensimmäisen ulkomaanmatkani jälkeen ymmärsin miksi fanta on ihan suosittu limsa. Se ei ollutkaan pahaa.
Ap, ei kukaan järkevä syö valmisruokaa.
Kun kaikki valmistetaan jatkuvasti muuttuvien terveysnormien mukaiseksi.
Poistetaan ruoista suola, kerma, voi ja muut ihmisen tarvitsemat perusaineet ja lisätään kurria, lisäaineita, säilöntäaineita, käytetään lihan tilalla makkaroissa teurasjätteitä ja kalaruoaksi, Norjasta saapuneita perkuujätteitä, massaksi puristettujen kalapuikkojen muodossa.
Broilereille syötetään kalaa, joka saa ne maistumaan stanan pahalta (onneksi ne pakataan väkeviin liemiin) ja ihmisille ylihintaista, useita vuorokausia matkallaan viipynyttä, savustettua kalaa jolla yritetään peittää mädän makua.. Postin kauttako ne lähetetään?
Nam, maiskin, toivoo S ja K market.
Suomalaisen top 3
1. Kilohinta
2. Kilohinta
3. Kilohinta
Vierailija kirjoitti:
Fanta on yksi parhaita esimerkkejä suomalaiseen makuun tuunattuja tai.
Suomalaisessa fantassa on vähemmän appelsiinia, sillä "suomalaiset luulisivat sitä muuten mehuksi" 😒
Vasta ensimmäisen ulkomaanmatkani jälkeen ymmärsin miksi fanta on ihan suosittu limsa. Se ei ollutkaan pahaa.
Näissä tuotteissa saisi kyllä lakisääteisesti ihan olla iso varoitusmerkki. Iso Suomen lippu, jonka ohella teksti "SUOMALAISEEN MAKUUN MUOKATTU RESEPTI", jos ne on Suomessa eri tuotteita kuin muualla. Sama saisi päteä niihin vain Suomessa myytyihin tuotteisiin, joiden reseptin muokkamista on perusteltu tällä.
4. Rasvattomuus
5. Laktoosittomuus
Ja jos suomalaiselle tehdään maukasta, se tarkoittaa että maistuu pelkkä chili.
Lidl oli alkujaan Suomalaisille hiukan mehumyymälä ja nopeaan lähti joitakin eksootisempia tuotteita pois ja pelkästään kassauudistus piti tehdä myös perinteiseksi.
Minä en tee ruokaa "suomalaiseen makuun", vaan omaan ja perheeni makuun. Kun meille tulee vieraita, pitää lähes aina tehdä kaksi ruokaa, vieraille oma ja talonväelle oma. Eikä kyse ole muusta kuin ruoan maustamisesta.
Me emme edes matkustele ikinä mihinkään, kun taas monet sukulaisemme ovat käyneet vaikka ja missä. Silti meidän normaali arkiruoka on heille liian tulista.
Kaikkei eniten ärsyttää ruokien mietous koska ite tykkään tulisista sekä mausteisista niin meille ns. chilipäille pitäis olla enemmän valinnanvaraa jotta muutkin joutuisivat "nauttimaan" kun persus on tulessa pöntöllä käydessä :D:D:D
Oon niin samaa mieltä ap! Toinen, mitä inhoon, on "suomalaiselle vartalolle" mitoitetut vaatteet. Yleensä tarkoittaa samaa kuin lihaville.
Kummallista. Suklaassa suomalainen maku tarkoittaisi Fazerin sinistä ja sehän ei ole mitään joulukalenterisuklaata, mihin monessa muussa maassa on totuttu.
AP jatkaa:
Olisi edes reilua sanoa, että raaka-aineet ovat kallistuneet, joten hinnan säilyttämiseksi ennallaan on pakko tyytyä huonompiin raaka-aineisiin, ja että "suomalainen maku" on vain halvan kilohinnan perässä juoksemista.
Ja että kilohinnan kallistuminen johtaisi vielä pahempaan asiakaskatoon kuin tuotteen laadun heikentäminen, joten on pakkovalinta kyseessä. Eikä valehdeltaisi "suomalaisesta mausta", kun puhutaan oikeasti köyhyydestä, piheydestä, tai niiden yhdistelmästä, eikä mistään mausta.