Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sulatan pakastevihannekset, paistan ruuan seassa ja pakastan ruuan – ok?

Vierailija
19.07.2015 |

Tajusin vasta jälkeenpäin että pakastevihanneksia ei saisi pakastaa uudestaan sen jälkeen kun ne on sulatettu. Mutta vaikuttaako se asiaan, että ne on välissä kypsennetty?

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 23:46"]

Älä lämmitä samaa ruoka-annosta uudestaan enempää kuin yhden kerran. Toistuva lämmittäminen ja jäähdyttäminen antaa kasvuaikaa ruoassa mahdollisesti oleville bakteerien itiöille, joita keittäminen ei tapa.

http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/nain_valtat_ruokamyrkytyksen

Ja terveyteen liittyen, väheneväthän ne ravintoaineetkin kerta kerralta, ja ruoka kuivuu korpuksi? Miksei saman tien vetelisi vain jotain korppua sitten jollei koostumuksella ja maulla ole väliä, tai ravintoarvoilla?

Miksei voi vain pakastaa pieninä annoksina, onko se nyt järkeä yhtenä viiden päivän annoksena jäädyttää?

Tuosta uudelleen pakastamisesta kyllä löytyy netistä jotain ettei se ehkä se ei niin vaarallista aina olisikaan

http://yle.fi/uutiset/taiten_sulatetun_voi_pakastaa_uudelleen/5453997

Ja onhan jauhelihoissa käytetty pakastettuakin lihaa eikä edes paketeissa mainita, ja muutenkaan ei varmaan monella tule luettua kaikkia pränttejä onko tuoreena myytävä liha säilytettykin pakastettuna.

[/quote]

Kiitos! Pieninä kerta-annoksina minulla se onkin pakastettu, eli huoletta voin siis lämmittää ja syödä yhden annoksen kerrallaan :) Marttoihin luotan ehdottomasti, joten kiitos linkistä! "Raininko muistuttaa, että tuotteen voi pakastaa uudelleen kypsentämisen jälkeen. On kuitenkin otettava huomioon, että tuotteeseen lisätty rasva lyhentää sen säilytysaikaa. Pitkäaikainen säilytys ei Rainingon mukaan tee tuotteille muutenkaan hyvää." Tämän mukaan toimin nyt. ap

Vierailija
2/24 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:11"]

Ei ole. Ruokaa ei saisi paistaa vaan keittää

[/quote]

"Miksi tehdä muuta, kun voi ryöpätä"?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä mä veikkaan, että voi kun kerran kypsensitkin. Pakastaminen on muuten yksi maailman parhaimpia keksintöjä :)

Vierailija
4/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Musta tuntuu että se uudelleenpakastaminen on tahallinen myytti, jotta ihmiset eivät pakastaisi ylimääräisiä ruokia vaan ostaisivat kaupasta uutta ja "tuoretta".

Vierailija
5/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ok. Rakenne ei kärsi kasviksissa juurikaan, pöpötkään eivät lisäänny.

Vierailija
6/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkäpä sitä siis uskaltaa syödä! Pelkäsin jo että joudun heittämään ison annoksen ruokaa roskiin :) Ja samaa mieltä olen, että pakastaminen on loistokeksintö. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole. Ruokaa ei saisi paistaa vaan keittää

Vierailija
8/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ok, kun pakastetuote on kypsennetty ensin. Jamie Oliver kertoi tämän minulle :) Mutta esimerkiksi jos olet ottanut jauhelihapaketin pakkasesta sulamaan ja päätätkin tehdä kanapastaa, niin sitä jauhelihaa ei saa enää uudestaan pakastaa kympsentämättä. Ja viimeisellä kerralla se on sitten syötävä kaikki pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:11"]

Ei ole. Ruokaa ei saisi paistaa vaan keittää

[/quote]

No kyllä se melkeinpä keittyi pannulla runsaassa kastikkeessa.

Vierailija
10/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:12"]

On ok, kun pakastetuote on kypsennetty ensin. Jamie Oliver kertoi tämän minulle :) Mutta esimerkiksi jos olet ottanut jauhelihapaketin pakkasesta sulamaan ja päätätkin tehdä kanapastaa, niin sitä jauhelihaa ei saa enää uudestaan pakastaa kympsentämättä. Ja viimeisellä kerralla se on sitten syötävä kaikki pois.

[/quote]

Kiitos selvennyksestä! :) Tuntuukin ihan loogiselta ja ymmärrettävältä näin. Kiitos sinä ja Jamie! ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:12"]

On ok, kun pakastetuote on kypsennetty ensin. Jamie Oliver kertoi tämän minulle :) Mutta esimerkiksi jos olet ottanut jauhelihapaketin pakkasesta sulamaan ja päätätkin tehdä kanapastaa, niin sitä jauhelihaa ei saa enää uudestaan pakastaa kympsentämättä. Ja viimeisellä kerralla se on sitten syötävä kaikki pois.

[/quote]

Miksi ei saa uudelleenpakastaa jos sen taas uudelleenkypsentää?

Vierailija
12/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotitalouksissa on harvoin laitteita ruoan jäähdyttämiseen ennen pakastusta. Käytännössä jäädytät pöpöjä täynnä olevaa ruokaa. Toki jos itse syöt, on varmaan sama kuinka toimit. Ainakaan itse en tarjoaisi muille tuollaista "pakasteesta-pannulle-pakasteeseen"-ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jamie-fani ilmoittautuu! Se mies tarttee Nobelin rauhanpalkinnon.

Vierailija
14/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 21:58"]

Tajusin vasta jälkeenpäin että pakastevihanneksia ei saisi pakastaa uudestaan sen jälkeen kun ne on sulatettu. Mutta vaikuttaako se asiaan, että ne on välissä kypsennetty?

[/quote]

Pakastetusta raaka-aineesta valmistetun ruuan voi pakastaa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:16"]

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:12"]

On ok, kun pakastetuote on kypsennetty ensin. Jamie Oliver kertoi tämän minulle :) Mutta esimerkiksi jos olet ottanut jauhelihapaketin pakkasesta sulamaan ja päätätkin tehdä kanapastaa, niin sitä jauhelihaa ei saa enää uudestaan pakastaa kympsentämättä. Ja viimeisellä kerralla se on sitten syötävä kaikki pois.

[/quote]

Miksi ei saa uudelleenpakastaa jos sen taas uudelleenkypsentää?

[/quote]

No itse en ainakaan tykkää kahteen kertaan paistetusta jauhelihasta. Tiedän asian varmaksi, sillä joskus nuoruudessa tein näin.

Vierailija
16/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mä ainakin teen tosi usein noin. Mun pakastevihannekset useimmiten on myös kaupasta tullessa jo vähän sulaneita ennen kuin ehtii pakkaseen. Hengissä ollaan vielä.

Vierailija
17/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:20"]

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:16"]

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:12"]

On ok, kun pakastetuote on kypsennetty ensin. Jamie Oliver kertoi tämän minulle :) Mutta esimerkiksi jos olet ottanut jauhelihapaketin pakkasesta sulamaan ja päätätkin tehdä kanapastaa, niin sitä jauhelihaa ei saa enää uudestaan pakastaa kympsentämättä. Ja viimeisellä kerralla se on sitten syötävä kaikki pois.

[/quote]

Miksi ei saa uudelleenpakastaa jos sen taas uudelleenkypsentää?

[/quote]

No itse en ainakaan tykkää kahteen kertaan paistetusta jauhelihasta. Tiedän asian varmaksi, sillä joskus nuoruudessa tein näin.

[/quote]

Ahaa. Mutta siis siihen ei kuole vaikka pakastaisi viisi kertaa peräkkäin, jos joka kerta kuumentaa että pöpsykät kuolee?

Vierailija
18/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:34"]

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:20"]

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:16"]

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:12"]

On ok, kun pakastetuote on kypsennetty ensin. Jamie Oliver kertoi tämän minulle :) Mutta esimerkiksi jos olet ottanut jauhelihapaketin pakkasesta sulamaan ja päätätkin tehdä kanapastaa, niin sitä jauhelihaa ei saa enää uudestaan pakastaa kympsentämättä. Ja viimeisellä kerralla se on sitten syötävä kaikki pois.

[/quote]

Miksi ei saa uudelleenpakastaa jos sen taas uudelleenkypsentää?

[/quote]

No itse en ainakaan tykkää kahteen kertaan paistetusta jauhelihasta. Tiedän asian varmaksi, sillä joskus nuoruudessa tein näin.

[/quote]

Ahaa. Mutta siis siihen ei kuole vaikka pakastaisi viisi kertaa peräkkäin, jos joka kerta kuumentaa että pöpsykät kuolee?

[/quote]

Miksi ihmeessä tekisit niin?

Vierailija
19/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä kai niin voi tehdä, mutta kysymys kuuluu, kannattaako niin tehdä. Pakastevihannekset ovat sulatuksen jälkeen muutenkin pehmeää mössöä ja vielä pehmeämmäksi mössöksi ne muuttuvat uudelleenpakastuksen ja kypsennyksen jälkeen... Ei mikään kulinarismin huipputuote, jos sillä nyt sattuu olemaan merkitystä muutenkaan pakstevihanneksista puhuttaessa.

Vierailija
20/24 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.07.2015 klo 22:57"]

Kyllä kai niin voi tehdä, mutta kysymys kuuluu, kannattaako niin tehdä. Pakastevihannekset ovat sulatuksen jälkeen muutenkin pehmeää mössöä ja vielä pehmeämmäksi mössöksi ne muuttuvat uudelleenpakastuksen ja kypsennyksen jälkeen... Ei mikään kulinarismin huipputuote, jos sillä nyt sattuu olemaan merkitystä muutenkaan pakstevihanneksista puhuttaessa.

[/quote]

Hmm, minä kyllä olen onnistunut valmistamaan pakastevihannekset niin, että ne eivät ole pehmeää mössöä :) ap