Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten oikea risotto kuuluu tehdä?

Vierailija
18.01.2022 |

Niin. En tarkota mitään riisimössöä, nistipataa yms. vaan ihan perinteistä italialaista risottoa.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeaan risottoon käytetään Arborio-riisiä joka kuullotetaan sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun riisistä on tullut hieman läpinäkyvää, pannuun lisätään valkoviiniä ja kun se on haihtunut, riisiin lisätään yksi kauhallinen kerrallaan kuumaa joko kasvis/kanalientä ja keitetään riisi kypsäksi siten.

Vierailija
2/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Risottoriisipussin ohjeen mukaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oikeaan risottoon käytetään Arborio-riisiä joka kuullotetaan sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun riisistä on tullut hieman läpinäkyvää, pannuun lisätään valkoviiniä ja kun se on haihtunut, riisiin lisätään yksi kauhallinen kerrallaan kuumaa joko kasvis/kanalientä ja keitetään riisi kypsäksi siten.

Periaatteessa näin, mutta nestettä voi lisätä kerralla enemmänkin, lopputuloksesta ei huomaa onko laitettu tilkka kerrallaan vai ei.

Vierailija
4/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en ymmärrä, miksi sitä kodeissa ja koulussa tarjottavaa kastikkeen ja tavallisen riisin mössöä pitää sanoa risotoksi? Se on ihan eri ruoka! Sanovatko ne samat ihmiset myös perunamuusia perunaterriiniksi?

Vierailija
5/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oikeaan risottoon käytetään Arborio-riisiä joka kuullotetaan sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun riisistä on tullut hieman läpinäkyvää, pannuun lisätään valkoviiniä ja kun se on haihtunut, riisiin lisätään yksi kauhallinen kerrallaan kuumaa joko kasvis/kanalientä ja keitetään riisi kypsäksi siten.

Ja sekoitetaan koko ajan.

Lopuksi lisätään parmesaaniraastetta ja voita.

Vierailija
6/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Risottoriisin voi tehdä myös puuroriisiin. Monet Suomessa asuvat italialaiset tekevät näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oikeaan risottoon käytetään Arborio-riisiä joka kuullotetaan sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun riisistä on tullut hieman läpinäkyvää, pannuun lisätään valkoviiniä ja kun se on haihtunut, riisiin lisätään yksi kauhallinen kerrallaan kuumaa joko kasvis/kanalientä ja keitetään riisi kypsäksi siten.

Ja sekoitetaan koko ajan.

Lopuksi lisätään parmesaaniraastetta ja voita.

Ei vaan oliiviöljyä

Vierailija
8/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oikeaan risottoon käytetään Arborio-riisiä joka kuullotetaan sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun riisistä on tullut hieman läpinäkyvää, pannuun lisätään valkoviiniä ja kun se on haihtunut, riisiin lisätään yksi kauhallinen kerrallaan kuumaa joko kasvis/kanalientä ja keitetään riisi kypsäksi siten.

Ja sekoitetaan koko ajan.

Lopuksi lisätään parmesaaniraastetta ja voita.

Ei vaan oliiviöljyä

Voita ja parmesaania. Ei öljyä.

Pääsääntöisesti risottoihin ei käytetä oliiviöljyä missään työvaiheessa - ellei ehkä ohut nauha päälle lautasella aivan viimeiseksi ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oikeaan risottoon käytetään Arborio-riisiä joka kuullotetaan sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun riisistä on tullut hieman läpinäkyvää, pannuun lisätään valkoviiniä ja kun se on haihtunut, riisiin lisätään yksi kauhallinen kerrallaan kuumaa joko kasvis/kanalientä ja keitetään riisi kypsäksi siten.

Ja sekoitetaan koko ajan.

Lopuksi lisätään parmesaaniraastetta ja voita.

Ei vaan oliiviöljyä

Ei varmastikaan voi olla niin, että joissain ohjeissa lisätään voita ja joissain oliiviöljyä.

Vierailija
10/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oikeaan risottoon käytetään Arborio-riisiä joka kuullotetaan sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun riisistä on tullut hieman läpinäkyvää, pannuun lisätään valkoviiniä ja kun se on haihtunut, riisiin lisätään yksi kauhallinen kerrallaan kuumaa joko kasvis/kanalientä ja keitetään riisi kypsäksi siten.

Tämä on hyvä ohje, lopuksi vielä lisätään hieman voita ja parmesaaniraastetta sekoittaen, jonka annetaan sulaa risoton sekaan. Risoton rakenne on oikea, kun lautaselle laitettuna hieman leviää hitaasti. Ei siis saa jäädä tönköksi keoksi eikä myöskään olla velliä. Riisi on oikean kypsää, kun siinä on vielä hieman purentavastetta.

Risoton onnistuminen ei ole ihan helppoa ja hiljalleen kypsymistä pitää vahtia ja sitä tulee maistella tiheään, että ajoitukset osuu oikeaan. Kokemuksen myötä taito karttuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä en ymmärrä, miksi sitä kodeissa ja koulussa tarjottavaa kastikkeen ja tavallisen riisin mössöä pitää sanoa risotoksi? Se on ihan eri ruoka! Sanovatko ne samat ihmiset myös perunamuusia perunaterriiniksi?

Syy on varmasti se, että kun on ihmisryhmä A, jotka kuvittelevat risoton olevan mitä tahansa riisimössöä, ja sitten on ihmisryhmä B, joka tietää, miten tämä kyseinen italialainen ruoka oikeasti valmistetaan, niin ehkä laitosruokaloissa nimitetään riisimössöä risotoksi siksi, että ryhmä B saisi päteä ja heille tulisi pätemisestä hyvä mieli?

(Toinen kysymys on sitten se, että tarjoillaanko missään laitoskeittiöissä enää riisimössöä risoton nimellä.)

Vierailija
12/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuuluuko risottoon laittaa lihaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Risottoriisipussin ohjeen mukaan. 

Blå Bandin pussirisotto nötkötillä on ainoa oikea risotto!

Vierailija
14/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Opin eräältä huippukokilta muinoin että puuroriisistäkin sa mahtavan risoton (italialais-ranskalainen kaveri). Näin on ja hinta halpa.

Itse olen viimeksi tehnyt Panisse Vercellesiä eli punaviini- makkararisottoa. Törkeän hyvää! Italian riisialuen resepti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oikeaan risottoon käytetään Arborio-riisiä joka kuullotetaan sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun riisistä on tullut hieman läpinäkyvää, pannuun lisätään valkoviiniä ja kun se on haihtunut, riisiin lisätään yksi kauhallinen kerrallaan kuumaa joko kasvis/kanalientä ja keitetään riisi kypsäksi siten.

Risottoon voi myös käyttää punaviiniä tai samppanjaa. Ja salotti- tai punasipulia. Ja oliiviöljyä, voi ei ole mitenkään pakollinen, ei edes aitoitalialaisessa risottoreseptissä.

Itse teen risoton aina Arboriosta, kuullotan oliiviöljyssä ja kyllä tulee hyvää, olen usein saanut kehuja, että parempaa kuin ravintolassa.

Vierailija
16/16 |
18.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa maailman paras risotto. Vatkaamisessa salaisuus.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi kahdeksan