Laihduttaminen ja vähän väliä syöminen -
Olen tottunut syömään kolmesti päivässä. Nyt aloitin laskemaan kaloreita ja lukenut sata ja yksi ohjetta. Liki Kaikissa kehotetaan syömään vähän väliä, jotta elimistö polttaa koko ajan energiaa.
Nyt olen pilkkonut 1500 kaloria siten, että syön vähän väliä. Ja koko ajan on sen takia nälkä. Nälkä ei johdu vähäisemmästä kalorimäärästä vaan siitä, että vatsa ei ole koskaan täysi.
Olenko kuitenkin oikealla tiellä?
Kommentit (51)
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Ja lisään siis vielä, että jos syöt kerran tai kaksi päivässä oikein kunnon satsin, niin ei jää nälkä. Eikö keho mene ns. säästöliekille.
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Olen syönyt päivän kalorit jo klo 18 mennessä, ja aamiaisen syön klo 9 pintaan. Klo 9-18 syön parin tunnin välein. Ja kauhea nälkä.
Iltaisin minulla ei ole koskaan ollut nälkä. Syön tai en.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Ja lisään siis vielä, että jos syöt kerran tai kaksi päivässä oikein kunnon satsin, niin ei jää nälkä. Eikö keho mene ns. säästöliekille.
Niin, ennen dieettiä söin aamiaisen lisäksi kahdesti päivässä. Samoin ennen klo 18. Kunnolla ja mahan täyteen.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Ja jos vielä väännän rautalangasta: sillä ei siis ole mitään merkitystä kuinka paljon energiaa kulutat tai otat sisään päivän aikana jos keho ei lainkaan käytä varastorasvaa polttoaineena (keho käyttää ensin glukoosin ja sitten lihasten glykogeenin ja vasta sitten alkaa polttamaan rasvaa).
Jopa miinuskaloreilla voi lihoa, jos insuliinitasot on tapissa jatkuvasti, koska keho ottaa energiaa varastoon ja säästää energiaa hidastamalla kehon elintoimintoja. Eli et laihdu, mutta tulee kylmä yms. Kun taas jopa pluskaloreilla voi laihtua, jos keho polttaa rasvaa, koska liikaenergiaa saadessaan keho vain kuluttaa sen heti pois esim. nostamalla lämpötilaansa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Olen syönyt päivän kalorit jo klo 18 mennessä, ja aamiaisen syön klo 9 pintaan. Klo 9-18 syön parin tunnin välein. Ja kauhea nälkä.
Iltaisin minulla ei ole koskaan ollut nälkä. Syön tai en.
Ap
Kokeile syödä aamiaisella niin paljon kuin napa vetää ja katso, mihin se riittää. Sitten korkeintaan yhden kerran uudelleen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Ja lisään siis vielä, että jos syöt kerran tai kaksi päivässä oikein kunnon satsin, niin ei jää nälkä. Eikö keho mene ns. säästöliekille.
Niin, ennen dieettiä söin aamiaisen lisäksi kahdesti päivässä. Samoin ennen klo 18. Kunnolla ja mahan täyteen.
Ap
Vähennä hiilihydraattia, lisää rasvaa, pidennä väliä illallisen ja aamiaisen välillä 16-18 tuntiin. Laihdut taatusti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Ja jos vielä väännän rautalangasta: sillä ei siis ole mitään merkitystä kuinka paljon energiaa kulutat tai otat sisään päivän aikana jos keho ei lainkaan käytä varastorasvaa polttoaineena (keho käyttää ensin glukoosin ja sitten lihasten glykogeenin ja vasta sitten alkaa polttamaan rasvaa).
Jopa miinuskaloreilla voi lihoa, jos insuliinitasot on tapissa jatkuvasti, koska keho ottaa energiaa varastoon ja säästää energiaa hidastamalla kehon elintoimintoja. Eli et laihdu, mutta tulee kylmä yms. Kun taas jopa pluskaloreilla voi laihtua, jos keho polttaa rasvaa, koska liikaenergiaa saadessaan keho vain kuluttaa sen heti pois esim. nostamalla lämpötilaansa.
Puhut järkeviä, mutta mihin se perustuu, että pitää syödä 5-6 kertaa päivässä?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Ja lisään siis vielä, että jos syöt kerran tai kaksi päivässä oikein kunnon satsin, niin ei jää nälkä. Eikö keho mene ns. säästöliekille.
Niin, ennen dieettiä söin aamiaisen lisäksi kahdesti päivässä. Samoin ennen klo 18. Kunnolla ja mahan täyteen.
Ap
Vähennä hiilihydraattia, lisää rasvaa, pidennä väliä illallisen ja aamiaisen välillä 16-18 tuntiin. Laihdut taatusti.
Hiilareita olen jo vähentänyt normaalista, mutta se on tuskaa.
Haluan laihtua 8 kiloa, mutta en halua, että ne samat kilot tulee takaisin tämän jälkeen.
Jos paino alkaa jumittaa, niin kokeilen näillä ohjeilla.
Ap
Ei tartte olla syömässä jatkuvasti todellakaan. Itsekin syön mieluusti harvoin. On sitten maha täynnä edes välillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Olen syönyt päivän kalorit jo klo 18 mennessä, ja aamiaisen syön klo 9 pintaan. Klo 9-18 syön parin tunnin välein. Ja kauhea nälkä.
Iltaisin minulla ei ole koskaan ollut nälkä. Syön tai en.
Ap
Se nälkä pysyy kauemmin poissa, kun syö ravinnepitoista ruokaa. Jos syöt jotain nopeasti imeytyviä hiilareita, niin se nälkä tulee nopsaan takaisin. Syö vähäkalorista ruokaa, niin vatsakin täyttyy eikä kaloreita tule liikaa, kasvikset on hyvä vaihtoehto, kun nälkä yllättää. Proteiinijauho on myös hyvä lisä, jottei keho mene kataboliseen tilaan ja ala "syömään" lihaksia, se on myös suhteellisen vähäkalorista ja täyttävää, energiatasokin on ihan erilainen, kun on tarpeeksi protskua, vaikka laihiksella oliskin. Toki sitä aterioiden välissä tulee nälkä ja sitä pitää venyttää mahdollisimman pitkään, ennenkuin syö uuden kerran. Aterioiden välissä pidän itse n. 3 tunnin välit. Treenaan kovaa n. 2-3 tuntia 3-5 kertaa viikossa miinuskaloreilla ja ei minulla ainakaan ole ongelmia nälän tunteen kanssa. Aluksi vähän tökkii, mutta siihen näläntunteeseen tottuu ja se saattaa yhtäkkiä unohtua kokonaan, kunhan on jotain muuta mietittävää. Vettäkin kannattaa juoda aterioiden yhteydessä, jotta maha täyttyy, ja silloin kun nälkä kurnii, vesi vie näläntunnetta pois. Mies olen jos merkitystä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Olen syönyt päivän kalorit jo klo 18 mennessä, ja aamiaisen syön klo 9 pintaan. Klo 9-18 syön parin tunnin välein. Ja kauhea nälkä.
Iltaisin minulla ei ole koskaan ollut nälkä. Syön tai en.
Ap
Se nälkä pysyy kauemmin poissa, kun syö ravinnepitoista ruokaa. Jos syöt jotain nopeasti imeytyviä hiilareita, niin se nälkä tulee nopsaan takaisin. Syö vähäkalorista ruokaa, niin vatsakin täyttyy eikä kaloreita tule liikaa, kasvikset on hyvä vaihtoehto, kun nälkä yllättää. Proteiinijauho on myös hyvä lisä, jottei keho mene kataboliseen tilaan ja ala "syömään" lihaksia, se on myös suhteellisen vähäkalorista ja täyttävää, energiatasokin on ihan erilainen, kun on tarpeeksi protskua, vaikka laihiksella oliskin. Toki sitä aterioiden välissä tulee nälkä ja sitä pitää venyttää mahdollisimman pitkään, ennenkuin syö uuden kerran. Aterioiden välissä pidän itse n. 3 tunnin välit. Treenaan kovaa n. 2-3 tuntia 3-5 kertaa viikossa miinuskaloreilla ja ei minulla ainakaan ole ongelmia nälän tunteen kanssa. Aluksi vähän tökkii, mutta siihen näläntunteeseen tottuu ja se saattaa yhtäkkiä unohtua kokonaan, kunhan on jotain muuta mietittävää. Vettäkin kannattaa juoda aterioiden yhteydessä, jotta maha täyttyy, ja silloin kun nälkä kurnii, vesi vie näläntunnetta pois. Mies olen jos merkitystä.
En kai voi proteiinilisää ottaa, koska onhan siinäkin kaloreita, eikö? Sitten saan syödä vielä vähemmän. Enkä treenaa, en ainakaan nyt, kun salit ovat kiinni.
Ap
Vuodesta 2007 kun todettiin diabetes 2, ensin pudotin yli 30kg painoa ja viimeiset 10 vuotta olen pitänyt painoni tavoitteessa (tiedän että alapeukkuja tulee):
En syö aamiaista nykyään koskaan (vain mustaa kahvia). Syön suht reilusti vasta kun oikeasti tulee aamupäivällä/päivällä nälkä. Syön kontrolloidusti/järkevästi (protskuja, hitaita hiilareita, puuroa, tms.
"Päiväkahviaika": mustaa kahvia ja ehkä pieni leipä/sämpylä.
Päivän pääruoka: periaatteessa sama kuin päivän lounas oli. Eli hitaita hiilareita, protskua ja vihanneksia.
Iltapala: kahvia, ehkä pari hedelmää. That´s it.
Painonpudotuksen aikana kävin punttisalilla, nykyään kävelen, pyöräilen, tjms. ja pidän painon vakaana. No problemos.
Tällä vuosituhannella julkaistut diabetes -ruokavaliokirjat (kirjastosta) ovat oiva ohjenuora aloittamiseen, kelle tahansa.
Että näin meikällä. -M54-
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Ja jos vielä väännän rautalangasta: sillä ei siis ole mitään merkitystä kuinka paljon energiaa kulutat tai otat sisään päivän aikana jos keho ei lainkaan käytä varastorasvaa polttoaineena (keho käyttää ensin glukoosin ja sitten lihasten glykogeenin ja vasta sitten alkaa polttamaan rasvaa).
Jopa miinuskaloreilla voi lihoa, jos insuliinitasot on tapissa jatkuvasti, koska keho ottaa energiaa varastoon ja säästää energiaa hidastamalla kehon elintoimintoja. Eli et laihdu, mutta tulee kylmä yms. Kun taas jopa pluskaloreilla voi laihtua, jos keho polttaa rasvaa, koska liikaenergiaa saadessaan keho vain kuluttaa sen heti pois esim. nostamalla lämpötilaansa.
Puhut järkeviä, mutta mihin se perustuu, että pitää syödä 5-6 kertaa päivässä?
Ap
Se perustuu siihen, että dieettiteollisuus ansaitsee miljardeja dollareita vuodessa sillä, että ihmiset pidetään jojolaihdutuskoukussa. Ainoa oikeasti toimiva keino on myös ainoa ilmainen.
Itse syön mielellään kolme kertaa päivässä, ensimmäisen kerran iltapäivällä ja suurin osa kaloreista 22:00 aikoihin ennen nukkumaan menoa. Pienessä nälässä on päivällä energisempi ja hyvin syöneenä jaksaa nukkua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Olen syönyt päivän kalorit jo klo 18 mennessä, ja aamiaisen syön klo 9 pintaan. Klo 9-18 syön parin tunnin välein. Ja kauhea nälkä.
Iltaisin minulla ei ole koskaan ollut nälkä. Syön tai en.
Ap
Se nälkä pysyy kauemmin poissa, kun syö ravinnepitoista ruokaa. Jos syöt jotain nopeasti imeytyviä hiilareita, niin se nälkä tulee nopsaan takaisin. Syö vähäkalorista ruokaa, niin vatsakin täyttyy eikä kaloreita tule liikaa, kasvikset on hyvä vaihtoehto, kun nälkä yllättää. Proteiinijauho on myös hyvä lisä, jottei keho mene kataboliseen tilaan ja ala "syömään" lihaksia, se on myös suhteellisen vähäkalorista ja täyttävää, energiatasokin on ihan erilainen, kun on tarpeeksi protskua, vaikka laihiksella oliskin. Toki sitä aterioiden välissä tulee nälkä ja sitä pitää venyttää mahdollisimman pitkään, ennenkuin syö uuden kerran. Aterioiden välissä pidän itse n. 3 tunnin välit. Treenaan kovaa n. 2-3 tuntia 3-5 kertaa viikossa miinuskaloreilla ja ei minulla ainakaan ole ongelmia nälän tunteen kanssa. Aluksi vähän tökkii, mutta siihen näläntunteeseen tottuu ja se saattaa yhtäkkiä unohtua kokonaan, kunhan on jotain muuta mietittävää. Vettäkin kannattaa juoda aterioiden yhteydessä, jotta maha täyttyy, ja silloin kun nälkä kurnii, vesi vie näläntunnetta pois. Mies olen jos merkitystä.
Samoin, mutta syön vain kerran päivässä.
Mulla TÄSMÄLLEEN sama. Jos syön lounaaksi 100g proteiinia ja 200g vihanneksia ja vähän hiilareita -tyyppisen laihdutusaterian, on koko ajan nälkä loppupäivän.
Jos syön myöhäiseen lounasaikaan lisäksi päivällisen proteiinit ja hiilarit ja enemmän vihanneksia yhdellä kertaa, riittää illalla joku kevyt välipala.
Jostain syystä esim. Fitfarmin ohjeissa ateriat ovat todella pieniä 5x päivässä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keho kyllä polttaa energiaa ruuansulatuksen ollessa käynnissä, tämä on totta. Mutta jatkuvasti syömällä pidät myös veren insuliinitasoa korkealla jatkuvasti ja se on ainoa, millä on laihtumisen kannalta väliä. Insuliini päättää, mitä keho tekee energialla (varastoon ja käyttöön). Enemmän insuliinia --> enemmän energiaa varastoon, koska keho kuvittelee, että nyt on juhlapäivä, energiaa tulee jatkuvasti yli omien tarpeiden. Vähemmän insuliinia --> keho alkaa polttamaan varastorasvaa, koska kuvittelee nälänhädän olevan alkamassa.
Insuliinitason saa hallintaan vain pitämällä tarpeeksi pitkän välin aterioiden välillä. Vähintään 12 tuntia.
Olen syönyt päivän kalorit jo klo 18 mennessä, ja aamiaisen syön klo 9 pintaan. Klo 9-18 syön parin tunnin välein. Ja kauhea nälkä.
Iltaisin minulla ei ole koskaan ollut nälkä. Syön tai en.
Ap
Se nälkä pysyy kauemmin poissa, kun syö ravinnepitoista ruokaa. Jos syöt jotain nopeasti imeytyviä hiilareita, niin se nälkä tulee nopsaan takaisin. Syö vähäkalorista ruokaa, niin vatsakin täyttyy eikä kaloreita tule liikaa, kasvikset on hyvä vaihtoehto, kun nälkä yllättää. Proteiinijauho on myös hyvä lisä, jottei keho mene kataboliseen tilaan ja ala "syömään" lihaksia, se on myös suhteellisen vähäkalorista ja täyttävää, energiatasokin on ihan erilainen, kun on tarpeeksi protskua, vaikka laihiksella oliskin. Toki sitä aterioiden välissä tulee nälkä ja sitä pitää venyttää mahdollisimman pitkään, ennenkuin syö uuden kerran. Aterioiden välissä pidän itse n. 3 tunnin välit. Treenaan kovaa n. 2-3 tuntia 3-5 kertaa viikossa miinuskaloreilla ja ei minulla ainakaan ole ongelmia nälän tunteen kanssa. Aluksi vähän tökkii, mutta siihen näläntunteeseen tottuu ja se saattaa yhtäkkiä unohtua kokonaan, kunhan on jotain muuta mietittävää. Vettäkin kannattaa juoda aterioiden yhteydessä, jotta maha täyttyy, ja silloin kun nälkä kurnii, vesi vie näläntunnetta pois. Mies olen jos merkitystä.
En kai voi proteiinilisää ottaa, koska onhan siinäkin kaloreita, eikö? Sitten saan syödä vielä vähemmän. Enkä treenaa, en ainakaan nyt, kun salit ovat kiinni.
Ap
Onhan siinä kaloreita n.400/100g, mutta ei sitä tarvitse ottaa kuin annos päivässä, jos ei treenaa, joka on karkeasti 33g, eli n. 135 kaloria, proteiinia 25g. Itse otan 3 annosta päivässä aterioiden välissä kasviksien tai hedelmän kera. Esimerkki omasta päivän 1600 kalorin ateriosta tämmöinen: lusikallinen oliiviöljyä, 3 munaa, 300g 10% jauhelihaa, porkkana, tomaatti, salaattia, banaani/omena, mandariini, protskujauhot. Joskus tulee vihanneksia tai hedelmiä pari enemmän syötyä tai lisättyä vähän jugurttia yms., en nii tarkasti laskeskele, paino tippuu hitaasti, mutta varmasti, ja ruokavalio on ihan maittava ja täyttävä. Oma energiatarve karkeasti kuitenkin huitelee karkeasti siellä 2300-2500 kalorin paikkeilla, joten ei tarvitse niin paljoa syömisiä vatvoa, suklaatakin tulee pari palaa silloin tällöin syötyä kahvin kanssa.
Useasti syöminen ei lisää energiankulutusta.