Vierailija

Expeditie Robinson on hollantilainen versio Selviytyjistä, eli on kaksi heimoa, jotka kilpailevat keskenään ja joka kierroksella kummastakin äänestetään yksi pois.

Vuonna 2002 tehtiin koe, joka on visusti vaiettu sosiologiassa, mutta joka kertoo julmalla tavalla, miksi feministien ideologia on vaarallista huuhaata ja miksi feministinen unelma on vain kaunis satu, mitä ei ole ikinä ollut olemassa ja joka ei tule missään toteutumaan.

Vuonna 2002 heimot jaettiin sukupuolen mukaan. Toinen puoli sai nimekseen "Mensirip" - se koostui yksinomaan miehistä, ja toinen "Uma" - se koostui yksinomaan naisista.

Ohessa Wikipedia-linkki aiheeseen.    https://en.wikipedia.org/wiki/Expeditie_Robinson_2002

Heidät sitten jätettiin omilleen. Tämä TV-sarja toimi samalla sosiologisena kokeena että minkälaisen yhteiskunnan muodostaisivat miehet yksin, ja millaisen yhteiskunnan muodostaisivat naiset yksin - siis sellaiset miehet ja sellaiset naiset, jotka on valittu ns. pystymetsästä.

Ensialkuun molemmat heimot asettuivat omille saarilleen. He saivat tietyn määrän tarvikkeita ja ohjeet. Tämän jälkeen heidät jätettiin omilleen.

Ensialkuun molemmissa heimoissa riideltiin ja kiisteltiin että kuka olisi johtaja ja mitä tehtäisiin.

Miesten heimossa todettiin, että jokainen tehköön mitä parhaaksi osaa, ja niin kävikin. Jotkut alkoivat kalastaa, toiset metsästää, kolmannet kerätä simpukoita ja hedelmiä jne. Yksi miehistä alkoi rakentaa majaa ja toinen tehdä huonekaluja bambusta. Yksi kokkasi kaikille. Muutamassa päivässä miehet olivat saaneet pienimuotoisen omavaraisen yhteisön aikaan, ja jokaisena päivänä asiat olivat paremmin kuin edellisenä. Yhteisössä ei ollut varsinaista hierarkiaa, vaan jokainen teki mitä parhaimmin osasi. Riitoja toki oli, mutta ne ratkottiin.

Naisten heimossa riitely johti siihen, että lopulta kaikki menivät yhdessä uimaan. Tämän jälkeen he virittivät pyykkinarun jonne he panivat vaatteensa kuivamaan. Ikävä kyllä naiset eivät saaneet minkäänlaista konsensusta aikaan sen osalta, mitä he osaisivat tai kykenisivät tekemään, vaan he lähinnä ottivat aurinkoa ja kävivät uimassa ja nauttivat rantalomasta. He eivät rakentaneet mitään majaa tai muuta suojaa, koska he eivät päässeet yksimielisyyteen asiasta. Lopputulos oli, että viikon päästä he olivat kuluttaneet kaiken ruokansa eivätkä he olleet päässeet alkua pitemmälle. Viikon aikana iskenyt trooppinen myrsky johti siihen, että kaikki heidän vaatteensa kastuivat ja muut välineet menivät pilalle.

Tämän jälkeen koe keskeytettiin.

Miehet olivat viikossa saaneet pienoisyhteiskunnan kokoon, kun taas naiset olivat vain viettäneet rantalomaa.

Niinpä miesten heimosta siirrettiin kolme miestä naisten heimoon ja naisten heimosta kolme miesten heimoon. Ensialkuun kolme miestä naisten heimossa olivat ekstaasissa, arvattavista syistä. Mutta kun heille selvisi saaren tila, ettei heillä ollut asumusta, säänsuojaa, ja kaikki riisi oli syöty, he eivät olleet huvittuneita. Niinpä nuo kolme miestä joutuivat rakentamaan naisten saarelle pienoisyhteiskunnan suoraan scratchista ja opettamaan naisille selviytymisen perusasiat ja käskyttämään heitä ja määräämään tehtävät. Josta alkoivat riidat. Miesten saarelle joutuneet kolme naista olivat myös ekstaasissa - heillä oli nyt paljon ruokaa, maja ja paljon miesten huomiota. Niinpä he jatkoivat rantalomailua.

Tämä koe on sosiologiassa vaiettu visusti ja siihen viitataan lähinnä vain seksistisillä ja miessikašovinistisilla sivustoilla, mutta se järjestettiin - ja se kertoo omalla karulla ja kouriintuntuvalla tavallaan, että yhteiskunta on miesten juttu. Ilman miehiä yksikään yhteiskunta ei pysy pystyssä eikä yksikään yhteiskunta toimi, vaan se luhistuu kaaokseksi - poikkeuksena uskonnolliset yhteisöt, kuten nunnaluostarit. Miehet saivat viikossa aikaan organisoituneen yhteisön. Naisilla taas koko juttu meni plörinäksi ja rantalomailuksi. Toinen viikko vielä, ja naiset olisivat omalla saarellaan olleet todella vakavissa ongelmissa.

Miksi näin? Syy on siinä, että suurin osa miehistä on johtajia ja suurin osa naisista on johdettavia. Tylysti sanottu, mutta silti totta.

 

 

Sivut

Kommentit (24)

Naisten saarella kukaan ei osannut tai kyennyt tekemään aloitetta - kaikki odottivat, että joku käskyttäisi heitä ja kertoisi, että mitä tehdä. Vasta, kun miesten saarelta siirrettiin kolme miestä johtajiksi, naisten saarelle alkoi muotoutua yhteiskunta.

Se, mitä Expeditie Robinson opettaa, on että feminismi on huuhaata ja vaarallista sellaista. Syy on siinä, että patriarkaatti on ainoa yhteiskuntamuoto joka todella toimii - naisten saarella ei saatu viikossa aikaan minkäänlaista yhteiskuntaa, ja kun naisten saarelle siirrettiin miehiä, naiset antoivat johtajantehtävät välittömästi miehille. Patriarkaatti - miesten johtama yhteiskunta - muotoutui itsestään ja luonnostaan. Miesten yhteisö toimi vastavuoroisesti: jokainen teki ja toimi yhteisön hyväksi ja antoi sille koska tiesi myös saavansa vastinetta. Naisten yhteisössä taas kaikki toimi täysin kaoottisesti ja jokainen nainen toimi itsekkäästi, omat intressinsä maksimoiden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Naiset ovat pääosin täysin itsekkäitä. Keskitytään vain oman ulkonäön eli markkina-arvon ja resurssien maksimointiin. Miehet tekevät hommat. Naisilla on lähinnä keskinäistä kilpailua siitä kuka saa miehen, jolla on eniten valtaa ja resursseja.

Naisten ei ole koskaan tarvinnut oppia tekemään yhteistyötä keskenään.

Vierailija

Tälle itsensä kanssa keskustelevalle mt-potilasmiehelle oli tavattoman kova paikka että tytöt ovat poikia parempia matematiikassa.

Heh heh, sinulle tais olla kova paikka kun pojat olivat parempia :)

Ehkä kokeeseen vaan sattumalta valikoitui hölmön puoleisia naisia. Todella vaikea uskoa, että kaikki naiset samanlaisessa tilanteessa vaan lomailisivat. En vetäisi liian pitkiä johtopäätöksiä tuon kokeen perusteella.

Vierailija

Ehkä kokeeseen vaan sattumalta valikoitui hölmön puoleisia naisia. Todella vaikea uskoa, että kaikki naiset samanlaisessa tilanteessa vaan lomailisivat. En vetäisi liian pitkiä johtopäätöksiä tuon kokeen perusteella.

Koe on toistettu CBS:n Survivor-ohjelmassa sekä Amazon- ja One World -sarjoissa, ja lopputulos on aina ollut sama. Naiset eivät saa aikaan mitään, kun taas miehet luovat nopeasti ikioman pikku yhteiskuntansa. Mutta tämä miesten yhteiskunta on hirvittävän kova ja täynnä jännitteitä, kuin Kärpästen herrassa. Vasta, kun miesten saarelle tuodaan mukaan naisia, elämästä tulee rentoa ja mukavaa. Ja sama toisinpäin: kun naisten saarelle tuodaan miehiä, sinne syntyy yhteiskunta.

 

Meillä on käytännön esimerkkejä miesten johtamista yhteiskunnista, mm. etelä-sudan. 

Mitä enemmän naisia johdossa, sitä paremmin maalla pyyhkii. Esim. Norja, Islanti.

Noihin bigbrother-tyyppisiin viihdeohjelmiin valitaan osallistujat nimenomaan sillä perusteella, mitä se tyhmin väestönosa tykkää katsella - siis avuttomia bimboja bikineissä.

Kerropa minulle, Aloittaja, mitä tarkoitat "feministinen unelma on vain kaunis satu"

Mikä on feministin unelma? Mitä sulle feminismi tarkoittaa?

Ei se mulle ole mikään ongelma myöntää että naisten kesken menee reissuissa nopeasti riitelyksi ja usein ei pystytä vaikka sopimaan että minne mennään syömään ja kukin menee sitten minne menee. Pari mökkireissua tehtiin nuorina ja oli ne sellaisia kokemuksia että päädyttiin siihen ettei tehdä niitä enää koskaan. Ihan kauheita riitoja ja lopulta ei meinattu päästä edes pois ja me oltiin vielä todella tiivis porukka mut rajansa siinäkin. 

Vierailija

Kerropa minulle, Aloittaja, mitä tarkoitat "feministinen unelma on vain kaunis satu"

Mikä on feministin unelma? Mitä sulle feminismi tarkoittaa?

Kerro sinä minulle mitä tarkoittaa tasa-arvo? Sitäkö että naisten mukaan nimetyt kadut ovat keskimäärin tasan yhtä pitkiä kuin miesten mukaan nimetyt?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat