Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kolmiolääkkeiden käyttäminen on ihan laillista, toisin kuin kannabis.

Kumpi on pahempaa?
Kolmiolääkkeet
Kolmiolääkkeet
85.7%
Kannabis
Kannabis
14.2%
Ääniä yhteensä: 21
  • ylös 3
  • alas 0

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Osta parempaa viinaa niin viihdyt sen kanssa ilman buustereitakin.

Ihan samaa etanolia niissä kaikissa on. Vai metanoliako tarkoitat?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kannabis on pienempi paha.

Niin on, mutta nauttimisjärjestys on tärkeä. Kannabis ensin, sitten alkoholi. Muuten tulee paha olo.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kannabikseen ei voi kuolla, vähemmän haittoja.

Kukaan ei ole koskaan kuollut kannabikseen, mutta teoreettinen yliannostus on laskettu ja se on yli 500 kiloa kerralla nautittuna, eli ei tule koskaan kuolemaankaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kolmiolääkkeet ja alkoholi on potentiaalisesti hengenvaarallinen yhdistelmä.

Suurinosa ihmisistä ketä tiedän etäisesti (ovat käyneet samoja kouluja etc) ovat kuolleet juuri alkoholin ja lääkkeiden yhdistelmään. Jotkut myös kuolleet alkoholiin ja subutexiin. Kaikissa noissa kuolemissa oli mukana alkoholi. Muuhun en ota kantaa.

Vierailija

No joskus 20 vuotiaina otettiin kännin lomassa ryynit ni joyduttiin konttaan himaan. En swn jälkeen ottanut ei kivaa. Kukat ku poltan ni alan treenaamaan ja venyttelemään. Ja hyvää musaa. Ja kalja alkaa maistuun yleensä pahalta ellei oo jo kunnon kännissä.

Vierailija

 EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa

Kannabis on muita päihteitä vaarattomampaa, kertoo laaja EU-selvitys.

Kannabis on käyttäjälleen turvallisempaa kuin tupakka tai alkoholi, kertoo laaja EU-katsaus. Tiedot perustuvat Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytöksen seurantakeskuksen julkaisemaan 700-sivuisen, 3-osaiseen raporttiin.

Suurin osa kannabiksen käyttäjistä lopettaa sen polttamisen hieman alle tai yli 30-vuotiaana, EIVÄTKÄ HE KÄRSI MINKÄÄNLAISISTA KIELTEISISTÄ VAIKUTUKSISTA LOPETTAMISEN JÄLKEEN.

- Kaikki tekemämme vertailut osoittavat, että kannabis on käyttäjälleen monilla mittareilla mitattuna muita aineita turvallisempaa, kertoo raportin kirjoittamiseen osallistunut tutkija Robin Room.

Room tutustui raporttia varten useisiin laillisten ja laittomien päihteiden terveysvaikutuksia käsittelevään tutkimukseen, joissa selvitettiin päihteiden vaarallisuutta tai niiden haittavaikutuksia sekä niiden aiheuttaman päihtymyksen ja riippuvuuden astetta.

Roomin mukaan tutkimusten perusteella voidaan todeta seuraavaa:

- Huumeen vaarallisuus: Vaarallisimpia ovat ekstaasi ja kokaiini, joita seuraavat alkoholi ja heroiini. Vähiten vaarallinen huume on kannabis.

- Päihtymyksen aste: Vahvimman päihtymyksen aiheuttaa alkoholi. Seuraavina tulevat heroiini ja kokaiini, kannabis on listassa neljäntenä.

- Riippuvuus: Pahinta riippuvuutta aiheuttaa tupakka, seuraavina tulevat heroiini, kokaiini ja alkoholi. Kannabis on tutkimusten mukaan vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde.

Stakesin päihdetutkija Kristoffer Tigerstedt pitää raportin päätelmiä luotettavina. Hänen mukaansa ne ovat linjassa muiden tutkimusten kanssa.

Tigerstedt muistuttaa kuitenkin kannabiksen sosiaalisista riskeistä. Hänen mukaansa monet näistä johtuvat siitä, että kannabis on suuressa osassa maita laiton, toisin kuin alkoholi ja tupakka.

- Se merkitsee sitä, että kannabista käytetään yhteyksissä, jotka ovat usein yhteiskunnan marginaalissa. Ja silloin tietysti tulee mieleen, että kannabista käytetään myös muiden huumeitten yhteydessä.
Kannabiksen käyttö on yleistä

Kannabis on hyvin yleinen päihdeaine, sitä on kokeillut arviolta joka viides eurooppalainen aikuinen. Kuluneen kuukauden aikana sitä on käyttänyt yli 13 miljoonaa eurooppalaista.

Maailmassa tuotetaan käyttöön lähes 50 000 tonnia kannabisruohoa tai -hartsia joka vuosi.

(MTV3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla