Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kylmä eteinen. Missä vanhat sormipaneeliseinät ja maalattu lauta lattia. Vanhat ikkunat. Vanhoja maalattuja puu kalusteita kirstu sekä sohva. Miten kunnostaisit eteisen? Mies ei halua.

Kommentit (8)

Mitä sulla on siellä tarkoitus kunnostaa?

Jos sormipalelit on alkuperäiset ja hyvässä kunnossa, älä missään nimessä maalaa niitä, anna olla! Maalatusta vanhasta laudasta taas pitää selvittää millä se on maalattu, ennenkuin maalaat uudelleen. En myöskään koskisi yhteenkään ja yhdenkään kuuluisan maalitehtaan ns. öljymaaliin eli lateksiin. Vanhojen ikkunoiden kunnostusta olen harrastanut paljon, ja ainoa oikea maali on pellavaöljymaali, jota myy mm. Uula ja Virtasen maalitehtaan neljän öljyn maalit. Minä tyhmänä maalasin 9 vuotta sitten lateksilla ja lopputuloksena 1 pahakorjaamaton lahovaurio ikkunassa ja 2 sellaista, joihin piti tän kesänä veistää paikkapalat. Onneksi löytyi uusi ikkuna varaosapankista, muuten olisi pitänyt kalliisti teettää. Minä en ns. öljymaaleihin enää koske, kun vaaditaan hengittävyyttä. Tällä kertaa tein homman oikein ja ostin oikeaa öljymaalia.

Kaikenlisäksi pellavaöljymaali tulee halvemmaksi, kun ei juuri tarvita erillisiä pohjusteita.

Älä korjaa jos ei ole rikki :). Meille on jossain vaiheessa tulossa penkki rintamamiestalon kuistille ja ikkunoiden pokien uusiminen jossain vaiheessa. Olisi ihanaa juoda aamukahvit kuistilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kylmä eteinen. Missä vanhat sormipaneeliseinät ja maalattu lauta lattia. Vanhat ikkunat. Vanhoja maalattuja puu kalusteita kirstu sekä sohva. Miten kunnostaisit eteisen? Mies ei halua.

Varmaan maalipintoja uudistaisin, mikäli tarvetta? Ikkunoihin kivat verhot (tosin niin varmaan on jo :)) ja lattialle räsymatto. Joku kenkäteline tms. Pientä pintaremonttia! :D

Mies on aikoinaan maalanut lautalattian vihreäksi ja kalusteet saman vihertäviä. Seinä maalattu kermanvaalea vähän keltainen. Mitä suosittelisitte. Seinä ja lattia muuten alkuperänen. Tuntuu että eteinen aina sekasin ja kenkia lattialla.

Jos ongelma on vain sekaisuus, hanki kunnolliset säilytyskalusteet. Ei siinä remppoja tarvita. Jos et itse osaa, konsultoi jotain sisustussuunnittelijaa.

Osta kengille säilytysarkku tai kenkäkaappi. Lattian voisi maalata lattiamaalilla mustaksi, tummanruskeaksi tai harmaaksi. Vihreä ja kellertävä on kieltämättä levoton yhdistelmä. Etsi oikeanlainen maali. Koska tila on lämmittämätön, se on varmasti myös talvella jonkin verran kostea, eli muista nykylateksien pintahomehtuminen. Mustapilkkuhome vaivaa maaleja, koska Eu on kieltänyt esim. lyijyn lisäämisen suoraan maaliin ympäristömyrkkyinä. Niitä tosin saa ostaa erikseen. Tätä pintahometta ei pidä sitten sotkea rakenteiden homehtumiseen. Jos vanhoissa maaleissa ei ole homepilkkuja, harkitsisin kaksi kertaa, koskenko ainakaan seinämaaleihin tämän tiedon valossa.

Mistä tunnistaa maalin: pellavaöljymaali ns.halkeillen hilseilee ja se hilseily muistuttaa mosaiikkipintaa. Lateksi taas irtoaa pitkinä liuskoina. Esim. Teho on lateksi, vaikka siinä öljymaali lukeekin. Ns. akrylaattiöljymaalit ja alkydiöljymaalit ovat latekseja. Ja RAUTAKAUPASSA ei sitten mitään tiedetä vaan myydään, kannattaa ottaa asioista selvää ihan muualta.

Pellavaöljyrievut hävitetään polttamalla tai kastelemalla. Kiitos varoituksesta, mutta homma hallussa terv. 2

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla