Suositelkaa mulle alkuruoka
Pienimuotoinen iltajuhla pienellä porukalla, ei pieniä lapsia, mutta 10-vuotias yksi ja teinejä on.
Teemana on lähiruoka, jossa luomu vallitsevana, ei pakkona.
Pääruokana on mieheni onkimaa kuhaa, kanttarellikastiketta ja uusia perunoita - olisi lohkoperunoita, mutta vanhat potut on jo huonoja ja uusista ei tule hyviä. Lisänä höyrytettyjä kasviksia, tätä saa kommentoida onko liikaa.
Jälkiruokana on viinimarjahyydykekakkua, marjat poimitaan mummolasta.
Mitä alkuruokaa ja saa ehdottaa lisukkeitakin. Juomat päätetään myöhemmin, jotain viiniä kyllä on ja ehkä kahvin kanssa konjakkia, tarjolle tule myös jäävettä ja viinimarjamehua.
Itsellä on mietinnässä sipulikeitto ja yrttileipää, mutta onkohan se liian arkinen? Kuhasta ja viinimarjakakusta en luovu, muuten saa ehdottaa muutoksia.
Kommentit (7)
Kylmää ehdotan minäkin. Sipulikeitto on ihana viileällä ilmalla, mutta en tarjoaisi helteellä. Gazpacho on hyvä ehdotus.
Joo, olette oikeassa keiton suhteen. Tilaisuus on perjantaina, ja lämmintä näkyy olevan luvassa, vaikka ei ihan näin lämmintä. Pidetään ainakin osin ulkona, jos sää sallii, mutta sisälläkin on tilaa. Gazpacho käy, vaikkei ole kotimaista, mutta lähiruuista senkin saa näemmä tehtyä. Lisääkin saa ehdottaa, mutta lämpenin nyt tälle, onkin itselle ihan uusi tuttavuus.
Jos haikailit lohkoperunoiden perään niin oon monesti tehnyt uusista potuista (olisko se ollut joku Soppamiehen ohje) niin, että pestyt perunat siivutetaan reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sitten öljyssä kuumalla pannulla tuoreen timjamin kanssa kuullotetaan pienissä erissä ja kipataan uunivuokaan. Päälle suolaa ja mustapippuria ripaus (tai maun mukaan..). Paistetaan uunissa 200 asteessa, kunnes kypsiä.. en muista aikaa mutta ei siihen puolta tuntia kauempaa mene. :) Tosi hyviä tulee!
[quote author="Vierailija" time="27.07.2014 klo 19:46"]
Jos haikailit lohkoperunoiden perään niin oon monesti tehnyt uusista potuista (olisko se ollut joku Soppamiehen ohje) niin, että pestyt perunat siivutetaan reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sitten öljyssä kuumalla pannulla tuoreen timjamin kanssa kuullotetaan pienissä erissä ja kipataan uunivuokaan. Päälle suolaa ja mustapippuria ripaus (tai maun mukaan..). Paistetaan uunissa 200 asteessa, kunnes kypsiä.. en muista aikaa mutta ei siihen puolta tuntia kauempaa mene. :) Tosi hyviä tulee!
[/quote]
Kiitos, teen kokeilun huomenna!
Just joku yrttileipä salaatin kanssa. Onko teidän lähellä mitään juustontuottajia? Jos on niin joku juustoinen salaatti.
Hyvältä kuullostaa.Minäkin oisin ehdottanut tuota sipulikeittoa.Muutama vuosi sitten bongasi tv:stä jonkun kokin spiulikeittoreseptin (konjakilla höystettynä) ja voi veljet se oli tosiaan hyvää.Kylmä keitto on tosiaan parempi ehdotus ,jos näin lämmintä piisaa.
Tekisin jotain minkä voi tarjota kylmänä, ainakin jos on tällainen helle. Esim gazpacho, tapaslautanen suomalaisittain tai joku salaatti patongin kanssa.