Muhis Azizi: "Suomen ei pidä ottaa vastaan enempää pakolaisia"

Vierailija

"Muhis Azizi: "Suomen ei pidä ottaa vastaan enempää pakolaisia"

- Suomen ei pidä ottaa vastaan enempää pakolaisia. Autamme heitä paremmin pakolaisleireillä ja heidän kotimaissaan.

Näin sanoo Mohammad "Muhis" Azizi, joka tuli Suomeen pakolaisena 17 vuotta sitten. Nykyään hän on kokoomuslainen valtuutettu Turussa. Hänellä menee oikein hyvin, mutta hän katsoo, että on tarpeeksi tekemistä nykyisten pakolaisten paremman Suomeen sopeuttamisen kanssa.

Azizi on juuri tullut kotiin kahden viikon Kurdistanin reissulta, mutta hänen on vaikea kertoa tuntemuksistaan. Tuntuu mahdottomalta kuvailla Kurdistanin nykyistä pakolaistilannetta. Kurdien pääkaupungissa Arbilissa on yli 100 000 pakolaista, arabeja ja syyrialaisia. 

Muhis Azizi saapui Suomeen UNHCR:n kautta kiintiöpakolaisena 1997, ja hänen 20 hengen ryhmänsä sijoitettiin Paraisille. Siitä huolimatta Azizi on sitä mieltä, että Suomen ei pidä ottaa vastaan enempää pakolaisia. Pakolaisten auttamiseen osoitetut rahat pitäisi suunnata sinne, missä pakolaiset nyt ovat lääkärihoidon ja muun asiantuntemuksen maksamiseksi.

Hän osallistui myös keväällä keskusteluihin, kun Paraisilla harkittiin ja lopulta otettiin vastaan 4-5 pakolaisperhettä.

- Auttaako ottaa vastaan 20 pakolaista, kun miljoona jää jäljelle? Ei, ei lainkaan. Ja aivan erityisesti ei pakolaisten ottaminen Paraisten kaltaiseen kaupunkiin. Me 1997 saapuneet olemme kaikki muuttaneet sieltä pois.

- Parhaiten leireillä menee niillä, jotka ovat onnistuneet lahjomaan leirin johdon. He saavat kylmiä juomia ja ruokaa ensimmäisinä. Ja arvaapa ketkä valitaan pakolaisleireiltä pääsemään Suomeen tai muihin länsimaihin?. Aivan oikein, ne samat, joilla menee tosi hyvin. Olisi toinen juttu, jos Suomeen tulisivat sairaat ja vammautuneet, mutta nykytilanteessa sanon tasan tarkkaan ei lisäpakolaisille, sanoo Azizi. (käännös)"

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Kuin suoraan minun ajatuksiani.

Pakolaisten ottaminen EI ole ratkaisu perimmäisiin ongelmiin. Se on vain todella huono laastari hajoavaan puukasaan. Pitäisi keskittyä perimmäisiin ongelmiin (ihmisoikeustilanteisiin, työttömyyteen jne), vaikka se vaatisikin enemmän resursseja. Tällöin lopputulos olisi myös paljon parempi.

Vierailija

Suomeen tulee nyt mukavasti osaamattomat rikolliset, ne rikkaimmat ja röyhkeimmät ja ahneimmat somalit, hulluimmat, tyhmimmät ja päästään viallisimmat ja röyhkeimmät kela-goldia hakevat. Jopa viisaimmat pakolaiset ymmärtävät, että tämä ei voi jatkua, miksei meidän päättäjämme? Lennättää nyt porukkaa toiselta puolelta maailmaa tekemään ei mitään ja kohta on vielä terrorismikin meillä kylässä.

Vierailija

KYLLÄ. Ja kiitokseksi auttamisestasi saat jok'ikiseen epäilevään ja kehittävää muutosta hakevaan argumentointiisi rasismikortin päin naamaa, kun nämä Kelagoldit pääsevät vauhtiin. Itse suuntaisin mieluummin apuni oikeaan osoitteeseen ja todella aidosti kärsiville.

Vierailija

Jos pakolaisia pitää ottaa, niin miksi Suomeen ei otettaisi pakolaisleireillä viruvia kristittyjä, joita muslimit vainoavat? Niitä on paljon. He sopeutuisivat Suomeen muslimeita paremmin.
Kannattaisi politiikkojen harkita tätä vaihtoehtoa.

Vierailija

Kukaan ei tiedä minkälaista terroristia tänne tulee Syyriasta. Miksi pakolaiset ovat aina nuoria miehiä? Missä ovat ne kaikki kärsivät lapset joita kuvataan pakolaisleireillä? En halua yhtäkään aikuista muslimimiestä enää tänne.

Vierailija

On se hyvä että itse kertovat mitä ovat mieltä asiasta.

Varmasti tunne tulleensa kusetetuksi on kova. Suomi edustajat huokuttelivat tänne töihin mutta eihän täällä työpaikkoja ole. Laskelmat eivä pitänytkään tai heitä käytettiin pelinappuloina likaisessa pelissä.  Jäävät näin aina suomalaisen yhteiskunnan ulkopuolelle eikä paikalliset ikinä heitä hyväksy.

Nyt kun meno on mennyt villiksi niin viihtyvyys laskee heilläkin. Ja nyt pitäisi tuoda lisää. Kyllä se varmasti kauhistuttaa heitä yhtä paljon kuin meitä, kuulla tuollaisia suunnitelmia.

Vierailija
Vierailija

Jos pakolaisia pitää ottaa, niin miksi Suomeen ei otettaisi pakolaisleireillä viruvia kristittyjä, joita muslimit vainoavat? Niitä on paljon. He sopeutuisivat Suomeen muslimeita paremmin.
Kannattaisi politiikkojen harkita tätä vaihtoehtoa.

Syyriasta olisi tulossa vähintään miljoona kristittyä tänne jos vain päästettäisiin. Hehän ovat kaikista heikoimmassa asemassa ISIS-joukon ja muiden uskonryhmien selvitellessä välejään.

Jos niin suuri ihme käy että syyrialainen kristitty tänne pääsee niin viekää vaikka käymään kirkossa. Heillä on nimittäin tapansa käväistä juttelemassa papin kanssa aivan arkipäiväisistäkin ongelmistaan. Kukaan ei ihmettele kun Farah tai Fadi haluaa jutella papin kanssa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat