Vierailija

Olemme muuttamassa syksyllä Amsterdamiin ja mietin sopivaa asuinpaikkaa.

Te jotka joilla kokemusta, missä asuisitte sielä. Lapset on jo isoja ja jäävät Suomeen. Hintaa ei tarvitse tässä vaiheessa miettiä. Itse en ole Damissa käynyt kuin kentällä ja toki käymme ”koe-asumassa” ennen ostoa / vuokrausta.

Itse käyn juoksemassa metsäpoluilla joka toinen päivä, joten puisto/luonto tärkeä. Samalla keskustan läheisyyskin olisi mieleen, nyt asumme Töölössä.

Eli mitä suosittaisit: koti keskustassa, kanavarannassa, vai talo maaseutukylässä? Asuinalue/-eet? Kiitos!

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (7)

Vierailija

Tsekkaa Suomalaiset Hollannissa FB-ryhmä. Pus Zuid/West on suosittu. Jos tykkäät luonnosta niin varoitan että Amsterdamissa sitä ei juurikaan ole. Muuallakin Hollannista sitä saa hakemalla hakea.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tsekkaa Suomalaiset Hollannissa FB-ryhmä. Pus Zuid/West on suosittu. Jos tykkäät luonnosta niin varoitan että Amsterdamissa sitä ei juurikaan ole. Muuallakin Hollannista sitä saa hakemalla hakea.

Anteeksi, oud zuid/west, ei suinkaan pus. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Itse tykkään Rivierenbuurtin alueesta. Parikymmentä minuuttia keskustaan ratikalla, mutta muuten rauhallisen oloinen asuinalue. Puistoja löytyy lähialueella kivasti.

Vierailija

Amsterdam on huomattavan vehreä kaupunki, eikä sitä ole rakennettu uusien alueidenkaan osalta samaan tapaan täysin tukkoon kuin Helsinkiä. En antaisi keskustan läheisyydelle hirveästi painoarvoa, sillä keskusta on melko ankea ja täynnä ördääviä brittipissiksiä kaljat ja sätkät huulilla.

Jos tykkää metsästä ja luonnosta niin eteläisiin kaupunginosiin ja Amstelveenin puoleen kannattaa tutustua. Metsän ja Amstelparkin välissä on Buitenveldert ja Amstelveenin puolella metsän kyljessä on Patrimonium. Pyörällä keskustaan ajaa noin 20 minuutissa ja sporayhteys menee suoraan päätieltä. Kummassakin neliöhinnat pyörii 5000 - 8000e välillä.

Jos raha ei ole este niin Vondelparkin vieressä on todella siistejä taloja, mutta hinnat on miljoonissa. Jos taas tykkää asua maaseutumaisesti kaupungissa niin Middelpolderista löytyy hienoja omakotitaloja. Asuntolaivoista ei ole omakohtaista kokemusta, mutta voisi olla kokemus asua sellaisessa. Olen nähnyt isoja asuntolaivoja joiden katot ovat täynnä erilaisia kasveja ja kasvihuoneita.

Vierailija

Asuntojen kuvia, hintoja ja tarjontaa voi katsella esimerkiksi sivustolta https://www.funda.nl/

Ihan keskustaan en muuttaisi, mutta De Pijp ja Jordaan on mukavia alueita keskustan lähellä.

Vierailija

Kiitos kaikille teille näistä! Ihania vinkkejä! Alan heti paneutua näihin mainittuihin alueisiin.

Etenkin tämä huomio ydinkeskustan ”ördäävät brittipissikset” oli hyvä, he tulleet valitettavan tutuksi jo mm Kanarialla ja itsessään syy miettiä muita alueita.

Vierailija

Selailin noita illan ja aamun. Kyllä tuo Joordanin eteläpää (myös joku muu osa) tuntuu mainiolta. Vondelpark ja/tai Rembrantparkin voisi kiertää ja siitä saisi hyvän 7-10km lenkin. Siinä myös keskusta lähellä nähtävyyksineen, mutta myös rauhallisen oloista.
Toinen olisi joku Amstelin ranta tai Amstelparkin tienoot, mutta pelkään että jumahdamme sitten sinne.
Tuo Funda.nl on ihan loistava!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla